fbpx
Connect with us

לייף סטייל

רכבים חשמלים  –  רכבי העתיד?  לתמיד?

כמו עם כל מכשיר ומעגל חשמלי תמיד יש פלוס ויש מינוס.  גם לרכבים חשמליים יש את המינוס(ים) שלהם.  על הפלוסים אפשר לשמוע בכל פרסומת לרכב חשמלי חדש וכמובן בכל כיסוי תקשורתי שמהלל את הטרנד המוטורי.  אבל מה עם המינוסים?  הם פחות פופולרים ועליהם מדברים קצת פחות.  המינוסים רבים.  המינוסים לא קטנים.  כאשר מדובר ברכבים חשמלים, המינוסים זה סוג של טַאבּוּ, איסור חברתי, איסור תרבותי אבל האמת שהם לא פחות חשובים ולעיני חלק אפילו הרבה יותר.  

Tesla Supercharger Station in Santa Monica, CA

רכבים חשמלים הפכו לסמל פוליטי, מסר סביבתי וחברתי הרבה יותר מהסטאטוס השמרני של רכבים שייצגו פעם מעמד ודרג כלכלי כלשהו דרך המותג עצמו.  רכבים חשמלים קיבלו את התדמית ״רכבים ירוקים״, שמונעים על ידי אנרגיה ירוקה למען עתיד ירוק על כדור הארץ הירקרק.  יש הרבה ״ירוק״ בסיפור אולי אפילו 50 גווני ירוק, אבל ה״ירוק״ המרכזי שבאמת ניתן למדוד זה הירוק בכיסי יצרני הרכבים והספקים השונים בתעשייה היחסית חדשה… וה"ירוקה" כמובן.  

What's behind the tall wall? – Tesla Supercharger Station in Santa Monica, CA

בענף הרכב עצמו, מומחים רבים נוהגים לומר בציניות (כמובן לא לפני העיתונות או הקהל) שהרכב החשמלי תמיד יהיה רכב העתיד.  במובן מסוים יש אמת בדבר ועל מנת להבין זאת רצוי להכיר את היסטורית הרכב החשמלי.  רמז – הרכב החשמלי הומצא, יוצר ושווק כמאה שנים לפני הולדת הפריאוס המוכרת לכולם.  גם במאה הקודמת הבעיות הקלאסיות של מצברים יעילים, טווח נסיעה, יצור חשמל ונגישות טעינה היו מכשולים רציניים.  למרבה האירוניה דבר לא השתנה למרות כל מה שהתפתח מאז.

Anderson Electric Car Company – Model 61 Brougham Detroit Electric as seen at the Petersen Museum
Anderson Electric Car Company – Model 61 Brougham Detroit Electric as seen at the Petersen Museum

ב 1914 יצרן קנדי למנועי בנזין בשם GALT פיתח טכנולוגיה מבוססת על גנראטור וסוללות לצבירת מיטען חשמלי בזמן נסיעה.  השימוש במערכת החשמל איפשרה הוספת כוח למנוע בנזין בזמן צורך או אפילו שימוש ברכב ללא מנוע הבנזין (רכב היברידי לכל דבר).  שני רכבים נבנו כ 13 שנים אחרי גירסת הפורשה ההיברידית Semper Vivus.  מהירות סופית היתה כ 30 מייל לשעה בעזרת כ 10 סוסים ועם טווח נסיעה של 70 מייל.  בצד שלנו על הגבול הקנדי, ב 1915, חברה בשם Andesron Electric Car Company יצרה את ה Model 61 Brougha Detriot Electric שהגיעה לטווח של 80 מייל עם מהירות סופית של 20 מייל לשעה.  כ 3000 יחידות נבנו.  הרכב עוצב בצורה דומה לרכבי הבנזין של התקופה רק ללא מנוע בנזין וכמובן ללא המנועלה מקדימה (לפני המצאת הסטארטר החשמלי).  השימוש במנועלה היה מצריך יכולות פיסיות חזקות ומין הסתם היה מסוכן למפעיל. הרבה אצבעות, כפות ידים וזרועות נפגעו במידה ולא זזו הצידה ברגע שהמנוע התחיל. Model 61 הציע פתרון חילופי לסכנה וכתוצאה הפך לאופציה פופולארית בקרב הנשים שהעדיפו משהו פחות מסוכן ויותר שקט.  היצרן הבין זאת ועיצב את פנים הרכב להיות ממש כמו סלון מהתקופה עם מושבים בצורת ספות ואפילו מקושט בפנים עם אגרטלים לפרחים טריים.

