fbpx
Connect with us

קהילה

סוכות תשפ״ד: ב״חג שמחתנו״ – איך מתחברים למתנות שיש בעולם

Published

on

סגולתה של הסוכה היא להכניס רצונות חדשים שלא חשבנו עליהם קודם לכן. בעצם המצאותנו בסוכה, אנו מעוררים את אותו רצון רדום

חג הסוכות הינו החג היחידי בלוח השנה העברי שנאמר עליו: "בחג שמחתנו". מה בדיוק השמחה שמדברים עליה? הרי בבניית הסוכה דרוש גם לא מעט מאמץ. יש גם לקנות לולב אתרוג, ערבה והדס. יש כאלו שאף ישנים בסוכה שזה גם לא הדבר הכי נוח במיוחד כשמדובר בשבעה ימים. המילה 'שמחה' כאן משמעותה אחרת. אבל קודם כל, בואו ננתח מה זאת שמחה באמת. 

שמחה בעולמנו המודרני מתפרשת כמילוי משאלותנו ורצונותינו מדברים קטנים כמו מציאת המפתחות שהלכו לאיבוד ועד מציאת בן/בת זוג. אז כדי לשמוח, צריך להיות חוסר מסויים וכשאנו ממלאים אותו, אנו שמחים. 

כשאנו יוצאים מהבית לסוכה, אנו חשופים להשפעות מבחוץ. המילה סוכה מורכבת משני שמות של הקב"ה: אדני שמייצג את החוסרים ויהוה שזו מילה שבגימטריה היא: 26 שזה פעמיים 13. 

המספר 13 מצביע על מידות של רחמים וגם מעיד על המילה אהבה = 13. כששני אנשים אוהבים אחד את השני יש לנו את השם המפורש. כשאנו לוקחים את השם המפורש: יהוה (26) ואת המילה: אדני (65) אנו מקבלים: 91 שבגימטריה זה: סוכה.

מפגש של אנרגיות

כאשר אדם נכנס לסוכה מתקיימים מייד שני הדברים: הרצונות ומילוי הרצונות. המקובלים מלמדים אותנו שהעולם עובד בצורה של שיווי צורה. כשאתה פוגש את האנשים שמתאימים לך באותו רגע, אתה מושך אותם בגלל סיבה מסוימת. והדבר נכון גם כשאתה פוגש בן אדם שמרגיז אותך. הסיבה היא שהאנרגיות שלך ושלו התאימו באותה נקודת זמן אחת לשניה. אותו הדבר הוא גם בעולם החיובי, כשאנו חיוביים, אנו נפגשים באנשים דומים. 

בסוכה יש כמה מצוות שיש למלא. לשבת בסוכה, לסעוד בה ואף לישון בה. מי שמקפיד אף יותר יכול לנענע את ארבעת המינים בסוכה. הסוכה עצמה היא למעשה חיפוש של הדברים שיעניקו לנו אף יותר ממה שאנו מבקשים. כשאדם מקיים את הרצון הקיים שלו מזמן הילדות שלו, הוא אינו מתקדם ונשאר באותו מקום שהיה בו. אבל אם האדם מגדיל את רצונו (כאשר אדם נכנס לסוכה הוא מגדיל את רצונו)  וממלא אחר המצוות שיש לעשות בסוכה, הוא ממלא את אותם רצונות. 

לכן רצוי לחשוב על הדברים שאתם עדיין לא ביקשתם עבורכם. לדוגמא אם טרם מצאתם בן זוג ואתם רוצים להתחתן, לסוכה יש את הסגולה למלאות את משאלתכם. בנוסף, גם אם לא חשבתם על דבר שהייתם מבקשים לעצמכם, כמו למשל, ילדים. סגולתה של הסוכה היא להכניס רצונות חדשים שלא חשבנו עליהם קודם לכן. בעצם המצאותנו בסוכה, אנו מעוררים את אותו רצון רדום.

כשאנו מנענעים את ארבעת המינים, הלולב, האתרוג, ההדס והערבה, זה אומר שאני מנענע לשישה כיוונים (ארבע כיוונים הרגילים וגם למעלה ולמטה) ואלו ממלאים את רצונותינו. לכן ראוי עבור כל יהודי לנענע את הלולב והאתרוג בסוכה מדי יום (למעט שבת).

