ראשי ה- IAC בלוס אנג'לס עדי לויתן, שירלי דהפס ועמית קליינברגר הובילו את האירוע המרשים ביותר שנערך בארה"ב ביום השלושים לפרוץ המלחמה * האלפים בתיאטרון סבן הצטרפו לנבחרי ציבור, מנהיגי קהילות, אמנים ומובילי דעת קהל ופגשו בפעם הראשונה את נציגי משפחות החטופים * המראות והקולות
ניצולי מתקפת הטרור על ישראל ב-7 באוקטובר ובני משפחה של ישראלים המוחזקים כבני ערובה בעזה השתתפו בציון יום השלושים לפרוץ המלחמה, באירוע הגדול מסוגו בארה"ב ביום שלישי שעבר, בתיאטרון סבן בבוורלי הילס. קרוב ל-2000 המשתתפים מרחבי מחוז לוס אנג'לס הצטרפו לנבחרי ציבור, מנהיגי קהילה, אמנים ומובילי דעת קהל במפגן תמיכה יוצא דופן לאחר המתקפה הקטלנית ביותר שידעה המדינה מאז הקמתה ב-1948. בהפקת ארגון הקהילה הישראלית-אמריקאית (IAC) בלוס אנג'לס, האירוע היה סולד-אאוט והתוכנית, שכותרתה "חזקים יותר ביחד", הייתה אחת מני רבות שה-IAC ושותפיו קיימה ברחבי ארה"ב בעקבות המתקפה.
האנרגיה ב'סבן תיאטר' הייתה ממגנטת אבל גם קודרת. משתתפים רבים לבשו שחור. עשרות נרות לבנים גבוהים הוצבו בחזית הבמה ועל המסכים הוקרנו פעילויות הארגון מחוף לחוף מאז פרוץ המלחמה וסרטונים שהציג תמונות של קורבנות ושל אלה המוחזקים כעת כבני ערובה.
יו"ר ה-IAC נתי סיידוף, פתח את הערב בנאום לוחמני והציג את מנכ"ל הארגון אילן קאר, לשעבר השליח המיוחד של ארה"ב למלחמה באנטישמיות, שנכנס, לתפקידו שבועות ספורים לפני פרוץ המלחמה והסביר לקהל על מטרות ה-IAC בימים אלה ובעתיד. נאום נוסף נישא מפי הקונכ"ל הישראלי החדש בלוס אנג'לס ישראל בכר, ושגריר ישראל באו"ם, גלעד ארדן, זכה לתשואות ממושכות כשאמר: "לעולם אסור לנו לשתוק. עלינו להביס את חמאס ולהחזיר את בני הערובה שלנו הביתה. זה או אנחנו או הם; עלינו להילחם גם על הלגיטימיות של החיילים שלנו ולהראות להם תמיכה". אנדריאה סאס הקונסולית הכללית של גרמניה בלוס אנג'לס, נשאה אף היא דברים חמים וזכתה ל"סטדנינג אוביישן".
דניאל סאסי ובעלה אמיר עלו לבמה כדי לפרט את החוויה המטלטלת שלהם. סאסי סיפרה על השתתפותה בפסטיבל המוזיקה נובה עם המשפחה כששמעו ירי. הם נדחסו למקלט עם קבוצה של 40 אנשים נוספים. אחד הכדורים פגע ברגלה של סאסי. היא קראה לאביה אבי לעזרה, אך לא הייתה תשובה – הוא נהרג. סאסי סיפרה לקהל שהיא שרדה כי בעלה כיסה אותה מהגופות שסביבם כדי שתוכל להישאר מוסתרת. לאחר האירוע, דניאל גילתה שזו רק הפעם השנייה שהיא חולקת את הסיפור שלה עם קהל רב. היא הרגישה מוטיבציה לעשות זאת כדרך לכבד את אביה המנוח. "אני מוצאת כוח בלחשוב על אבא שלי; אני רוצה שאנשים שהגיעו לכאן הלילה ידעו שיחד אנחנו גוף אחד"
לאחר מסכת הנאומים הופיע הזמר הראל סקעת בביצוע מרגש לשיר המעלות. נועה תשבי, שחקנית/מפיקה ישראלית ולשעבר שליחת משרד החוץ למאבק באנטישמיות הינחתה על הבמה מסכת עדויות מרגשות של כמה ניצולים ובני משפחה של אלה המוחזקים כיום כבני ערובה. איתן גונן, אב שבתו בת ה-23, רומי גונן, נעדרת, אמר שזה מייסר אותו לא לדעת אם בתו בטוחה או בחיים. רומי התקשרה לאביה במהלך מתקפת החמאס, ואמרה לו שהיא נורתה ושניים מחבריה נהרגו. ואז הוא נזכר ששמע קול מוזר בטלפון אומר, "היא בחיים! בוא ניקח אותה!… "אתם יכולים לתאר לעצמכם את הלילות שלנו", אמר איתן, "אנחנו לא יכולים לישון. אנחנו לא יכולים לאכול כמו שצריך, אבל אנחנו חזקים מתמיד". גם גליה מזרחי, תושבת לוס אנג'לס, סיפרה על ההתמודדות עם הידיעה שבני משפחתה, אלמוג- גולדשטיין, נמצאים בידי בני העוולה העזתיים.
