מושל פלורידה, רון דיסנטיס, נכנס ביום רביעי באופן רשמי למרוץ לנשיאות ארה"ב. דינסטיס הגיש את הטפסים הדרושים למועמדותו לוועדת הבחירות הפדרלית, כמה שעות לפני הכרזתו הפומבית שתתקיים בשיחה שיערוך עם מנכ"ל טוויטר, אילון מאסק, בשידור חי (שיחת "ספייס"). על אף שהודעתו של דיסנטיס, רפובליקאי, אינה מפתיעה את המערכת הפוליטית האמריקאית, הבחירה לעשות זאת בשיתוף עם המיליארדר מאסק מעניקה לו יתרון גדול של חשיפה ברשתות.
השימוש בפלטפורמה של טוויטר להשקת הקמפיין הוא יוצא דופן. הכרזות לנשיאות הן דבר מתוסרט שמחושב בקפידה, והשקת הקמפיין בשיחת אודיו עם מאסק נועדה להבטיח כי הרושם הראשוני שדיסנטיס ישאיר כמועמד יהיה התיישרותו לצדו של מאסק, שיוצא חדשות לבקרים נגד תרבות הווק (woke). את השיחה עם מאסק ינחה דיויד זקס, יזם רפובליקאי שתומך בדיסנטיס ונחשב מקורב למאסק.
דיסנטיס צפוי בהמשך להשתתף בשורה של אירועים פוליטיים, כשהאסטרטגיה המונחת לפניו ולפני יועציו היא להרחיק כמה שיותר בוחרים מיריבו, הנשיא לשעבר דונלד טראמפ. יועציו של טראמפ מאותתים כי הוא מתכנן בעצמו לשוב ולצייץ בפלטפורמה בקרוב, במקביל לרשת החברתית שלו Truth Social. מאסק כבר הסיר את החסימה שהיתה על חשבונו של טראמפ, שהושתה כשטוויטר היתה חברה ציבורית.
בנוסף לשידור החי בטוויטר, דיסנטיס צפוי להופיע בפוקס ניוז לריאיון עם טריי גאודי, חבר קונגרס לשעבר מדרום קרוליינה. במקביל, יתכנסו תורמים במלון ארבע העונות במיאמי כדי לגייס כספים לטובת הקמפיין של המושל. ועדה פוליטית התומכת בקמפיין לנשיאות של טראמפ אמרה על דיסנטיס כי "מדובר באחד ממשיקי הקמפיין המנותקים ביותר בהיסטוריה המודרנית". קרוליין ליויט, דוברת הוועדה הקרויה Make America Great Again, אמרה כי "הדבר היחיד שמנותק יותר מהשקת קמפיין נישתית בטוויטר הוא האפטר פארטי של דיסנטיס במלון היוקרה".
גם טראמפ עצמו ניסה לחבל לדיסנטיס ביומו החגיגי, כשכתב מוקדם יותר כי המושל — שאותו הוא מכנה "רון דיסנקטוס" (רון הלא-קדוש) או "רוב (הטעות במקור) דיסנקטימוניוס" (רון המתחסד) "זקוק נואשות להשתלת אישיות" וכי הוא "אדם לא נאמן".
מאסק טוען כי בכך שהוא מארח את דיסנטיס בפלטפורמה שלו, הוא לא מעניק לו את תמיכתו הרשמית. מאז שרכש בסערה גדולה את הרשת החברתית, טוויטר טיפחה קהל רפובליקאי גדול יותר. רק החודש, כוכב פוקס ניוז לשעבר טאקר קרלסון, שפוטר מהערוץ, הודיע כי הוא ינחה תוכנית חדשה בטוויטר. בשנה שעברה, כשנשאל דיסנטיס על תמיכה אפשרית מצדו של מאסק, הוא אמר: "אני מברך על תמיכה שמגיעה מאמריקאים-אפריקאים. מה עוד אפשר לומר?" (מאסק הוא לבן, יליד דרום אפריקה).