חשיבות ניסוך המים

ארבעת המינים מייצגים 4 סוגים של אנשים. הערבה: אדם בלי טעם ובלי ריח. הדסים: להדס יש ריח טוב והכוונה היא לאדם שמתנהג עם מידות אבל אין לא מספיק פנימיות, הלולב הוא עץ תמר, הוא טעים אך אין בו ריח. מה שאומר כי הוא צריך לעבוד על המידות שלו. והאחרון זה האתרוג שמעיד גם על פנימיות וגם על חיצוניות. 

הסיבה לנענוע ארבעת המינים היא על פי הקבלה שבעצם הנענוע אנו מתחברים למתנות שיש בעולם. כאשר אנחנו אומרים את הפסוק ״אז ירננו עצי היער״ אנחנו בעצם מזיזים דברים על מנת שיתגלו דברים חדשים, רבדים חדשים. ללילה האחרון של סוכות קוראים: ניסוך המים. הזוהר מדבר על חשיבות ניסוך המים, כדאי לבקר בבית כנסת או רב כדי לסייע בניסוך המים.

הלילה האחרון של הושענה רבא הוא גם הלילה של מסירת הפתקים. בראש השנה נקבע מה יקרה עם כל אחד מאתנו בשנה הקרובה. ביום כיפור ניתנת הזדמנות נוספת לשנות את הגזרה הרעה ובהושענה רבא (תושיע אותנו), יש לנו את האפשרות לקרוע את פתקת הגזרה הרעה. לשם כך נשארים ערים כל הלילה ולומדים. יש סוד נוסף להושענא רבא: כאשר אדם מתבונן בצילו לאור הלבנה אחרי חצות הלילה, זה צריך להעשות רק ע״י רב מקובל. התבוננות בצל תחשוף מה יקרה עם אותו איש במהלך השנה. 

לאחר סוכות אנו חוגגים את שמחת תורה: הזיווג או החיבור עם הקדוש ברוך הוא אחרי שעברנו את כל הימים האלה מראש השנה ועד שמחת תורה. 

לסיכום: מקור השמחה נמצא בסוכות וכמה שתקפידו על סוכות יותר, כך תוכלו להיות שמחים כל השנה!

אליהו‭ ‬ג‭'‬יאן‭ ‬ישמח‭ ‬לענות‭ ‬על‭ ‬שאלותיכם‭. ‬כיתבו‭ ‬אל‭:‬

eliyahu@vitalkabbalah.org

Debbie@vitalkabblah.org‭. ‬

לשיעורים‭ ‬במנהטן‭, ‬ימי‭ ‬שני‭ ‬ב‭-‬7:30‭ ‬בערב‭ ‬צרו‭ ‬קשר‭.‬

לחץ להגיב

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Featured

חשיפה בלעדית: יגאל רביד מביא את העדות המצמררת של דניאל סאסי ובעלה מאור מהטבח במסיבת נובה ברעים  – עכשיו באתר שבוע ישראלי 

Published

on

במשך כ-45 דקות ישבו בלוס אנג׳לס דניאל סאסי ובעלה מאור פרץ לשיחה עם יגאל רביד ומצלמות ״שבוע ישראלי״, ובפעם הראשונה חשפו את סיפורם המלא, סיפור מסיבת הנובה ברעים, שבמהלך ההתקפה עליה נקלעו עם חברים ובני משפחה למיגונית המוות. הם נחלצו רק אחרי חצי יום, אבל אבא של דניאל, אבי סאסי נהרג שם עם כמה מקרוביהם.

דניאל ומאור שרדו, אבל החיים שלהם השתנו לנצח

עדות בלעדית, יחידה מסוגה ומצמררת; במלאת חודשיים לטבח ה-7 באוקטובר הגיע הזמן שלהם לדבר


הנה השיחה בשלמותה:

לצ

המשך לקרוא

הפייסבוק שלנו

הירשם לניוזלטר שלנו

כתבות שבועיות