מנהל קרן הגידור ובוגר הרווארד ביל אקמן קרא לנשיאת אוניברסיטת היוקרה, קלודין גיי, לפעול לאלתר כדי למגר את האנטישמיות בקמפוס. לדבריו, אחרי שנפגש עם סטודנטים וחברי סגל בשבוע שעבר, המצב שם בכי רע.
"ארבעה שבועות אחרי מתקפת הטרור הברברית של 7 באוקטובר, איבדתי אמון שאת והאוניברסיטה תעשו מה שנדרש", כתב אקרמן, והוסיף כי הסטודנטים היהודים בקמפוס של הרווארד חוששים לביטחונם הפיזי.
דובר מטעם האוניברסיטה הפנה להצהרות קודמות בדבר המחויבות של הרווארד לביטחון בקמפוס ולהתנהלות בקהילה, אבל סירב להתייחס ישירות למכתבו של אקמן.
המתיחות באוניברסיטאות – כולל הרווארד, סטנפורד, קולומביה ופנסלבניה – התעוררה אחרי המתקפה הרצחנית של חמאס בחודש שעבר, והמלחמה שפרצה בעקבותיה. מספר התקריות האנטישמיות – כולל תקיפות, הטרדות ו-וונדליזם – זינק ב-400% ברחבי ארה"ב מאז 7 באוקטובר. 54 מהתקריות הללו דווחו באוניברסיטאות, כך לפי הליגה נגד השמצה.
הפגנות נערכו בקמפוסים ופילגו בין סטודנטים, חברי סגל, בוגרים ותורמים. באוניברסיטת פנסלבניה, המיליארדר מארק רואן, בוגר המוסד, קרא להנהלה להתפטר בטענה שאיפשרה אנטישמיות בקמפוס.
הסערה, שפגעה במוניטין של האוניברסיטה הכי ותיקה בארה"ב, פרצה שעות ספורות אחרי המתקפה של חמאס, כשיותר מ-30 ארגוני סטודנטים בהרווארד חתמו על מכתב שמאשים את ישראל ולא מטיל בדל אחריות על חמאס.
נשיא האוניברסיטה לשעבר לארי סאמרס מתח ביקורת חריפה על כישלונו של המוסד לגנות את הארגונים הללו.
לא להעסיק סטודנטים
אקמן, מייסד חברת ההשקעות פרשינג סקוור קפיטל מנג'מנט ומשתמש פעיל ברשתות חברתיות, הודיע כי לא יעסיק את הסטודנטים החברים בארגונים שחתמו על המכתב, וקרא לאחרים לעשות אותו דבר.
הקריאה שלו הודהדה ביום חמישי, כשקבוצה של משרדי עורכי דין מובילים שלחה מכתבים ליותךר מ-100 דיקני אקדמיות למשפטים, כולל הרווארד, וקראו להם "לנקוט עמדה חסרת פשרות" נגד תקיפות אנטישמיות בקמפוסים שלהם. על המכתב חתומים יותר מ-100 משרדי עו"ד – כולל סוליבן וקרומוול וקרוות וסוויין ומור.
גיי, שנכנסה לתפקיד נשיאת הרווארד ב-1 ביולי, פירסמה כמה גינויים של המתקפה, ובשבוע שעבר מינתה יועצים שיעבדו לצד הנהלת האוניברסיטה ויגבשו תוכנית למאבק באנטישמיות.
אבל במכתב ששלח לגיי ביטל אקמן את הצעדים בהם נקטה הנשיאה, ואמר כי המצב בקמפוס "גרוע בהרבה" משחשב. "סטודנטים יהודים מתמודדים עם בריונות, הם מאוימים פיזית, יורקים עליהם – ובכמה סרטונים שהופצו ברשת ומתעדים תקרית אחת כזו, גם מותקפים פיזית".
אקמן קרא להשעות לאלתר את הסטודנטים שהיו מעורבים ב"הטרדה ותקיפה פיזית לכאורה" של הסטודנט ב-18 באוקטובר, כמו גם לנקוט בפעולה משמעתית נגד סטודנטים שמעלים תכנים אנטישמיים לאפליקציית סלאק.
אקמן התייחס גם לקריאה של סטודנטים: "אינתיפיאדה! אינתיפאדה! אינתיפאדה! מהנהר ועד הים, פלסטין תהיה חופשייה". רבים מפרשים את זה כתמיכה בגירוש היהודים מישראל ופירוק מדינת היהודים.
אקמן הזהיר כי תגובתה של הרווארד תהיה מודל לחיקוי עבור מוסדות אחרים המעוניינים למגר את האנטישמיות בכל צורותיה.