שירלי דהפס-דינר ועמית קליינברגר (משמאל) עדי לויתן (חמישית משמאל) יחד עם מפיקי הערב
אריאל עין-גל, בן 26, טס ללוס אנג'לס כדי לחלוק את סיפורו באירוע. מה שהתחיל מיום כיף עם חברים בחוף הים של זיקים סמוך לגבול עזה הפך במהרה לסיוט כשסביבם פרץ ירי. כאשר הבחין בסירה שפונה לעברו ליד החוף, הוא חשב שמדובר בצוות חילוץ. עד מהרה הבין שהם מחבלי חמאס. עין-גל וחבריו רצו למכוניותיהם והחלו בנסיעה. מאוחר יותר, נודע לו כי חברו הטוב נורה ונהרג בעת שניסה להימלט. "אפילו לא הבנתי מה קורה עד שהם התחילו לירות עלינו", אמר לקהל. "עלינו להפוך את הצער שלנו למעשים ולחנך אנשים. אנחנו צריכים לעצור את גל השנאה האנטי-יהודית".
לשימת לב מיוחדת מצד הקהל זכה הסופר והשדר הוותיק דניס פרגר, מקים אימפריית התקשורת PRAGER U ואחד מהוגי הדעות היהודים-קונסרבטיביים החשובים בעולם. "חייבים בשעה זו לחשוב מהראש, לא מהלב", הזכיר פרגר, "ההבדל הגדול בין הנאצים לחמאס היה שהנאצים עשו מה שעשו בניסיון להסתיר את הזוועות; מחבלי החמאס צילמו ותיעדו הכל כדי להראות לעולם את פרצופם האמיתי".
את הערב סיימה נועה תשבי בנאום שקרא לכולם להפוך ליחידות הסברה ממוקדות ושירת ההמנון האמריקאי ע"י עמית קנון ו"התקווה" מגרונות להקת הבנות המקומית "הודייה".
מסכת נהדרת של עצב ותקווה
בראש צוות ההפקה של ערב "חזקים יותר ביחד" עמדו שלושת המנהיגים-מתנדבים של ה-IAC בלוס אנג'לס: עדי לויתן, שירלי דהפס-דינר, עמית קליינברגר, רייצ'ל זליכה וענת שלזינגר. בעזרת המנהלת האזורית של הארגון שירי וסרמן הם גייסו לטובת האירוע את מיטב המפיקים הישראלים בעיר ששילבו כוחות ויצרו מסכת אור קולית נהדרת של עצב ותקווה: חנה בן הרוש (ben top events), משה נוי (Noy Production) דודי אזולאי (Teev events), שני לאובר (JL production) ואביאל אלטיט (AVL). נציגות בנק דיסקונט (IDB NY) בלוס אנג'לס תרמה למימון הערב. האירוע נערך בשיתוף ההסתדרות הציונית העולמית והמטה הרשמי להחזרת החטופים. "מאז פרוץ המלחמה הקמנו חמ"ל שפועל 24/7" מספרת אשת הנדל"ן עדי לויתן. "היה חשוב לנו לארגן ערב כזה לא רק כתמיכה והזדהות עם הורים שנמצאים כאן על קוצים באשר לגורל בניהם ובנותיהם בישראל – אלא גם לעדכן את הקהילה על מה שקורה לפני ומאחורי הקלעים".