"דיקטטור צעצוע"
בחודש שעבר נפגש דיסנטיס עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, במהלך ביקורו של המושל בירושלים. אך בעוד שדיסנטיס חשף את דבר הפגישה ברשתות החברתיות ואף פרסם תמונה מהמעמד שצולמה בחדר ישיבות הממשלה, לשכת נתניהו לא הזכירה את האירוע בהודעות שהפיצה, ייתכן בשל מערכת היחסים הסבוכה שלו הן עם טראמפ והן עם הנשיא ג'ו ביידן. נתניהו מתנהל באופן זהיר מול ממשל ביידן, על רקע העימות החריף ביניהם סביב קידום ההפיכה המשטרית והעובדה שהנשיא עדיין מסרב להזמין אותו לביקור בבית הלבן.
דיסנטיס גם נאם בכנס "הפנים של ישראל" של העיתון ג'רוזלם פוסט, ואמר בהתייחס לחוקי ההפיכה המשטרית, כי וושינגטון "לא צריכה להתערב בעניינים הפנימיים" של ישראל, וכי עליה "לכבד את זכותה לקבל בעצמה החלטות". הוא הוסיף, כי הוא סומך על העם בישראל "שיהיה מסוגל לפתור את הדברים האלה". דיסנטיס גם טען שלפני כניסת ביידן לתפקיד, המזרח התיכון היה ב"מצב הטוב ביותר" זה זמן רב. בנוסף, הוא הביע אכזבה מההתקרבות בין סעודיה לאיראן וחזה כי "עם מדיניות נכונה ויחסים נאותים, היינו יכולים לראות את סעודיה מכירה בקיומה של ישראל" ומצטרפת לברית של ארה"ב עם ישראל והמדינות הערביות נגד איראן.
בזירה הפנימית, דיסנטיס פועל בכוחניות נגד מבקריו, מקדם את האג'נדה שלו בבית המחוקקים המקומי של פלורידה, ומעניש את יריביו. מושל פלורידה לשעבר צ'רלי כריסט, פוליטיקאי דמוקרטי, שהתמודד מול דיסנטיס בבחירות למושלות בשנה שעברה, אמר עליו כי הוא "דיקטטור צעצוע". כך, למשל, כשחברת דיסני — אחת המעסיקות הגדולות ביותר בפלורידה — הביעה התנגדות לחקיקה אנטי-להטב"קית (שקיבלה את הכינוי "אל תגיד הומו") שמגבילה את היכולת לקיים דיונים על סוגיות להטב"קית בבתי ספר, דיסנטיס פעל לשלול את המעמד המיוחד של החברה במדינתו. דיסני הגישה נגדו עתירה לבית משפט פדרלי, והאשימה אותו כי הוא משתמש בסמכויותיו כמושל לכלי נשק נגדה. דיסנטיס גם תמך בחקיקה שאוסרת על מורים ללמד תיאוריה ביקורתית של גזע — דוקרטינה אקדמית שרואה את ההיסטוריה של ארה"ב דרך פריזמה של דיכוי — על אף שאין כמעט תימוכין לכך שמורים באמת מלמדים אותה בבתי הספר.
בסקרים האחרונים זוכה טראמפ לתמיכתם של 53%-61% מהרפובליקנים, בעוד דה-סנטיס מקבל רק 18%-21%. השגרירה לשעבר באו"ם, ניקי היילי, מקבלת 4% בלבד. במצב זה, תקוותו העיקרית של דה-סנטיס היא שהתסבוכות המשפטיות יאלצו את טראמפ לפרוש ואזי הוא יהיה במצב הטוב ביותר מבין יתר המועמדים. הוא גם ינסה לשחק על קלף הגיל: טראמפ יהיה בן 80 בבחירות הבאות, וביידן – בן 82. במישור הבין-מפלגתי התמונה אינה חד-משמעית. רוב הסקרים מלמדים על מרוץ צמוד בין ביידן לבין טראמפ ודה-סנטיס גם יחד.