1914 Galt Gas-Electric Hybrid as seen at the Petersen Museum
1914 Galt Gas-Electric Hybrid as seen at the Petersen Museum
1914 Galt Gas-Electric Hybrid as seen at the Petersen Museum

בשנות השישים ג’נראל מוטורס ניסו לפתח גירסה היברידית לחשמל ומימן (הידרוגין). הואן הניסויי הגיע למהירות סופית של 70 מייל לשעה בעזרת 215 כ״ס ועם טווח של 150 מייל.  ניתן לומר שהואן הזה הוא בעצם סבו של הטויוטה מיראי ויתר רכבי המימן בשוק.

1966 GM Electrovan Fuel Cell Vehicle Prototype as seen at the Petersen Museum
1966 GM Electrovan Fuel Cell Vehicle Prototype as seen at the Petersen Museum

לאורך השנים רכבים חשמליים נוספים ניסו את מזלם להביא פתרון חילופי למנוע הבנזין אולם כל הניסיונות בסופו של דבר נכשלו מסיבות דומות.  בשנות ה 90 ג’נראל מוטורס עשו ניסיון נוסף עם פיתוח ה EV1 הידוע.  כ 1100 יחידות יצורו והופצו בליס (לא במכירה) במשך 3 שנות הדגם עד שג’נראל מוטורס אספה (כמעט) את כל הרכבים לגריסה.  סיפור הכשלון תועד בסרט דוקמנטארי בשם  Who Killed the Electric Car? שמאוד מומלץ לראות.  למרות כשלונו השיווקי, הרכב פרץ דרכים בעיצובו, יעילותו ובידע שתרם לדורות אחריו.  אחת מה EV1 הבודדות ששרדו גריסה חונה במוזיאון הרכב המקומי (והמעולה) של לוס אנגלס,  the Petersen Automotive Museum.  במוזיאון יש תערוכת רכבים חשמליים מימיהם הראשונים ועד לטכנולוגיה העכשוית.  בתערוכה יש שילוב מרשים של רכבים ומייצג תחנות טעינה שונות ומשונות.  מומלץ ביותר.

The General Motors EV1 – 1996 to 1999
The General Motors EV1 – 1996 to 1999

בשביל להבין לעומק את גווני ה״ירוק״ שמנעים את גלגלי התעשיה והטרנד הפוליטי צריך להביט על התמונה בכללותה (ללא רגשות ואמונות שונות) הקיצר – follow the science.  אז מה הסיפור עם רכבים חשמליים?  לפניכם פירוט מעמיק של אספקטים שונים שבד״כ לא ממש דנים בהם.

חומרי הגלם ליצור סוללות – חומרי גלם כגון ליתיום (על סוגיו השונים) נמצאים בעליה חדה ומתמדת של כרייה ששפיעה ישירות גם על עליית המחירים בשוק.  המרדף אחר סוללה יעילה רק גבר עם הזמן.  סין ממוקמת כשולטת עלמית על יצור סוללות ליתיום דבר שמקנה לה גם שליטה על שוק הרכבים החשמלים בעולם.  ההשערה כיום שיש בעולם כ 14 מיליון טון של ליתיום ובקצב של היום נסיים את המאגר הטבעי בתוך כ 70 שנים.  עם גדילת התצרוכת כמובן שהזמן יתקצר בעיקר שמשכללים את תצרוכת כלל מכשירי החשמל עם סוללות כגון טלפונים נידיים, מחשבים וכו.  במידה שהמאגר על פני האדמה אכן יסתיים התוכנית לחפור בים תכנס להילוך הבא.  לא ברור עדיין כמה ליתיום קיים מתחת לפני הים.

ומיחזור (Litium) סוללות ליתיום – אמנם ליתיום ניתן למחזר ברמה מסוימת אבל עליות תהליך המיחזור מונעות מיחזור ממשי של המינרל היקר דבר שמשפיע גם על עליות כריה של ליתיום חדש ממעמקי האדמה וגם על האצה לקראת סיום החומר הגולמי הנדיר כל כך.

