fbpx
Connect with us

כלכלה

סקר: הנדל"ן הלוהט ביותר בארה"ב נמצא באוסטין ובמיאמי; המלצה להתרחק מהחוף המערבי 

Published

on

אוסטין, טקסס, היא עדיין העיר הכדאית ביותר להשקעה בנדל"ן מסחרי בארצות הברית ומשבר האקלים נמצא בתחתית סולם העדיפויות בהחלטות ההשקעה – כך עולה מהסקירה השנתית שערכה פירמת עורכי הדין הגלובלית DLA PIPER.

128 מומחי נדל"ן מרחבי העולם השתתפו בסקירה, בהם מנכ"לים, סמנכ"לי תפעול, יזמי נדל"ן ומנהלי נכסים. הדו"ח ממפה את אפיקי ההשקעה האטרקטיביים ביותר בנדל"ן מסחרי לשנה הקרובה ובוחן את השלכות האינפלציה, הריבית הגבוהה, מתיחויות גיאו־פוליטיות ותחזיות כלכליות על החלטות ההשקעה. בישראל מפעילה הפירמה נציגות מאז 2012.

בקרב הנסקרים, שיעור המשיבים הגבוה ביותר דירג בצמרת ההשקעות את תחום הלוגיסטיקה והאחסון. עוד בשלישייה הפותחת – מקבצי דיור ודיור בר־השגה. בתחתית, עם אחוזים בודדים מכלל המשיבים, התמקמו המשרדים הפרבריים, דירות יוקרה ודירות במרכז העיר. קניונים אזוריים הם הקטגוריה הכי פחות אטרקטיבית, עם 1% מקולות הנסקרים.

בפילוח הערים הכדאיות להשקעה בארצות הברית שמרה אוסטין, טקסס, על מיקומה בצמרת, אך לצדה התברגו, גם הן עם 39% מקולות המשיבים – נאשוויל, טנסי, ומיאמי, פלורידה. שארלוט וראלי בצפון קרוליינה דורגו גם הן בין היעדים המובילים, ואחריהן דאלאס, טקסס. הערים והאזורים בתחתית הדירוג נמצאים בחוף המערבי ומונים את סיאטל, פורטלנד, סן פרנסיסקו, עמק הסיליקון, לוס אנג'לס וסן דייגו. חולשתן של סיאטל, סן פרנסיסקו ועמק הסיליקון היא תוצאה של מגמה מתמשכת הנובעת מפיטורים נרחבים במגזר הטכנולוגיה שעובדיו אכלסו את האזורים הללו.

הסקר ממפה גם את הערים הגלובליות האטרקטיביות ביותר להשקעה השנה. בצמרת, כמו ב־2022, מדורגת לונדון, עם 47% מקולות המשיבים. אחריה בחמישייה הפותחת: אמסטרדם, סידני, פריז ומקסיקו סיטי. בתחתית דורגו סאו פאולו, הונג קונג, שנגחאי ובייג'ינג, כאשר מינכן קיבלה 6% מהקולות, בדומה למומבאי, ניו דלהי ודוחא.

משתתפי הסקר דירגו גם את ארצות המוצא של המשקיעים שצפויים להמר על שוק הנדל"ן האמריקאי. בצמרת דורגו משקיעים מנסיכויות המפרץ, עם 65%, ואילו אחריהם צפויים רוב המשקיעים להגיע מקנדה, גרמניה, סינגפור ודרום קוריאה. משקיעים מישראל קיבלו 17% מקולות הנסקרים, מקום שישי אחרי דרום קוריאה. 

קטגוריה נוספת שנבדקה היא ההשפעות המשמעותיות ביותר הצפויות להיות על החלטות ההשקעה. בראשן דורגה הריבית הגבוהה ואחריה התחזית הכלכלית של ארצות הברית. בתחתית דורג משבר האקלים, עם 4% מקולות הנסקרים – נתון מפתיע בהתחשב בהסלמה הדרמטית בהשפעות ההתחממות הגלובלית בשנה החולפת.

לחץ להגיב

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Featured

המזון המהיר שלכם יעלה מעכשיו יותר: קליפורניה מעלה את שכר המינימום לעובדי ה"פאסט פוד"

Published

on

 מושל קליפורניה גאווין ניוסום חתם על חוק שמעלה את שכר המינימום לעובדי ענף המזון המהיר ל-20 דולר לשעה. החוק גם יוצר מועצה שיכולה לאשר העלאות נוספות בעתיד. 

