מוטי רייף מפיק את "שבוע האופנה קורנית LA" בתחילת נובמבר עם 17 תצוגות של 22 מעצבים מכל העולם בשיתוף עם קורנית דיגיטל, חברה ישראלית המפתחת פתרונות הדפסה דיגיטליים מתקדמים לטקסטיל • המשימה: להביא לתעשייה את מימד הקיימות ופיתוח מוצרים הרבה יותר ידידותיים יותר לסביבה
מוטי רייף נחת בתעשיית האופנה בגיל 20 וקצת ועל ההתחלה זיהה את מודל היופי השקרי שהיא קידמה ואחראי לסבל ההולך ונמשך של מיליוני נשים ונערות בכל העולם. "הגעתי לתל אביב באוטובוס מחיפה עם חברתי רונית אלקבץ. דוגמנית היתה צריכה להיות בגובה 1.80, מידה 32, ובלונדינית. רונית היתה ההיפך מכל זה. די מהר נעשיתי למארגן של תצוגות אופנה", סיפר האחרונה בראיון ל"הארץ". "הלקוח הראשון שלי היה רשת קפולסקי. הזמנתי את רונית לצד תמי בן עמי, ספיר קופמן, רונית יודקביץ ואחרות. בא הבעלים ואמר, 'מה זה הדבר הזה, תעיף אותה'. הייתי בן 22, לא יכולתי להתנגד, היה לי חוזה ל–30 תצוגות, אז הוצאתי את רונית מהתצוגה. היא נעלבה מאוד ולא דיברה איתי במשך שנים. לימים היא הודתה לי, סיפרה שהאירוע הזה גרם לה לעזוב את הדוגמנות ולעבור למשחק. אחרי שבניתי את המעמד שלי התחלתי לקחת לתצוגות נשים יותר בוגרות, במגוון מידות וגילים, כמו הלקוחות שלהן".
רייף בנה את עצמו בנחישות, עבר בהדרגה מתצוגות בבתי קפה לייצוג דוגמנים ודוגמניות ולהפקת אירועים יוקרתיים כמו שבוע האופנה וטקס מלכת היופי. ב–1998 הוא פגש שם את לינור אברג'יל, בת 18 מנתניה, שניצחה בתחרות הישראלית והמריאה לתחרות מיס עולם שהתקיימה בלונדון. בין שני האירועים האלה היא פגשה את נור שלמה, סוכן נסיעות שפנתה אליו כדי להקדים טיסה. שלמה אנס אותה באיומי סכין. רייף, ששימש כסוכן שלה, ליווה אותה בחודשים הטראומטיים של ההחלמה, הגשת התלונה, הסיקור בתקשורת הבינלאומית והמשפט. עשר שנים אחר כך יצא הדוקו "מיס עולם האמיצה", שמתעד את ההתמודדות של אברג'יל עם האונס והשלכותיו ומפגיש אותה עם נשים אחרות שחוו אלימות מינית. רייף אומר שעד היום צפו בו 30 מיליון בני אדם ברחבי העולם.
הוא בן 57, אבל נראה פחות. יש לו כישרון חריג ליצור אינטימיות מהירה, בלי להפלות ובלי לקפח. זה יכול להיות המאסטרו פלסידו דומינגו שהוא פגש לפני דקה או השומר הקשיש בחניון שהוא מתעקש להישיר אליו מבט ולחייך. כשהתחיל לארגן את החתונה שלו עם סימור לוזון, בן זוגו בשלוש השנים האחרונות, הוא עצר את התוכניות כשרשימת המוזמנים הגיעה ל–600 שמות. והוא היה רק באות גימ"ל. במבט מהצד נראה שהיעוד האמיתי של חייו הוא להתיידד עם העולם כולו. רייף גר עם לוזון בווילה בשיכון דן בצפון תל אביב, נמל הבית של המשפחה המורחבת שיצרו שניהם: הילדים של רייף, עמרי ונועה, בני 27, והילדים של לוזון, בני שמונה ו-13. כשהם פונים אליו הם קוראים לו בכינוי שרייף ולוזון הדביקו זה לזה, "בעלולי".
רייף נכנס לפני כמה שנים לעסקי הטלוויזיה בחברה שהתמחתה בהפקות ריאליטי כמו "הישרדות", "היפה והחנון" ו"הרווק". לאחר כמה שנות פעילות החליט לעזוב. עכשיו הוא מיתג מחדש את שבוע האופנה שלו כ–Kornit LA Fashion Week ("קורנית" היא יצרנית מכונות הדפסה על בדים ובגדים שמקדמת חזון של אופנה בת קיימא, ראו מסגרת) ויחד הם יפיצו את בשורת העיצוב הישראלי בסדרה של שבועות אופנה שיתקיימו בערים ברחבי העולם. האירוע הראשון ייערך בתחילת נובמבר בלוס אנג'לס, ולשנה הבאה מתוכננות גם לונדון, פריז וניו יורק.