טביעת רגל פחמנית (Carbon footprint) ביצור רכבים – כל יצור חלק מוסיף לחישוב טביעת הרגל פחמנית של המוצר הסופי.  לרכב בנזין יש בממוצע כ 30000 חלקים שונים.  ברכב חשמלי קיימים הרבה פחות (כחצי) ואילו ברכב היברידי הכי הרבה כתוצאה מהשילוב של רכב בנזין וחשמלי.  ההפרש לטובת רכב חשמלי בטביעת הרגל מתכזז מהר מאוד כתוצאה מטביעת הרגל של יצור כמות גדולה יותר של סוללות ושימוש מוגבר במינראלים ומתכות נדירות.  בחישוב כללי של כל הגורמים הנ״ל טביעת הרגל הפחמני של רכב בנזין עדיין עדיפה לסביבה.

אורך חיי המוצר (Shelf life) – מארז סוללות לרכב חשמלי עולה אלפים של דולרים (לא כולל התקנה).  לדוגמה מארז סוללות לפיריאוס עולה כ $2700 ואילו לטסלה כ $13000.  מחיר תיקון ואחזקת הרכב על הכביש עם עליויות התקנה מגיעה לאלפים נוספים. כאשר שווי הרכב יורד עם השנים פרק חייו של הרכב מגיעים לסיומו כתוצאה מהשווי בעלות התיקונים והאחזקה ביחס לשווי הרכב עצמו.  פשוט לא הגיוני להשקיע כ 5000$ לתיקון מכאני ברכב ששווה אלפי דולרים בודדים בשוק.  במצב שכזה, הרכב יורד מהכביש גם עם מצבו החיצוני והפנימי מצויין בגלל שיקולים כלכליים בלבד.  ברכב היברידי המצב גרוע עוד יותר כאשר ההשקעה בשיפוץ הרכב כוללת גם השקעה במכללים המכאנים (מנוע וגיר) וגם בחשמליים (מארז סוללות).  רכבים היברידים מסיימים את ״חייהם״ מהר עוד יותר.  לעומתם, ברכב בנזין עלות ההשקעה בתיקון, שיקום ושיפוץ הגיוניות יותר מכיוון שאחרי השקעה ראשונית בשיפוץ מנוע וגיר (לדוגמה) הרכב מקבל ״חיים חדשים״ לשנים רבות.

טווח נסיעה וביצועי מצבר – משקל לאומת טווח.  זה המלחמה האמיתית מאחורי הקלעים בקרב היצרנים.  הטווח גדל עם הוספת מצברים אולם גם המשקל גדל.  כל יצרני הרכב מנסים למצוא את ה sweet spot באתגר הזה.  האמת היא שעדיין לא נמצאה הסוללה שפותרת את הבעיה הזו.  בנוסף גם שינוי טמפרטורה בסביבת הרכב משפיעים קשות על חיי טעינה וביצועי הרכב.  רכב בקוטב הצפוני מתנהג אחרת מרכב במדבר.  היצרנים ״מציפים״ את מארז הסוללות בנוזלי יצוב טמפרטורה על מנת לשמר את המארז בטמפרטורת תיפעול אידיאלית אבל בתחלס הסביבה היא אלמנט קשה לשליטה.  כתוצאה קיימים גם מקרי שריפות שמדווחים לעיתים בחדשות.  בנוסף למשקל הסוללות קיים אתגר משקל הגרירה.  יצרני הרכב מפתחים רכבים ב״תנאי מעבדה״ אם יכולות תיפעול מוגבלות במציאות.  כיום רכבים חשמליים שמנסים לגרור מאחור ניתקלים בבעית טווח נסיעה רצינית ביותר.  אומנם לרכב חשמלי מומנט גבוה ביותר שמאפשר סף גרירה גבוהה אולם משקל היתר מקטין את טווח הנסיעה לרמות ממש לא מציאותיות לרוב הגוררים (טיולים וכו). מספר דומאות משעשעות אפשר למצוא ב youtube כאשר נעשו ניסיונות מדידת טווח ברכבים שונים עם ובלי נגררים מאחור.

