fbpx
Connect with us

אירועים

IAC lead: הוליווד וסטנדאפ בבית משפחת אבן חיים בקלאבסס

המפיק ההוליודי הוותיק הווארד רוזנמן כיכב במפגש הראשון של חברי קבוצת המנהיגות הצעירה בלוס אנג'לס

ואיתי רבינוביץ, אודי אייכל

מאת: טלי ספיר קסטלמן // צילומים: אדוה ריקלין

דורית ושון אבן חיים פתחו בשבוע שעבר את ביתם בבקלאבסס וכינסו בשעריהם את אנשי המנהיגות הצעירה, דור העתיד שניקרא IAC lead לכינוס הראשון של השנה הנכנסת.

לא סתם קראו לערב הזה ״הקיקאוף השנתי״, כי מי שהגיע אלו חברי הקהילה הצעירים ( עד גיל 45) וכאלו שגדלו בתוך ה-Lead בחמש השנים האחרונות. כמו כן הגיעו תורמים ומי שיכולים לגייס חברים חדשים לאירגון. נפלא היה לראות את החבר׳ה הצעירים שתורמים את זמנם, מרצם, ובעיקר את הרצון הטוב על מנת ליצור כאן קהילה מגובשת ומאוחדת ולהביא לישראליות חזקה יותר, אולי חזקה ביותר.

בכניסה כל אורח קיבל תג שם, ונחמד היה גם לכאלו שחדשים באירגון להרגיש שייכים כבר מהרגע הראשון. נדב בנאי, שקיבל על עצמו לאחרונה את תפקיד יושב ראש הדירקטוריון של IAC בלוס אנג׳לס הגיע עם הצוות שלו. האווירה היתה נעימה וחברית ואווירת עשייה והתחדשות ריחפה באוויר. באי האירוע נהנו ארוחת ערב קלילה, מסושי, ובר פתוח עם הרבה אלכוהול.

את חלקו הרישמי של הערב הינחה מייקי מיכאלוב יושב הראש של ההנהגה הצעירה, וחבר בדירקטוריון של לוס אנג׳לס. מייקי הציג את מטרת האירוע הנוכחי וכן את שני האירועים הגדולים שעתידים להתקיים בקרוב: הכנס השנתי של ה-IAC עתיד להתקיים השנה במיאמי בניגוד לקודמים שהתקיימו בוושינגטון הקרה בעונה זו של השנה. הכנס נמשך ארבעה ימים בהם מגיעים אלפי חברי קהילה מסניפיו השונים של ה-IAC בארצות הברית כאשר הסניף הגדול ביותר הוא הסניף כאן באל-איי. בכנס ניתן לפגוש ולשמוע מנהיגים, מובילי דעה, מומחים מקצועיים, אנשי עסקים, פוליטיקאים, אנשי תקשורת וחברים מקהילות ישראליות-אמריקאיות והיהודיות וליצור קשרים מקצועיים, ולהרגיש שותפים למטרות העל, שהם גיבוש וחיזוק הזהות הקהילתית הישראלית והיהודית אצל הדור הצעיר של ישראלים אמריקאים, לחזק את הקשר של הקהילה היהודית-אמריקאית הצעירה עם זו הוותיקה, וכמובן להביא לחיזוק מדינת ישראל.

מארחת: דורית אבן חיים , גיל פלס, נעמי קוזלובסקי, ויוני ויינברג.

אירוע נוסף שמייקי הזכיר הינו ה׳מאסקרייד׳, ערב הגאלה של ה-IAC lead שיתקיים בערב השנה האזרחית החדשה באולם בדאון טאון, במיוחד לחברי הליד. מחצית מההכנסות יועברו לאירגון ״סטנד ביי מי״, שתומך במשפחות חולי סרטן כאן בקהילה באל-איי.

באירוע נכח גם הסטנדאפיסט אילן גולד, שפתח את דבריו במשפט ״אני כאן כי אני אוהב את ישראל ואת שון ודורית, אני כאן להמשיך ולתמוך בישראל״. אילן גולד הצחיק את הקהל שלא יכול היה להישאר אדיש לחיקויים שעשה לטרמפ, ופוליטיקאים אחרים. מיד אחריו עלה שון, ממקימי האירגון ומי שעומד בראשו וסיפר על הולדת האירגון והחלום משנת 2007. איתן וייס נציג הקונסוליה, ייצג את ישראל מול הקהילה הצעירה והמקסימה שרק רוצה לתרום ומבינה את החשיבות בקשר החזק בין אמריקה לישראל ״לישראל יש קשר חזק עם ארצות הברית . והרבה מהקשר הוא בזכותכם״, אמר.

כחלק מבניית נטוורקינג ישראלי-אמריקאי-הוליוודי, כיבד בנוכחותו את האירוע מפיק הסרטים האוורד רוזנמן (״אבי הכלה״, ״באפי לוחמת הערפדים״ ועוד…). הוא סיפר על העבר הישראלי והיהודי שלו כילד שהוריו נולדו וגדלו במאה שערים ועל המשמעות של להיות שחקן, מפיק, יהודי, גאה, ועל הדרך בה הוא שוזר את כל המרכיבים האלו בסרטיו.