איש העסקים עמית קליינברגר מדגיש ש"מאז ה-7 באוקטובר עסקנו כאן בהמון תחומים והובלנו את נושא האנטישמיות בקמפוסים. המון הורים פנו אלינו וממש גרמנו לשינוי וטיפלנו במקרים פרטניים של סטודנטים ברחבי היבשת. אנחנו פועלים בכל הכוח כדי לתמוך בסטודנטים תוך שיח עם נשיאי האוניברסיטאות והצוות המקצועי . במקביל, ה-IAC מוביל את חזית ההסברה בארה"ב – העלאת מודעות פרו ישראלית ע"י פרסום בשלטי חוצות, נייחים ודיגיטליים ניידים, והקמת מייצגים כדי להעלות את המודעות לשחרור החטופים. מנכ"ל הארגון אילן קאר הופיע בראיונות בכלי התקשורת המרכזיים".
לפי ה IAC כמאה אלף איש השתתפו בחמשת השבועות האחרונים בעצרות ברחבי היבשת. ויותר מ 40- אלף אנשים השתתפו באירועים שנועדו להעלות את המודעות לחטופים. חמ"לים ברחבי היבשת מפיצים אלפי קריאות לפעולה ונערכים אירועים שבועיים לבני נוער/תלמידים/הורים, במטרה לספק להם מידע, הדרכה, כלים ותמיכה לתגובה מהירה לאנטישמיות בקהילות המקומיות. הארגון תמך במשפחות ביותר מ-300 מקרים של אנטישמיות ב-k-12 ובתי ספר דרך האתר www.schoolwatch.me; והציע תמיכה בסטודנטים בלמעלה מ240- תקריות בקמפוסים. בלוס אנג'לס נערך מפגש מיוחד במרכז שפר עם נציגי המשטרה המקומית כדי לעדכן את הקהילה על ההיערכות למצב הביטחוני החדש ודרכי פעולה במקרה של פיגועים מקומיים.
במקביל קהילת קשת של ה IAC יזמה פרויקט המציע תמיכה להורים מרחוק – שיתוף של הורים בפגישות תמיכה רגשית באמצעות זום. באזורים שונים התחברו מפגשי קשת הורים עם פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, ומפגשי יוגה, מציעים תמיכה חשובה בתקופה המאתגרת הזו.
מרכז שפר הפך למתחם שינוע
בלוס אנג'לס, מציינת שירלי: "הפך מרכז שפר בוודלנד הילס למתחם אחסנה ושינוע של ציוד ומצרכים הנתרמים כאן ומוטסים לארץ. יותר מ- 600 חבילות נאספו ונשלחו עבור משפחות בדרום". במרכזו גם ממשיכים את הפרויקט שלנו שבו ילדי הקהילה מביעים תודה לנשיא ביידן על תמיכתו בישראל, לאחר שקיבל עד כה כ-100 מכתבים.
עמית:" הקמנו קרן שאספה תרומות של קרוב למיליון דולר עד כה. הכספים הוקדשו לתמיכה ישירה ברכישת ציוד לחיילים בארץ; העלאת המודעות לחטופים באמצעות בילבורדים, משאיות דיגיטליות, ויצירת צוותי הסברה מקומיים; סיוע ברכישת מיטות לבתי החולים סורוקה בב"ש וברזילי ואשקלון; תמיכה בארגונים כמו איחוד הצלה, מגן דוד אדום, זק"א ונט"ל; וסיוע בשיקום הקיבוצים בעוטף עזה". התרומות להמשך הפעילות יכולות להישלח באתר: https://iac360.org/stand-strong-with-israel/
עדי, שירלי ועמית מסכמים: "חרטנו על דגלנו להוביל את הלחימה ההסברתית, להשתמש בפריסה הארצית שלנו לגייס את הקהילה למשימת ההסברה – ובאותו זמן לאחד ולקרב את הישראלים והיהודים כאן בלוס אנג'לס עם פעילויות שונות שמתאימות לכל הגילאים. המטרה עיקרית שלנו היא להביא את הסיפור האמיתי שקורה בארץ ולהפוך אותו לתמיכה בישראל; ובמקביל להוות בית שמספק מענה ועזרה למאות אלפי הישראלים-אמריקאים. הצטרפו אלינו – ויחד ננצח!".
losangeles@israeliamerican.org