כיזם בעל שם עולמי, רייף הוא בעל ניסיון של למעלה מ-30 שנה בתחום, לאחר שיצר, הפיק וביים מאות אירועי אופנה ולייף סטייל, הפקות טלוויזיה וסרטים דוקומנטריים ברחבי העולם, ומייסד שבוע האופנה קורנית תל אביב, שנמצאת בעונתה העשירית. הוא גם אחראי לאצור את בחירת מעצבים בעלי חזון ששיתופי הפעולה שלהם עם קורנית דיגיטל ישפיעו לא רק על שטחי ארה"ב אלא על כל התעשייה ברחבי העולם.
"יצרתי את שבוע האופנה בתל אביב בשנת 2011 מתוך משימה לשנות את הדרך שבה נעשים שבועות האופנה", הוא מספר. "רציתי שכולם יוכלו להיות מיוצגים, לזהות את עצמם. אבל גם לשנות את ההגדרה של יופי ומה זה להיות מודל בהבאת אנשים מרקע, גדלים, מגדרים ודתות שונות לצעוד על המסלול. עם קורנית דיגיטל, רצינו ליצור מותג אלטרנטיבי בינלאומי של שבוע האופנה, וחשבנו קודם כל על לוס אנג'לס, כמגלופוליס מרגש שמקרב אנשים מתרבויות שונות. זו עיר שבה ליצירה אין גבולות ושהביאה בכל פעם ז'אנר חדש", אמר.
"בשבוע האופנה קורנית LA יתקיימו 17 תצוגות עם 22 מעצבים מכל העולם, מה-2 עד ה-5 בנובמבר. הם יצרו קולקציות בשיתוף עם קורנית דיגיטל חברה ישראלית המפתחת פתרונות הדפסה דיגיטליים מתקדמים לטקסטיל. כל המעצבים דחפו את הטכנולוגיות של קורנית דיגיטל מעבר לגבולותיהן כדי להציג קולקציות יצירתיות במיטבן", הוא אומר. "לשבוע האופנה קורנית LA יש את אותה משימה של גיוון כמו שבוע האופנה של קורנית ת"א. שיתפנו פעולה עם קורנית דיגיטל כדי להביא אליה את מימד הקיימות. אלו שני המוקדים העיקריים שלנו לאירוע הקרוב, לעשות שינוי בתעשיית האופנה. אני דואג שכל מעצב שמציג קולקציה לאירוע שלנו יכבד את שתי המשימות הללו".
קורנית דיגיטל רואה בקיימות ערך ליבה של החברה, ומשקיעה מאמצים ומשאבים רבים במזעור טביעת הרגל הסביבתית של החברה. היא פועלת באופן בר קיימא ואחראי על ידי פיתוח פתרונות דפוס דיגיטליים שהם מטבעם ידידותיים יותר לסביבה משיטות דפוס דיגיטליות מסורתיות ואחרות בתעשייה. המוצרים של קורנית דיגיטל עומדים בתקני הקיימות הגבוהים ביותר עם אפס פסולת וטביעת רגל פחמנית נמוכה, המאפשרים הדפסה לפי דרישה המתאימה לתרבות הצריכה של היום. "זו הסיבה שהאירוע הזה הוא ייחודי, אנחנו כאן כדי לעשות שינוי, לא רק כדי להציג קולקציות. דחפנו מעצבים לשנות את דרך הייצור שלהם, ולחשוב על הקולקציות שלהם, אבל גם איך להציג אותם. אנחנו רוצים שיהיו לנו השפעות חברתיות וסביבתיות חיוביות.
במהלך שבוע האופנה של קורנית בלוס אנג'לס, המשתתפים יוכלו גם להתרשם מאפקטים תלת מימדיים ותבליטים על הדפסי מעצבים, אבל גם רקמה מודפסת בטכנולוגיית XDi של קורנית דיגיטל, שנראים ומרגישים כמו בגדים רקומים ביד", הוא מוסיף.
מעצב שמלות כלה. ויוי בלאיש
המעצב הייחודי שי שלום
מה ההגדרה שלך להצלחה של שבוע האופנה באל-איי?
"ההצלחה של שבוע האופנה הזה בקורנית LA תימדד בהשפעה שתהיה לנו על המעצבים שלנו, על המשתתפים בתצוגות שלנו, וגם על השינוי שנוכל לעשות בתַעֲשִׂיָה. אנחנו צריכים להיות מצפוניים להשפעה שיש לתעשיית האופנה על הפלנטה שלנו ועל הלקוחות: אנחנו פוגעים בה ובאנשים שחיים בה.