בימים אלו עובד רוזנמן על סרט שעוסק במלחמת ששת הימים, כמו גם על סרט שניקרא ״הכלב היהודי״, שמספר סיפור מרגש על יהדות אירופה בשואה. רוזנמן גם הפיק את סרטה הדוקומנטרי של מיס יוניברס הישראלית לינור אברג׳יל שנאנסה ולימים חזרה בתשובה.

מייקי מיכאלוב

״התרבות הישראלית משפיעה על העשייה שלי״, אמר רוזנמן ושוב הראה עד כמה חיי הישראלים והיהודים על הרבדים השונים שלהם משפיעים אף על התעשיה ההוליוודית וההיפך.

אחרונים לדבר בערב המיוחד הזה היו אודי אייכל ואיתי רבינוביץ שהיו אחראים להפקתו. כחברי ההנהגה הצעירה הם הסבירו על הענפים השונים בהם עוסקת ההנהגה. הם חברי lead אשר אחראים על תוכן של אירועים ויוזמים אירועים לקהילה המורחבת בהם הקהילה כולה לוקחת חלק. הם דואגים לניצולי שואה החיים כאן, לאירועים בבתי אבות ולאירועי נטוורקינג בתחומים השונים של ה-lead. כאשר ישנן קבוצות עשייה שונות באירגון, וניתן במפגשים מעשירים כאלו לפגוש ולשמוע מומחים ועסקנים רבים מתחומים מגוונים, ולהביא את כולם תחת קורת גג אחת.

הערב בחצר ביתם של שון ודורית היה נפלא; המוזיקה, האוכל האירוח ובעיקר האנרגיה הנעימה. מעצים ומדהים לראות ולהרגיש בערב כזה כמה אנשים מתאגדים למען מדינת ישראל, כמה חזקה הזיקה אליה, כמה איכפת לאנשים ושום אוקיינוס באמצע אינו מפחית מהרצון האלטרואיסטי של האנשים הצעירים וחדורי המוטיבציה, לתת ליתרום ולבנות קהילה ישראלית יהודית אמריקאית חזקה.

טלפון לרכישת כרטיסים לאירוע: 818-466-6405

 

Featured

ראש השנה בבית הכנסת "תפארת תימן": כולם מוזמנים!

Published

on

הנהלת בית הכנסת "תפארת תימן" גאה לארח ארוחות ערב  כיד המלך לשני לילות ראש השנה, שיוכנו ויוגשו על ידי ידי השפים וצוות הקייטרינג של Delice. בואו לפתוח את השנה החדשה ביחד ולהינות מאווירה נהדרת, מאוכל מדהים ומהקינוחים של דליס בייקרי!

מספר המקומות מוגבל; עלות הארוחות מוכרת לצרכי מס. בלילות ראשון ושני, 25 ו-26 בספטמבר. תפילה החל מ-6:00 אחה"צ ולאחר מכן ארוחת ערב.

העלות: 48 דולר למבוגרים מגיל 18 ומעלה; 20 דולר – לגילאי 13-17; 10 דולר לגילאי 12 ומטה.

נא להזמין כרטיסים ב- YemenOnPico.Eventbrite.com

למידע נוסף נא להתקשר לטל': 400-6561 310.

בית הכנסת תפארת תימן ממוקם ב-8589 ווסט פיקו בולווארד בלוס אנג'לס

המשך לקרוא

הפייסבוק שלנו

הירשם לניוזלטר שלנו

Featured14 שעות ago

התבקש לצאת ממשחק פוקר – ונרצח במטח יריות אקדח: פרטים חדשים על נסיבות מותו של הישראלי אמיל לחזיאל בהוליווד הילס

Featured14 שעות ago

פיצוץ נדל"ני במאות מיליונים: התנגדות השכנים גרמה לביטול הסכם המכירה של 'אמריקן ג'ואיש יוניברסיטי' בבל אייר

Featured14 שעות ago

נתניהו: "הוא היה חבר גדול של ישראל, שאין שני לו"; המטיף האוונגליסטי הנודע פט רוברטסון מת בגיל 93

Featured14 שעות ago

תל אביב – בין עשר הערים היקרות בעולם לרילוקיישן; ניו יורק עקפה את הונג קונג, ירושלים מחוץ לרשימה

Featured14 שעות ago

גולש העלה תמונה פארודית של מאסק כתינוק שנוצרה במחולל בינה מלאכותית. המיליארדר השיב בטוויטר: נראה שקצת הגזמתי

Featured14 שעות ago

לאחר החיבוק החם לסרטו החדש בפסטיבל קאן ולפני יומולדת 60: ג'וני דפ במסר נוקב לתעשייה ההוליוודית

קהילה2 ימים ago

‭"‬לא‭ ‬לריב‭"‬ : הלהיט של הקיץ בלוס אנג'לס הישראלית

Featured2 ימים ago

מגלה את אמריקה: ליאו מסי ישחק בשלוש השנים הבאות באינטר מיאמי, קבוצתו של דייויד בקהאם

כתבות שבועיות