fbpx
Connect with us

Featured

שופט אמריקאי דוחה הצעת חוק משמעותית של שלטון ההגירה של טראמפ

Published

on

שופט פדרלי בשיקגו דחה אתמול (ב') כלל הגירה מרכזי שישלול גרין קארד ממהגרים המשתמשים בחותמות מזון או בהטבות ציבוריות אחרות, מכה לממשל טראמפ בערב הבחירות.

בהחלטה כוללת בפריסה ארצית, דחה השופט המחוזי האמריקני גארי פיינרמן את ההלכה שנכנסה לתוקף לאחרונה לאחר שבית המשפט העליון בארה"ב הפך את האחיזה במדיניות בעקבות תביעות. בין היתר, אמר פיינרמן כי הכלל מפר את חוק הנוהל המינהלי, אשר הופך את הסוכנויות הפדרליות לאחריות כלפי הציבור בכך שהוא מתווה תהליך מפורט לחקיקת תקנות.

ההחלטה סימנה את התפנית האחרונה במאבק משפטי מורכב סביב השלטון שהיה בין צעדיו האגרסיביים ביותר של הנשיא דונלד טראמפ בשיפוץ מערכת ההגירה במדינה. התביעה בשיקגו, שהוגשה על ידי קואליציית זכויות המהגרים והפליטים באילינוי ומחוז קוק, הייתה בין אתגרים משפטיים רבים.

על פי מדיניות ממשל טראמפ, פקידי ההגירה יכלו לשלול תושבות קבע למהגרים חוקיים בגין השימוש שלהם בחותמות מזון, Medicaid, שוברי דיור או יתרונות ציבוריים אחרים. מועמדים גרין קארד היו צריכים להראות שהם לא יהיו נטל למדינה או "אישומים ציבוריים".

החוק הפדרלי כבר חייב את מי שמבקש תושבות קבע או מעמד חוקי להוכיח שהם לא יהיו "חיוב ציבורי". אך שלטון ממשל טראמפ כלל מגוון רחב יותר של תוכניות שיכולות לפסול אותן.

תומכי זכויות מהגרים ראו בכך "מבחן עושר", בעוד מומחים לבריאות הציבור אמרו כי המשמעות היא תוצאות בריאותיות ירודות יותר ועלויות עולות כאשר מהגרים בעלי הכנסה נמוכה בחרו בין השירותים הדרושים לבין הצעתם להישאר במדינה באופן חוקי. כמה ערים אמרו כי אפקט מצמרר שכזה כבר ניכר.

פרד צאו, יועץ בכיר למדיניות ICIRR, כינה את השלטון "התקפה" על הגירה חוקית ומתח ביקורת על הדרך בה הנהיג טראמפ הנהיג מדיניות.

"ייתכן שנשיג ממשל חדש או לא," אמר. "אם כן, נרצה לראות הרבה מהנזק הזה מבוטל ובתקווה כמה שינויי חקיקה שבאמת יועילו למהגרים במקום להפחיד אותם."

גורמים רשמיים במחוז קוק, המנהלת את אחת ממערכות הבריאות הציבוריות הגדולות במדינה, טענו כי כאשר אנשים חסרים כיסוי רפואי, הם נוטים פחות לפנות לטיפול מונע ולהסתמך על טיפול חירום יקר יותר. זה גם יגביר את הסיכון למחלות מדבקות.

"מכיוון שכולנו ממשיכים להיות מושפעים מ- COVID-19, חיוני שאף אחד לא חושש מגישה לשירותי בריאות. החלטת בית המשפט לחסום את אכיפת כלל האשמה הציבורית פותחת מחדש דלתות בפני מהגרים לגישה לשירותים חיוניים כמו שירותי בריאות. , "אמר נשיא מועצת מחוז קוק טוני פרקווינקל בהצהרה.

בית המשפט העליון בארה"ב החליט בהצבעה של 5-4 בינואר כי הכלל עשוי להיכנס לתוקף, אך האכיפה הופסקה על ידי שופט פדרלי בניו יורק בגלל מגיפת וירוס הכלילי. אך בספטמבר, בית המשפט לענייני ערעור 2 בארה"ב ביטל את ההחזקה וההלכה נכנסה לתוקף בפריסה ארצית.

ממשל טראמפ תיאר את השלטון כדרך להבטיח שרק מי שמספק את עצמם יגיע לארה"ב, אחד הצעדים הרבים לנסות להניע את המדינה לעבר מערכת המתמקדת בכישורי המהגרים במקום להדגיש את איחוד המשפחות מחדש. .