החוק, שייכנס לתוקף ב-1 באפריל 2024 ויהיה תקף לרשתות מזון מהיר עם 60 סניפים ויותר, נחתם על רקע קריאות "כשאנו נלחמים, אנו מנצחים" מפיהם של עובדי מזון מהיר וחברי האיגוד הבינלאומי של נותני השירות (SEI). שכר המינימום הנוכחי במדינה הוא 15.5 דולר לשעה, והוא יעלה ל-16 דולר ב-1 בינואר 2024. 

חלק מרכזי בחוק הוא כאמור ייסודה של מועצה בת תשעה חברים שתכיל שני נציגים מתעשיית המזון המהיר, שניים שמייצגים קבוצות זכיינים או בעלי מסעדות, שניים שמייצגים את העובדים, שניים שמייצגים קבוצות תמיכה בעובדים, וחבר אחד מהציבור. בין השנים 2025 ל-2029 תוכל המועצה לאשר העלאה של השכר השעתי בעד 3.5% או בשיעור השינוי של מדד המחירים לצרכן – הנמוך מביניהם. באותה תקופה, רק המועצה תוכל לקבוע את שכר עובדי המגזר, וכן להציע תקני העסקה, בריאות או בטיחות שונים לשיקול הגופים המחוקקים. נכון להיום אמורה המועצה לפעול רק עד 2029. 

גרסת החוק שעליה חתם ניוסום מחליפה גרסה קודמת עליה חתם בשנה שעברה. אך חברי תעשיית המסעדנות הפעילו שתדלנים נגד החוק הקודם והוציאו על כך מיליונים רבים. בסופו של דבר הושהה החוק עד משאל עם שאמור היה להיערך בנובמבר 2024, שבו יכלו הבוחרים לבטלו. החוק הנוכחי שאושר השבוע מקובל על חברות התעשייה, שהתנגדו בחוק הקודם ליכולת המועצה לחוקק חוקים שנוגעים לתנאי העסקה ובטיחות במקום העבודה, להעלות את השכר, ולנקוט בצעדים נוספים שישפיעו על המגזר. 

זוהי לא העלאת שכר המינימום היחידה שאושרה בארצות הברית במהלך סוף השבוע האחרון. לפי דיווח אתמול בבלומברג, חברות המשלוחים אובר, דורדאש וגראבהב יאלצו לשלם לשליחיהן בניו יורק שכר מינימום של 18 דולר לשעה, זאת לאחר שהפסידו בניסיונן לחסום חוק עירוני חדש בעניין. שופט בית המשפט הגבוה ניקולס מויני (Nicholas Moyne) דחה את בקשת החברות למנוע את יישום החוק, המחייב אותן לשלם לשליחים שכר שעתי קבוע או לשלם עבור כל משלוח לפי תעריף של 50 סנט לדקה. 

המשך לקרוא

הפייסבוק שלנו

הירשם לניוזלטר שלנו

Featured2 שבועות ago

חשד: רוצח סדרתי בדאון טאון לוס אנג'לס לאחר ששתי דוגמניות נמצאו תוך שבוע ללא רוח חיים בדירות יוקרה

Featured4 שבועות ago

הרצח שמעזע את לוס אנג'לס: בני זוג הוצאו להורג במכוניתם במגרש חניה – כשהתינוק בן השנה שלהם במושב האחורי

Featured4 שבועות ago

ישראלים בין עשרות האלפים שנלכדו בפסטיבל ׳ברנינג מן׳ בנבאדה אחרי שכמות גשם של חודשיים ירדה ביממה אחת

Featured3 שבועות ago

הטרנד החדש בלוס אנג'לס: מנצלים את משבר הדיור ומשכירים קרוואנים למשפחות של הומלסים

Featured4 שבועות ago

דודי אזולאי הפיק והזמר ישי ריבו עשה היסטוריה בהופעה בפני 15 אלף מעריצים במדיסון סקוור גארדן

Featured4 שבועות ago

קלאבסס: גנב בקבוק בשווי 1,000 דולר לאחר מאבק  עם עובד חנות המשקאות האלכוהוליים. צפו בסרטון

Featured4 שבועות ago

קניה ווסט בקאמבק שערורייתי: מציג שיר אנטישמי חדש בשם "ישראל" על "ניגר-מוזס" ומפגש עם השטן 

Featured4 שבועות ago

היקום אוהב פעולות! כך ספיר שוקרון מלמדת אנשי מכירות מקצוע לחיים, הגשמה עצמית והגדלת תודעת השפע

כתבות שבועיות