רוב הדמוקרטים בארה"ב חושבים כעת שקדנציה אחת מספיקה לנשיא ג'ו ביידן, למרות כוונותיו העקשניות להיבחר מחדש ב-2024. כך עולה מסקר חדש של ה-Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research, שמראה שרק 37% מהדמוקרטים אומרים שהם רוצים שהוא ישלים כהונה שנייה, ירידה מ-52 האחוזים בשבועות שלפני בחירות אמצע הקדנציה בשנה שעברה.
בעוד שביידן הכריע את ניצחונותיו בחקיקה ויכולתו למשול, הסקר מצביע על כך שיחסית מעט מאזרחי ארה"ב נותנים לו ציונים גבוהים בשניהם. ראיונות המשך עם משתתפים בסקר מצביעים על כך שרבים מאמינים שגילו של בן ה-80 הוא נטל, כאשר אנשים מתמקדים בשיעול שלו, בהליכתו, בצרת הדיבור שלו ובאפשרות שהעבודה המלחיצה ביותר בעולם תתאים יותר למישהו צעיר יותר. "אני, בכנות, חושבת שהוא יהיה מבוגר מדי", אמרה שרה אוברמן, בת 37, דמוקרטית שעובדת בחינוך בראלי, צפון קרוליינה. "נעדיף מישהו צעיר יותר במשרד הנשיא".
כשהנשיא ייתן את נאום מצב האומה שלו, יש לו הזדמנות להתמודד עם ספקות בסיסיים לגבי כשירותו למשול. ביידן נשען בעבר בכבדות על הרקורד שלו כדי לומר שהוא יותר מאשר עומד במשימה. כשנשאל אם הוא יכול להתמודד עם תחומי האחריות של המשרד בגילו, הנשיא הגיב לעתים קרובות כאילו הוא מוכן להתערב על כך: "תראה אותי".
מועמדים דמוקרטיים הצליחו יותר מהצפוי בבחירות אמצע הקדנציה של 2022. המפלגה הדמוקרטית הרחיבה את שליטתה בסנאט במושב אחד ואיבדה בקושי את הרוב בבית הנבחרים למרות שההיסטוריה הראתה שיהיה גל רפובליקני.
בסך הכל, 41% מרוצים מתפקודו של ביידן כנשיא, כך עולה מהסקר, בדומה לרייטינג בסוף השנה שעברה. רוב הדמוקרטים עדיין מרוצים ממה שביידן עושה כנשיא, אך התיאבון שלהם למסע בחירות חוזר ירד למרות הרקורד שלו בבחירות. רק 22% מאזרחי ארה"ב בעלי זכות הצבעה אומרים שהוא צריך להתמודד שוב, ירידה מ-29 האחוזים שאמרו זאת לפני בחירות אמצע הקדנציה בשנה שעברה.
הירידה בקרב הדמוקרטים הטוענים כי ביידן צריך לרוץ שוב לנשיאות נראית מרוכזת בקרב צעירים יותר. בקרב הדמוקרטים בני 45 ומעלה, 49% אומרים שביידן צריך להתמודד מחדש, כמעט כמו 58 האחוזים שאמרו זאת באוקטובר. אבל בקרב אלה מתחת לגיל 45, 23% אומרים כעת שעליו לרוץ לבחירה מחדש, לאחר ש-45 אחוזים אמרו זאת לפני הקדנציה.
לינדה לוקווד, דמוקרטית וגמלאית מקנזס סיטי שבמדינת קנזס, אמרה שהיא לא כל כך מודאגת מהגיל של ביידן. "נראה שהוא במצב די טוב לדעתי, וזה בא מאישה בת 76", אמרה לוקווד. "ייתכן שאתה קצת יותר זהיר בירידה במדרגות ככל שאתה מזדקן, אבל אם המוח שלך עדיין עובד- זה החלק החשוב".
ביידן, כבר הנשיא המבוגר ביותר בהיסטוריה של ארה"ב, נשאל באופן תדיר לגבי גילו, שכן הוא יהיה בן 86 אם ישלים שמונה שנים שלמות כנשיא. לעתים קרובות הוא עובד עד מאוחר ועומד במשך שעות. עם זאת, הוא היה דמות פוליטית לאומית במשך חצי מאה, לאחר שנבחר לראשונה לסנאט במדינת דלאוור ב-1972, והרגעים שבהם הוא מופיע אבוד על הבמה או מעד בנאומים יכולים למשוך יותר תשומת לב מאשר המדיניות שלו.
שר התחבורה פיט בוטיג'ג', בן 41, שביקש להיות המועמד הדמוקרטי לנשיאות ב-2020, הודה ב-CNN כי "טיעונים דוריים יכולים להיות חזקים. הטיעון החזק מכולם הוא תוצאות", אמר בוטיג'ג', "ואתה לא יכול להתווכח – או לפחות הייתי אומר שאתה לא יכול להתווכח עם פרצוף רציני – שזה לא דבר טוב שנוצרו 12 מיליון מקומות עבודה תחת הנשיא הזה".
מצביעים כמו רוס טראקי, עורך דין בן 35 במדינת מישיגן, מתבוננים בנשיא בזהירות. טראקי לא הצביע עבור ביידן או המועמד הרפובליקני דונלד טראמפ בשנת 2020. הוא מרגיש כאילו ביידן היה האחרון בשורה של נשיאים "נמוכים". "הגיל שלו, ואולי גם החדות הנפשית שלו, הם לא איפה שהייתי רוצה שהמנהיג של המדינה יהיה", אמר טראקי. "לפעמים הוא נראה כאדם זקן שעבר את שיאו. לפעמים אני קצת מרחם על הבחור שנדחף החוצה מול קהל".