תשתית חשמלית – איפה החשמל איפה?  המציאות היא שכיום אין מספיק חשמל גם למזגן, גם למייבש וגם לרכב.  באופן כללי מארך התשתית בארה״ב (ואולי בעולם כולו) פשוט לא מוכן לתמוך בשימוש נפוץ של רכבים חשמליים.  עם Rolling blackouts and Brownouts אנחנו לא יכולים לתמוך בחלום הרכב החשמלי.  בעית התשתית כפולה כי בנוסף לכך שאין לנו את היכולות ליצר מספיק חשמל (פשוט אין מספיק תחנות כוח) אין לנו גם את מארך השיווק והתמיכה בלהפיץ את החשמל לכל עבר.  תשתית כבלי החשמל בלוס אנגלס ישנה (כבת 100), לא מתחוזקת וכפי שכולנו מרגישים מידי פעם לא עומדת בצרכים הקיימים (וזה עוד עם מספר יחסית קטן של רכבים חשמליים).  חוק שעבר לאחרונה בקליפורניה שאוסר מכירת רכבי בנזין החל מ 2035 פשוט מהווה תעלומה עבורי.  הכיצד יתכן הדבר?  העובדה שאין מספיק תחנות כוח (ואין תוכניות על הנייר לבנות עוד) והעובדה שהתשתית ברחובות לא משודרגת פשוט מפתיעה כאשר שנת 2035 היא ״רק״ 13 שנים מאיתנו.

מקורות חשמל – לאחר מספר שנים של ניסיונות בכל רחבי העולם, כבר ברור שחשמל מתאים סולארים וטורבינות רוח פשוט לא מסוגלים ליצר מספיק חשמל ולתמוך בתשתית כולה.  אין ספק שתאים סולארים על הגג יכולים לעזור לבית מגורים בודד עם המקרר והמזגן בבית (אולי גם עם הרכב החשמלי) אבל עיר או מדינה לא מסוגלים לסמוך על כך (התקרית בטקסס ב 2021 כאשר הטמפראטורות נפלו דראסטית הוכיחה זאת).  במציאות של היום רוב החשמל שמיוצר (גם לצרכי רכבים חשמליים) מיוצר על ידי תחנות כוח המבוססות על דלק מאובנים (Fossil Fuel) אשר פולטות גזי פחמן דו-חמצני (כן, גז חממה).  בסופו של דבר גזי החממה נפלטים לאויר או דרך המפלט של הרכב או דרך הארובה של תחנת הכוח.

תשתית טעינה – בנוסף לבעית תשתית החשמל קיימת גם בעיות הטעינה: איפה וכמה זמן לטעון?   בעלי בתים ודירות פרטיות יכולים ״להנות״ ממטען חשמלי לרכב בבית ולהטעין גם בלילות אולם מה עם אלו שגרים בדירות שכורות?  את ה״איפה״ מנסים לפתור בעזרת תחנות טעינה ברחבי הערים המרכזיות.  טסלה כרגע בשלבי סיום של תחנת הטעינה הגדולה בארה״ב שנבנת בסנטה מוניקה עם כ 67 מטענים דור 3.  תחנות נוספות נבנות ומתווספות בקניונים, תחנות דלק (למרבה האירוניה), על גגות של חניונים ואפילו בפארקים ציבוריים (ליד גני שעשועים?!). חברות נוספות נכנסות לשוק לתגבר את השחקנים הראשיים.  לגבי זמן הטעינה הפתרון כיום זה לחכות.  באם הנהג מחכה ברכב, בקניון או במסעדה ליד, זמן הטעינה מוגבל בין מטענים מהירים לאלו שלא (עם יתרונות וחסרונות לכל אחד).  טסלה שוקלת לפתוח מסעדה בתחנת הטעינה החדשה בסנטה מוניקה.  למי שזוכר, בישראל ניסו לפתור את בעית זמן הטעינה עם מארז מצברים מתחלף. חברת Better Place בהנהלת שי אגסי ניסתה לבנות תשתית לקידום הרעיון עוד ב 2007.  הנסיון נכשל מסיבות שונות למרות שהרעיון עצמו טוב ונתן פתרון הגיוני לבעיה.