עם נקודת המבט החדשה הזו של גיוון מוחלט וייצור בר-קיימא לפי דרישה, אנחנו פותחים עיניים לשחקנים שמרכיבים אופנה. ההצלחה תהיה גם בזכות ההכללה שמוצגת באמצעות הדוגמניות שלנו שהולכות על המסלול של המעצבים שלנו: כלומר, נייצג את כולם". לדבריו, הגעה לשבוע האופנה של קורנית LA "תגרום לך להרגיש בנוח עם מי שאתה, ועם היופי הפנימי שלך. כל אחד הוא ייחודי ויפה כפי שהוא, זה חורג הרבה מעבר למראה הפיזי. באירוע שלנו, אתה תהיה מיוצג לא משנה מי אתה ומאיפה אתה מגיע".
קורנית דיגיטל: אחת מחברות הטכנולוגיה הישראליות המצליחות בעולם
קורנית, חברה ישראלית בינלאומית שממוקמת בראש העין, נחשבת לאחת מהחברות שמובילות את המהפכה בתעשיית הטקסטיל והאופנה. החברה מפתחת ומייצרת מערכות דפוס דיגיטלי להדפסה על טקסטיל (גם את המדפסות עצמן וגם את הדיו), מספקת פתרונות דיגיטליים חדשניים לייצור טקסטיל ונחשבת לאחת מחברות הטכנולוגיה הישראליות המצליחות בעולם. מנכ"ל החברה רונן סמואל מציין כי החברה חווה הזמנות בהיקפים גדולים וכי צבר ההזמנות שלה לשנה הבאה הוא חיובי מאוד וממקם אותה בהתאם לתוכנית למכירות של מיליארד דולרים בשנת 2026.
מכירות החברה ברבעון השני של השנה הסתכמו ב-81.3 מיליון דולר, לאחר נטרול האופציות שהוענקו לחברת אמזון בסכום של 6.6 מיליון דולר, שותפה עסקית אסטרטגית של קורנית. "שיטות המכירה והקנייה השתנו בצורה מסיבית. בעולמות האופנה אנשים קונים יותר באונליין. יש הרבה שחקנים חדשים בתחום האופנה, וכיום כ-30% מהמכירות מקוונות. ב-2025 התחזית היא שנגיע ל-60%, וזה בלי או עם קורונה. האונליין מאפשר השוואת מחירים, קבלת המוצר תוך 24 שעות ויש מקומות שגם בתוך שעתיים". שווי השוק של קורנית, עומד על כ-6 מיליארד דולר, מתחילת השנה זינקה מניית החברה ב -60%.
"קורנית היא חברה טכנולוגית שמאפשרת לעשות הדפסה דיגיטלית על טקסטיל שמיועד לאופנה, לפרטי טקסטיל לבית ועוד", מספר עמר קולקה, סמנכ"ל השיווק של החברה. "עד היום היו מייצרים או צובעים טקסטיל בטכנולוגיות ישנות ומזהמות, ואנחנו פיתחנו טכנולוגיה שבאמצעותה מדפיסים על טקסטיל בצורה ירוקה, לא מזהמת ושמאפשרת אינספור עיצובים ללא מגבלה. החברה מתמקדת בייצור בר קיימא מושתת על פעילות On-demand – לפי צורך. טכנולוגיית החברה עונה לדרישה ההולכת וגוברת לקניות באונליין ולרצון של כל אחד לבטא את עצמו ואת הייחודיות שבו באמצעות לבוש".
למה חברתם לשבוע האופנה? מה זה תורם לכם?
"שבוע האופנה הוא אירוע של מחקר ופיתוח. יש לנו בשורה טכנולוגית ולאורך השנים פיתחנו עוד ועוד שיטות טכנולוגיות שעשויות לשנות את העולם, אבל קיים עדיין מרחק בין הפיתוחים שלנו והמימוש שלהם באופן מעשי. אנחנו רוצים לסגור את המרחק הזה. לטובת המימוש וההתנסות בטכנולוגיות החדשות אנחנו צריכים מעצבים שישתמשו בפיתוחים שלנו ויעופו איתם. מעצב כמו ויוי בלאיש הוא דוגמה למי שיכול לקחת את כל הטכנולוגיה שלנו ולהשתולל איתה. יצרנו שותפות עם מוטי רייף. לא באנו להיות ספונסרים באופן חד–פעמי. הכוונה שלנו היא לקחת את הפלטפורמה הזו באופן בינלאומי ולהשתמש בה כדי לקדם את הערכים ואת השינוי שאנחנו רוצים לבצע. מבחינתנו זו היתה רק ירית הפתיחה לחיבור עם האופנה המקומית. הכוונה שלנו לעזור ולסייע עם מה שאנחנו יודעים ויכולים לתת לתעשייה הזו שכל כך זקוקה לעידוד ותמיכה".
שבוע האופנה החל מה-2 לנובמבר עד ה-5 לנובמבר
www.KornitFashionWeek.com
אינסטגרם: KornitFashionWeek