נוויל רוי סינגהאם, יזם שהרוויח מיליונים אחרי שייסד ומכר חברת ייעוץ ושירותי מחשוב, ורעייתו הסופרת והאקטיביסטית ג'ודי אוונס – הם התומכים העיקריים בארגון שעומד מאחורי כמה הפגנות נגד ישראל בניו יורק בשבועות האחרונים. סינגהאם ידוע כתורם של ארגוני שמאל קיצוני. עם זאת, בני הזוג הסתבכו באחרונה בשערורייה אחרת, והם חשודים כי סייעו למפלגה הקומוניסטית בסין להפיץ תעמולה סינית באמצעות רשת פיננסית סבוכה של עמותות ושל כלי תקשורת בארה"ב.
בני הזוג הם המממנים העיקריים של "הפורום של העם" (The People’s Forum), ארגון וחלל התכנסות במנהטן שאירגן כמה הפגנות נגד ישראל בניו יורק בחודש האחרון. הארגון מגדיר עצמו כ"חממה לתנועות המייצגות את מעמד הפועלים וקהילות שנדחקו לשוליים" ו"מטפח את הדור הבא של בעלי חזון ושל מארגנים שמאמינים שבאמצעות פעולה קולקטיבית אפשר להביא עולם חדש". הפורום של העם חשף את קשריו הפיננסיים לסינגהאם בסדרת ציוצים מ-2021.
ב-7 באוקטובר, יום המתקפה של חמאס על יישובי הדרום ועוטף עזה, העלה הארגון כמה פוסטים לרשתות החברתיות. הוא הצהיר בהם על תמיכה בעם הפלסטיני "נגד הכיבוש הציוני", שיתף כרזות עם דגל פלסטין והכיתוב "מהנהר ועד הים – פלסטין תהיה חופשית" ו"לעם יש זכות להתנגד לאפטרהייד ודיכוי", ופירסם הזמנה להפגנה פרו־פלסטינית בטיימס סקוור שהתקיימה יום למחרת. באחד הפוסטים ששיתף הארגון נכתב כי המתקפה היא "אירוע חסר תקדים שהוציאו לפועל אנשי ההתנגדות הגיבורים בעזה".
מאז, קורא הפורום של העם בחשבון ה-X (טוויטר לשעבר) שלו לשביתות, למחאות, לפעולה ישירה ולצעדות נגד "משרדי ממשלה, עסקים ומקומות עבודה שמממנים, משקיעים ומשתפים פעולה עם הג'נוסייד הישראלי ועם הכיבוש".
הארגון יזם הפגנות נוספות נגד ישראל ב-4 וב-9 בנובמבר, שבהן קרא לארה"ב להפסיק את תמיכתה בישראל. בהפגנה השנייה פרצו אקטיביסטים ללובי של משרדיה הניו יורקים של ענקית ההשקעות בלאקרוק. ביום שישי צפוי הארגון לקיים הפגנה נוספת.
גם מנהל הארגון לא מסתיר את דעותיו האנטי־ישראליות. בציוץ שהעלה ל-X שלשום מתח הארגון ביקורת על הצעדה הפרו ישראלית בוושינגטון, כינה אותה "הפגנת פרו־ג'נוסייד" והוסיף: "זו צעדה אנטי־פלסטינית, בסיוע ממשלת ארה"ב… היא חוגגת 75 שנים של אפרטהייד ושל כיבוש". פורום העם סירב לבקשת התגובה של אתר פוקס ביזנס.
מולטי־מיליונר סוציאליסט
סינגהאם, שנולד בארה"ב ב-1954, מגדיר עצמו כאקטיביסט סוציאליסט, ומתגורר בימים אלה בשנגחאי. אביו היה פוליטיקאי מוכר בסרי לנקה ולימד פוליטיקה וממשל באוניברסיטאות מישיגן והווארד. סינגהאם הבן למד גם הוא באוניברסיטת הווארד, והצטרף לתנועות למען זכויות שחורים בדטרויט.
בסוף שנות ה-80 ייסד סינגהאם הבן בשיקגו את ThoughtWorks, חברת ייעוץ ושירותי מחשוב, שעם לקוחותיה נמנו מיקרוסופט, אורקל, בנקים גדולים ועיתון הגרדיאן. בהמשך פתח סינגהאם סניף של החברה בבייג'ין. ב-2017 מכר את החברה תמורת 785 מיליון דולר.
לסינגהאם יש קשרים הדוקים עם הממשל הסיני. ב-2001–2008 עבד סינגהאם כיועץ טכנולוגי אסטרטגי לענקית הטכנולוגיה הסינית וואי במקביל לעבודתו ב-ThoughtWorks. בקיץ האחרון הצטרף סינגהאם ל"סדנה של המפלגה הקומוניסטית" שמטרתה קידום בינלאומי של המפלגה הקומוניסטית בסין.
ב-2017 התחתן עם אוונס, אקטיביסטית וסופרת אמריקאית שייסדה את ארגון השמאל קוד פינק. במקור היה זה ארגון אנטי־מלחמתי, ובשנים האחרונות הוא מתבטא רבות לטובת סין.
ב-2021 פתחו הרשויות בהודו בחקירה נגד סינגהאם על חשד להלבנת כספים. לפי החשדות, השתמש סינגהאם ברשת העברות כספים מפוקפקת כדי לשלם מיליוני דולרים לאתר חדשות הודי כדי שיקדם תכנים פרו־סיניים.
בתחקיר שפורסם בקיץ האחרון בניו יורק טיימס, נחשפה רשת פיננסית מסועפת שהפעילו סינגהאם ורעייתו בין שיקאגו לשנגחאי. במסגרתה נעשה שימוש בעמותות בארה"ב כדי להפיץ מסרים פרו־סיניים. הטיימס חשף מאות מיליוני דולרים שהועברו לארגונים הקשורים לסינגהאם, המשלבים בין קידום מטרות פרוגרסיביות עם פרופוגנדה סינית.
עם הארגונים האלה נמנים גם קוד פינק שייסדה רעייתו אוונס, פורטל החדשות הפופולרי NewsClick והפורום של העם, אותו ארגון שאחראי להפגנות האנטי־ישראליות בניו יורק. לפי התחקיר, הפורום רשום ככתובת של עורכי הניוזלטר דונגשנג שמפרסם סינגהאם – ניוזלטר פרו־סיני ש"מספק סיקור ייחודי ופרוגרסיבי של סין".
בעקבות התחקיר של הטיימס, פנו סנאטורים בארה"ב למשרד המשפטים בבקשה שיפתח בחקירה נגד חברות הקשורות לסינגהאם בארה"ב, ויחקור את קשריהן למפלגה הקומוניסטית.