electric car charging station in a Santa Monica public park

עם כמות אתגרים ברמות שונות, עתיד הרכב החשמלי מונח על כף המאזניים.  על טעם וריח אין מה להתווכח אבל עדיין קיימת בעיה נוספת עם רכבים חשמלים, בעיה שאין לה טעם או ריח, בעית הקרינה בתוך הרכב.  מכיוון שברכבים חשמלים מותכן מעגל חשמלי בכללותו, הכולל מצברים, כבלים ומנוע(ים) חשמליים, מין הסתם קיימת גם קרינה (שדה אלקטרומגנטי) שנובעת מהמעגל (בעיקר מהכבלים).  כיום הדו שיח בנושא קרינה מוגבל ביותר לנוכח העובדה שהמידע בנושא מוגבל ביותר (לא טוב לביזנז) אולם העובדה שקיימת קרינה אינה מוטלת בספק.  כמה קרינה קיימת? תלוי ברכב, תלוי באזורים השונים ברכב ובמכלליו.  עד כמה הקרינה מזיקה? תלוי את מי שואלים.  בהחלט שווה בדיקה באופן עצמאי. יש הרבה חומר בנושא, פשוט צריך לבדוק.

עם כל כך הרבה אתגרים, הרכב החשמלי כיום יותר פופולארי מתמיד אבל יתכן שישאר ״רכב העתיד״.  איש איש באמונתו יחיה או במקרה הזה, איש איש באמונתו יקנה.

כנסו, תראו, תהנו, וכמובן שתפו.

www.facebook.com/AllAboutCarsbyShlomoFattal

Featured

כחול-לבן? 4×4? פורד? צעצוע פרקטי? מבחן הדרכים של הברונקו החדש

הברונקו, מיום היוולדו בשנות השישים, היה להיט יחודי לבית פורד.  רכב בסיסי, אמין עם עבירות שטח מעולה היתה תגובה נאותה לג’יפ המיטולוגי ששלט בשוק.  במשך כשני עשורים, פורד עדכנו את הברונקו לדורותיו עד שנות השמונים בו יצאה גם גירסה מוקטנת בשם ברונקו II.  בשלב זה מכירות הברונקו החלו לדעוך ולבסוף הדגם הגיע לסוף דרכו והוחלף בשם אחר.  יתכן שגם התקרית/מרדף אחר סימפסון בברונקו הלבן זירזה את הקץ הבילתי נמנע. מעל לעשור המותג נגנז עד שמעצבי פורד החליטו להחיותו במתכונתו הנוכחית. 

בניגוד לברונקו, ולג'יפ המתחרה בשוק כיום, דלתות וגג הרכב אינם ניתנים להסרה.  הברונקו ספורט בגירסתו הנוכחית הינו SUV לכל דבר ופחות רכב שטח במובן הטהור של המונח.  מבחינה עיצובית, הברונקו ספורט שומר אמונים לגירסת הברונקו המקורית משנות השישים אולם מבחינה מעשית וגודלו בפועל, אמונתו שמורה לברונקו II משנות השמונים.  הנתונים בשוק כיום מעידים שלמרות הביקוש החזק (לברונקו הגדול והספורט) גדול על ההיצע, ולמרות ההמתנה הארוכה לרכב, שמירת ערך הרכב כמשומש אינה מקבילה לג’יפ בשוק המשומשים (איבוד ערך של 49.4% לפורד לאומת 8.9% בג’יפ).

"כחול-לבן” – צבעי ישראל, צבעי הלאום, הדגל, ההיסטוריה של העם.  ביום העצמאות, ראש השנה ובשאר החגים שילוב הצבעים הזה מחמם את ליבנו.  גם בבית היצרן פורד, החליטו שהשילוב של ״כחול-לבן״ מנציח את ההיסטוריה המוטורית שלהם ובעיקר את דגם הברונקו ספורט ה – Heritage Limited. לגוון הכחול, פורד קראו Robin’s Egg Blue או בעיברית … ״תכלת בוהק״ שבהק עוד יותר עם גג וגלגלים לבנים.