ביידן הדגיש שוב ושוב בנאומים שחיוני שהציבור יידע את כל מה שהממשל שלו עושה: ארבעה ניצחונות חקיקה גדולים עם הקלות בנגיף הקורונה, חוק התשתית הדו-מפלגתית, חוק הצ'יפים והמדע, וצעדי מס והוצאות שעוזרים לטפל בשינויי האקלים ולשפר את היכולת של מס הכנסה לאכוף את קוד המס ולעזור למשלמי המסים.
עם זאת, רק ל-13% יש אמון רב ביכולתו של ביידן להשיג יעדי מדיניות מרכזיים, שיקוף אפשרי של העובדה שכעת עליו לעבוד עם רוב רפובליקני בבית הנבחרים שרוצה לקצץ בהוצאות בתמורה להסרת סמכות ההלוואות החוקית של הממשלה. הסקר גם מראה שרק 23% מהמבוגרים בארה"ב אומרים שיש להם "מידה רבה" של אמון שביידן ינהל ביעילות את הבית הלבן. זה ירד מ-28% לפני שנה ונשאר נמוך משמעותית מ-44 אחוזים לפני שנתיים, בדיוק כשביידן נכנס לתפקיד.
גם המצביעים הרפובליקנים אינם מוכנים לתת לביידן את היתרון של הספק, ופוגעים ברייטינג שלו. ג'ון רודריגז, בן 76, תמך בטראמפ והניח שביידן רק מבצע את הצעותיהם של עוזריו. זה יוצר אתגר לנשיא שהבטיח לאחד את המדינה. "אני מאמין שהוא לא זה שמבקל את ההחלטות", אמר רודריגז, המתגורר בקאטלר ביי, פלורידה. "הוא בובה שאומרים לו לאן ללכת ומה להגיד".
אבל המכשול העיקרי עבור ביידן עשוי להיות מצביעים כמו ויקראם ג'וגלקאר, 46, שעובד בתעשיית המחשבים באוסטין, טקסס. הוא תמך בנשיא ב-2020, רק כדי לסכם את תחושותיו לגבי תקופתו של ביידן בתפקיד כ"לא משהו". "ההחלטה אם מישהו צריך להתמודד או לא אינה תלויה בי", אמר ג'וגלקר. "אני לא יודע מי יהיה בקלפי, אבל אני מקווה שזה יהיה מישהו טוב יותר מהמפלגה שלו".
מכה קשה לטראמפ: קבוצת האחים קוך לא תתמוך במירוץ שלו לבית הלבן
הקבוצה הפוליטית שהקימו האחים המיליארדרים השמרנים צ'רלס קוך ואחיו המנוח דיוויד קוך, מאותתת כי לא תתמוך בדונלד טראמפ בבחירות המקדימות של המפלגה הרפובליקאית לקראת בחירות 2024. בקבוצה מסרו כי בכוונתם לתמוך ב"מי שיוכל להצעיד את ארצנו קדימה, ויוכל לנצח".
מזכר של עמותה שהקימו האחים קוך ב-2004, נכתב כי כדי שיהיו מנהיגים שיכולים להתגבר על "הפוליטיקה הפגומה" בוושינגטון – ולהשיג מועמדים טובים מאלה שהרפובליקאים מציגים – הקבוצה חייבת להיות מעורבת בבחירות בשלב מוקדם יותר. עמותת על היא עמותה פוליטית שפועלת למען מועמד או מפלגה.
"כדי לכתוב פרק חדש בארץ שלנו, אנחנו צריכים לפתוח דף חדש", כתבה במזכר אמילי סיידל, מנכ"לית AFP ויועצת בכירה לעמותה. "הדבר הטוב ביותר הוא שיהיה לנו ב-2025 נשיא שייצג פרק חדש. הציבור בארה"ב הראה שהוא מוכן להתקדם, ו-AFP תסייע להם לעשות זאת".
AFP הוציאה כמעט 80 מיליון דולר על מועמדים בבחירות אמצע הקדנציה של השנה שעברה, לפי האתר OpenSecrets – כולל ב-22 בחירות מקדימות ברמה הפדרלית וכמעט 200 נוספות ברמת המדינות, לפי המזכר.
האחים קוך תמכו במשך שנים ארוכות במועמדים רפובליקאים, בהם טראמפ, אך במהלך תקופת נשיאותו של טראמפ יצאו נגד לא מעט יוזמות שלו,
טראמפ מתכנן להתמודד בפעם השלישית על הנשיאות, אולם סקרים מראים כי רוב הבוחרים של המפלגה הרפובליקאית מעוניינים במועמד אחר – כמו מושל פלורידה רון דיסנטיס, שצפוי להכריז על כניסתו למרוץ. דיסנטיס תומך במדיניות של טראמפ, אך אין לו את המטען הפוליטי שטראמפ נושא עמו.
טראמפ הוא היחיד במפלגה הרפובליקאית שהודיע כי יתמודד על המועמדות מטעם המפלגה בבחירות לנשיאות. ניקי היילי, לשעבר מושלת דרום קרוליינה ושגרירת ארה"ב באו"ם, צפויה להכריז על התמודדותה ב-15 בפברואר. כמה מועמדים נוספים מלבד דיסנטיס שוקלים גם הם לעשות זאת.