fbpx
Connect with us

Featured

מכחיש שהוא אנטישמי: שימוש במושגים "דה־קולוניזציה" ו"מהנהר עד לים" יגררו השעיה מהרשת החברתית של אילון מאסק

Published

on

הבעלים של הרשת החברתית X, אילון מאסק, טען השבוע כי צייצנים שישתמשו במושגים "'דה־קולוניזציה', 'מהנהר עד לים' וביטויי לשון הרע דומים לאלה" יושעו מהרשת החברתית לאלתר. "קריאות ברורות לאלימות חריפה נוגדות את תנאי השירות שלנו", הוא הוסיף.

במקביל, ענקיות המדיה דיסני, וורנר ברדרס, ליונס גייט אינטרטנמנט ופרמאונט הודיעו כי הן עוצרות את הפרסום שלהן ב–X לאחר שהתברר כי מודעות הוצגו לצד תוכן ימני קיצוני ואנטישמי. בכך הן הצטרפו לאפל וליבמ (IBM), שהכריזו על צעד דומה קודם לכן.

גם הבית הלבן גינה את תמיכתו של מאסק בפוסט אנטישמי. מאסק הגיב ביום רביעי לפוסט ב–X שטען באופן כוזב שיהודים מתדלקים שנאה כלפי אנשים לבנים, וכתב שמפרסם הציוץ דיבר "אמת לאמיתה". 

בפוסטים שפירסם לאחר מכן הבהיר מאסק כי הוא לא חושב שהשנאה כלפי לבנים "מצויה בקרב כל הקהילות היהודיות", וכי התכוון לארגונים כמו הליגה נגד השמצה. לפי מעקב של מדיה מטרס פור אמריקה (Media Matters for America), ארגון ללא מטרות רווח העוקב אחרי ענף התקשורת, את הציוץ של מאסק ראו יותר מ–5 מיליון גולשים.

אתמול פורסם כי אפל, חברת ההייטק הגדולה בעולם, הכריזה על הקפאת הפרסום שלה ב–X לאחר שהתברר כי מודעות פרסום שלה הוצגו לצד תוכן של הימין הקיצוני. בכך היא הצטרפה לענקית המחשוב יבמ, שהודיעה אף היא אתמול על עצירת הפרסום ב–X, אחרי שנודע כי מודעות שלה הוצגו לצד תוכן אנטישמי. "לחברת יבמ יש אפס סובלנות לתוכן פוגעני", מסרה החברה בהצהרה לעיתונות. "אנחנו חוקרים את העניין, זה בלתי מתקבל על הדעת".

מאסק אמר כי הוא יתבע את מדיה מטרס, שהייתה זו שחשפה צילומי מסך שמציגים פרסומות של אפל, בראבו, אורקל, Xfinity ויבמ ליד פוסטים שמהללים את היטלר ואת המפלגה הנאצית ב–X. "בשנייה שבית המשפט ייפתח ביום שני, תגיש X תביעה תרמו־גרעינית נגד מדיה מטרס וכל אלה ששיתפו פעולה במתקפת המרמה הזאת על החברה שלנו", כתב מאסק בפוסט ב–X.

אנטישמיות נמצאת במגמת עלייה בשנים האחרונות בארה"ב ובעולם כולו. בעקבות פרוץ המלחמה בין ישראל לחמאס בעזה בחודש שעבר, זינק מספר התקריות האנטישמיות בארה"ב בכמעט 400% לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה, על פי נתוני הליגה נגד השמצה (ADL), ארגון ללא מטרות רווח הנאבק באנטישמיות.

לחץ להגיב

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Featured

גרנדה הילס: פורצים חמושים פלשו לבית של משפחה שבילתה בקניות לחג המולד פעמיים בתוך שבוע אחד

Published

on

משפחה מגרנדה הילס שהייתה ממוקדת ב"פריצה בזמן ארוחת הערב" נפגעה שוב ביום שלישי בלילה, בסימן הפעם השנייה שפורצים שודדים את ביתם בתוך פחות משבוע.

הנכס ממוקם בקהילת Greyhawk Ranch, הבית נפרץ ב-29 בנובמבר כאשר גנבים נמלטו עם חפצי ערך בשווי של כ-150,000 דולר.

הקורבן, שזוהה רק כדיוויד, חזר מקניות לחג המולד עם אשתו ותינוקם שזה עתה נולד כאשר הבחין בגנבים עוזבים את ביתו עם מלאי של חפצים גנובים. הוא רדף אחריהם במכוניתו והתנגש ברכבם כדי למנוע מהם להימלט מהשכונה. הפורצים נמלטו לבסוף ברכבם הפגוע. עם זאת, ימים ספורים לאחר מכן, קבוצת פולשים, אולי אותם פולשים שבעבר ערכו את ביתו, פרצו לביתו פעם נוספת.

הבית, שעובר כעת שיפוץ ושדרוג, הוא ברחוב Wood Ranch Road. הקורבן ומשפחתו חוששים לשלומם. "אני מדמיין שאם היינו בבית, מה היה קורה", אמר דיוויד. "יש לי תינוק שזה עתה נולד. הם נכנסו לחדר [של התינוק]. הם שברו קישוטים, הם שברו מגירות. אני לא מבין למה לוס אנג'לס הפכה להיות כזו". בעקבות שתי הפריצות לביתם, אמר דיוויד שאשתו בטראומה עמוקה מהאירוע.

המצלמה של השכן שלהם צילמה חלק מהפריצה הראשונה ב-29 בנובמבר. קבוצת הפורצים רעולי הפנים נראית פושטת את פנים הבית לפני שהיא קופצת למכונית מילוט.

סרטון אבטחה קלט את העימות המתוח שהתנהל ברחוב. לאחר שדיוויד גרם נזק לרכבם של החשודים שלהם, הוא עקב אחריהם ברחוב בו החלו לירות לעבר מכוניתו. בסופו של דבר הם נמלטו עם פריטים יקרי ערך של כ-150,000 דולר.

כמה לילות לאחר מכן בסביבות השעה 19:30, שלושה פולשים חמושים ניפצו דלת זכוכית ונכנסו לביתו של דוד בפעם השנייה. אבל אזעקה נוקבת הפחידה אותם. "לא היה לנו כלום בבית," אמר דיוויד. "אני לא יודע למה הם חזרו עם אקדח. אבל הם נכנסו לתוך הבית ואז הם ברחו".

ראש עיריית לוס אנג'לס קארן באס ומפקדי משטרת לוס אנג'לס טוענים כי הנתונים מראים שהפשיעה האלימה ירדה ברחבי העיר בשנת 2023. עם זאת, הקורבנות ש-KTLA שוחחה איתם אמרו שהם לא מסכימים. אתר מיפוי פשעים מראה שבמהלך שמונת הימים האחרונים בגרנדה הילס דווחו 547 פשעים בקהילה ובאזורים הסובבים אותה.

האירועים כוללים מגניבות ותקיפות רכב ועד פריצות לבתים ועוד. תושבים באזור אמרו ל-KTLA כי נמאס להם מהפשיעה המתגברת והם מודאגים לשלומם.

המשך לקרוא

הפייסבוק שלנו

הירשם לניוזלטר שלנו

כתבות שבועיות