ואכן כן, פורד השיקו השנה את גירסאות ה Heritage Limited Edition עם כ 275 hp ו 315 Lb/Ft ואת גרסת ה Heritage Edition עם כ 315 hp ו 410 Lb/Ft בגרסת 2 ו 4 דלותות. כ 1966 יחידות ייוצרו מכל גירסה להנציח את שנת 1966 שבה ברונקו הושק לראשונה. 

מין הסתם, רכב ״הקידום״ לעיתונאים הוצג בגרסת ה ״כחול-לבן״ הרטרו עם חישוקים תואמים בלבן.  הרכב במראיתו, נותן הרגשה של צעצוע חמוד, משהו כייפי שקשה לקחת ברצינות ממבט ראשון.  התזמון של הנסיעת מבחן יצא לי בול בזמן השקת הסרט בארבי, כשכל רחבי העיר מוצפים בורוד סגנוני, לי יצא לנהוג בתכלת הבוהק של הברונקו.  השילוב הצבעוני בין הברונקו וברבי יצא קטלני ותשומת הלב בכל מקום רק הוסיפה לכייף של מבחן הדרכים.

האמת, שלאחר כשבוע ברשותי, התרשמתי שהרכב לא רק מרשים במראו אלה ביכולתיו בכביש ובשטח.  העיצוב הנאה לא הסתיים בחזותו בלבד אלא גם בפרטים קטנים בתוך הרכב, שלמעשה הופכים את הרכב לשימושי ונוח בחיי היום יום.  היחידת כוח ברכב המבחן היתה של המנוע 2.0 ליטר Ecoboost עם תיבת הילוכים אוטומטית בת 8 מהירויות שסיפקה תאוצה נאותה בכל מצב ועבירות השטח (קלילה) גם היתה סבירה מאוד עם מרווח גחון של 8.8 אינץ.  תצרוכת הדלק ממוצעת לקבוצת רכב בהתאם עם ממוצע משוכלל של 23 מייל לגלון (21 בעיר ו26 בכביש המהיר).

מתחת לשכבת העיצוב החמוד, הגוונים הבוהקים והרגשת הצעצוע בגודל מלא, קיים רכב שימושי, מעשי ויעיל לכל דבר.  רכב שבהחלט ניתן לחיות איתו ביום יום ולא להרגיש שבחירה כייפית של עיצוב מושך גרמה לפשרה מעשית כלשהי.  פנים האוטו גם מעוצב בהקפדה עם תשומת לב לשימוש יומי, מושבים נוחים ותאי איחסון רבים (והגיונים) לא רק בסביבת הנהג, אלא גם ליתר הנוסעים (קידמי ואחורי).  מוטיב העיצוב החיצוני, הגריל והפנסים הקידמים מצאו את דרכם לפנים הרכב ובאו לידי ביטוי בצורות שונות שמעידות על הקפדה לפרטים בכל קטגוריה שהיא כמו דלתות וידיות הרכב, הקונסול המרכזי וכפתורי בקרה שונים.

גירסת המבחן הגיעה עם תג מחיר של $46,400.  מחיר לא זול לרכב פנאי קטן יחסית בגודלו.  המחיר כולל מבחר תוספות אטרקטיביות גם בתחום הפינוקים, גם בתחום העיצוב החיצוני ובעיקר בתחום הנהיגה, ביצועי כביש ושטח.  הרכב באמת מאובזר לחלוטין ואפילו מגיע עם שידרוגי שטח במיתלים, בצמיגים חובקי גלגלים יחודיים בקוטר 17״, ו״אלקרוניקה״ תומכת לשבילי עפר.

למרות גודלו החיצוני הקטן יחסית של הברונקו, העיצוב הפנימי האיכותי, אינו ממזער את המרווח הפנימי לנוסעים ולמטען.  עם מושב אחורי מתקפל לרצפה שטוחה, ניתן להגדיל את הנפח אף יותר (65.2 cubic feet).  המדף האחורי, מגיע עם שני ״רגלים״ מתקפלות שמאפשרות להשתמש בו כמין שולחן או מדף הגשה בזמן חניה.  פורד אפילו הוסיפו סרגל מדידה כאלמנט שימושי נוסף.  זו רק דוגמה אחת מני רבותלחשיבה העמוקה שהמעצבים השקיעו על מנת ליצר רכב יחודי ומעשי כאחד.