שירותי ההגירה והאזרחות האמריקנית חדלו להחיל את הכלל בבקשות ועתירות תלויות ועומדות לאחר פסק הדין בשיקגו, אמר דובר הסוכנות, דן הטלאג ', בהצהרה שפורסמה ביום שני בערב.

"USCIS תמלא באופן מלא את ההחלטה ותנחה הנחיות נוספות בקרוב בזמן שהסוכנות תבדוק את ההחלטה", אמר.

אם יש ערעורים נוספים, יתכן וקמט משפטי נוסף בתיק.

בחודש יוני אישר בית המשפט לענייני ערעור בארה"ב השביעי את החלטתו של פיינרמן החוסמת את אכיפת השלטון באילינוי, בעוד שניתן יהיה להכריע לגופו של עניין. זו הייתה החלטה 2-1, כששופטת המעגל דאז איימי קוני בארט מתנגדת. בארט אושרה כשופטת בבית המשפט העליון בחודש שעבר ותצטרך לבטל את עצמה אם התיק יגיע לבית המשפט העליון במדינה.

Featured

סקר חדש ומדאיג: 73% מהסטודנטים היהודים בארה"ב חוו אנטישמיות בקמפוסים

Published

on

ברקע המלחמה בעזה, נרשם זינוק באנטישמיות באירופה ובארצות הברית, כשהקמפוסים הפכו לזירת עימות בין מפגינים פרו ישראלים ומפגינים פרו פלסטינים. סקר חדש שמפרסמים הליגה נגד השמצה וארגון הלל העולמי מצייר תמונה מדאיגה.

"מהנתונים שנאספו עולה כי 73% מהסטודנטים היהודים בארצות הברית חוו תקריות אנטישמיות מאז פרוץ המלחמה, זאת לעומת סקר שנערך לפני פרוץ המלחמה, אז כשליש מהסטודנטים בלבד העידו על תקריות אנטישמיות, וכשליש נוסף היו עדים לפעילות אנטישמיות שלא כוונה אליהם אישית.

בצד זאת, חווים הסטודנטים היהודים ירידה בתחושת הביטחון האישי בקמפוסים. 46% מהסטודנטים דיווחו כי חשים ביטחון פיזי בקמפוס, וכשליש חשים בטוחים מבחינה רגשית. מדובר בצניחה חדה מאז הסקר הקודם, אז העידו 67% מהסטודנטים על ביטחון פיזי ו-66% על ביטחון רגשי בקמפוס.

"סטודנטים יהודים חווים גל של אנטישמיות שמעולם לא ראינו כמותו בעבר ובאופן די מדהים, סטודנטים לא יהודים כמעט שלא רואים זאת," אמר ג'ונתן גרינבלט, המנכ"ל העולמי של הליגה נגד השמצה. "מאז טבח ה-7 לאוקטובר בישראל, סטודנטים יהודים חשים מאוימים יותר ויותר בקמפוס – אלא שמנהיגי המכללות והאוניברסיטאות אינם עושים די כדי לטפל בפחד המאוד אמיתי הזה מאנטישמיות".

המשך לקרוא

הפייסבוק שלנו

הירשם לניוזלטר שלנו

Featured4 שבועות ago

מיצג באוניברסיטה היוקרתית של לוס אנג'לס: תצלומי החטופים ובלונים במקום הכי מרכזי בקמפוס 

Featured3 שבועות ago

חשד בלוס אנג'לס: פרו-פלסטיני היכה במגפון מפגין ישראלי מבוגר, שצנח לאדמה ומת יום לאחר מכן

Featured3 שבועות ago

מיצג האמנות המטלטל של תומר פרץ בלוס אנג'לס: מאות "נרצחים" בפארק בדאון טאון, כמו במסיבה ברעים

Featured3 שבועות ago

יותר מ-8 מיליון צפיות: המערכון של "ארץ נהדרת" על צביעות הסטודנטים בארה"ב חורך את הרשת. צפו בסרטון

Featured4 שבועות ago

בן שפירו טס לעימות עם פרו פלסטינית באוניברסיטת אוקספורד היוקרתית – ונתן לאנטישמים בראש. צפו בסרטון

Featured3 שבועות ago

קטטה אלימה בעקבות הקרנת סרטון הזוועות של צה"ל במרכז ויזנטל בלוס אנג'לס; גל גדות וגיא נתיב הבריזו

Featuredשבוע 1 ago

בושה: הפרופסור היהודי התבטא נגד חמאס – והורחק מהאוניברסיטה הכי יוקרתית בדרום קליפורניה 

Featured3 שבועות ago

השבוע, בעזרת גיא נתיב וגל גדות: סרטון הזוועות של צה"ל ישודר בלוס אנג'לס בפני בכירי הוליווד

כתבות שבועיות