היה כיף לבחון את הרכב. נחמד לראות שיצרן גדול כמו פורד משקיע בתוצר שכזה.  קשה למצוא תמורה נאה יותר בקבוצת רכבי פנאי בגודל זה ובטח לא עם עיצוב רטרו יחודי שגם בולט בכל מקום על הכביש.  החיוכים מכל עבר מצדיקים את ההשקעה.  למרות שהגירסה הנוכחית של הברונקו שונה במהותה מהגירסה המקורית, ניתן לומר בביטחה שהגירסה העדכנית מספקת תמורה יחודית בעלת אופי עצמאי ועדכני שאינה מביישת את עברו העשיר של המותג.

לתמונות ופרטים נוספים של הרכב מבפנים ומבחוץ אנא בקרו באתר העיתון.

המשך לקרוא

הפייסבוק שלנו

הירשם לניוזלטר שלנו

Featured2 ימים ago

מטורפת? נעצרה אישה על אופניים שאחראית לארבע הצתות ושריפות (מתוך 14) בשכונה שקטה ברסידה 

Featured2 ימים ago

שוד בגבעות היוקרה: רעולי פנים פרצו לבית של אייר.בי.אנד.בי בהוליווד הילס; זה מה שעושים בלוס אנג'לס בשביל שעון רולקס – צפו בסרטון

Featured2 ימים ago

אחרי דיסני ונטפליקס: הפרסומות יגיעו גם לאמזון פריים וידאו במטרה לממן את השקעות הענק בתוכן

Featured2 ימים ago

נהג נפל עם רכבו מגשר ונהרג. המשפחה תובעת את גוגל על כך שלא עידכנה את המפה

Featured2 ימים ago

ג'ו זבולוני בראש הפגנת תמיכה בנתניהו בניו יורק: ראיתי תמונה של ראש הממשלה על משאית כשאפו ארוך. זה מזכיר זמנים אפלים מאוד

Featured3 ימים ago

נתניהו על הסיכויים להסכם בין ישראל וסעודיה בחסות אמריקאית: "50:50". דיווח: אישור לסעודים לבחון העשרת אורניום; רה"מ הוזמן שוב לבית הלבן

Featured3 ימים ago

אחרי 140 יום: התקדמות משמעותית במגעים לסיום השביתה בהוליווד עוד השבוע

Featured3 ימים ago

סחורה קמעונאית גנובה ביותר מ-200 אלף דולר נחשפה בחצר האחורית של בית לוס אנג'לס; שלוש נשים ושבעה גברים נעצרו על חם

Featured6 ימים ago

חשד: רוצח סדרתי בדאון טאון לוס אנג'לס לאחר ששתי דוגמניות נמצאו תוך שבוע ללא רוח חיים בדירות יוקרה

Featured3 שבועות ago

עוזרת בית התחבאה עם תינוק בחדר האמבטיה לאחר שגברים רעולי פנים ניסו לפרוץ לבית בפיקו-רוברטסון. צפו בסרטון

Featured3 שבועות ago

הרצח שמעזע את לוס אנג'לס: בני זוג הוצאו להורג במכוניתם במגרש חניה – כשהתינוק בן השנה שלהם במושב האחורי

Featured3 שבועות ago

ישראלים בין עשרות האלפים שנלכדו בפסטיבל ׳ברנינג מן׳ בנבאדה אחרי שכמות גשם של חודשיים ירדה ביממה אחת

Featured4 שבועות ago

סינגלס בלוס אנג'לס? זה הסכום המינימלי שתצטרכו להרוויח בשנה כדי לחיות בנוחות בקליפורניה 

Featured2 שבועות ago

הטרנד החדש בלוס אנג'לס: מנצלים את משבר הדיור ומשכירים קרוואנים למשפחות של הומלסים

Featured3 שבועות ago

דודי אזולאי הפיק והזמר ישי ריבו עשה היסטוריה בהופעה בפני 15 אלף מעריצים במדיסון סקוור גארדן

Featured3 שבועות ago

קלאבסס: גנב בקבוק בשווי 1,000 דולר לאחר מאבק  עם עובד חנות המשקאות האלכוהוליים. צפו בסרטון

כתבות שבועיות