fbpx
Connect with us

Featured

נשיא דמנטי: ביידן שאל "איפה ג'קי?" וחיפש בנאום פומבי בבית הלבן חברת קונגרס שנהרגה בתאונת דרכים

Published

on

עוד סימנים מדאיגים לבריאות הקוגנטיבית של מי שעומד בראש המעצמה החשוב בעולם: נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, שאל ביום רביעי בכנס של הבית הלבן היכן נמצאת חברת קונגרס רפובליקאית מאינדיאנה, ג'קי ואלורסקי, לאחר שככל הנראה שכח שהיא נהרגה בחודש שעבר בתאונת דרכים. ביידן הודה למארגני כנס בוושינגטון שעסק ברעב, ואז שאל: "ג'קי, את כאן? איפה ג'קי?". בהמשך נראה שאמר: "אני לא חושב… נראה שהיא לא כאן".

ואלורסקי היתה אחת מתוך ארבעה חברי קונגרס שנתנו חסות לחקיקה למימון הכנס. היא נהרגה ביחד עם שני אנשי הצוות שלה בהתנגשות חזיתית ב-3 באוגוסט, שהתרחשה במחוז הבחירה שלה באינדיאנה.

לאחר ששאל היכן נמצאת ואלורסקי המשיך ביידן לנאום. בעקבות מותה של ואלורקסקי פרסם הבית הלבן הודעה שבה נכתב כי ביידן ורעייתו ג'יל "המומים ועצובים" ממותה הפתאומי. חברת הקונגרס ויקי הרצלר, רפובליקאית ממדינת מיזורי, כתבה בטוויטר כי מדובר בפליטת פה "נוראה ומבזה״.

דוברת הבית הלבן, קארין ז'אן-פייר, ניסתה לתרץ את התקרית המביכה ואמרה כי ביידן "הכיר לה תודה על פועלה יוצא הדופן", כשנשאלה על התקרית. ז'אן-פייר הוסיפה כי ביידן מתכנן להיפגש עם משפחתה של חברת הקונגרס בבית הלבן לחתימה על חקיקה למימון הכנס. "הנשיא נקב בשמם של חברי קונגרס שקידמו את הסוגייה הזו. אני לא חושבת שזה חריג שמישהו נמצא בראש מעייניו, במיוחד באירוע גדול".

לחץ להגיב

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Featured

סקר חדש ומדאיג: 73% מהסטודנטים היהודים בארה"ב חוו אנטישמיות בקמפוסים

Published

on

ברקע המלחמה בעזה, נרשם זינוק באנטישמיות באירופה ובארצות הברית, כשהקמפוסים הפכו לזירת עימות בין מפגינים פרו ישראלים ומפגינים פרו פלסטינים. סקר חדש שמפרסמים הליגה נגד השמצה וארגון הלל העולמי מצייר תמונה מדאיגה.

"מהנתונים שנאספו עולה כי 73% מהסטודנטים היהודים בארצות הברית חוו תקריות אנטישמיות מאז פרוץ המלחמה, זאת לעומת סקר שנערך לפני פרוץ המלחמה, אז כשליש מהסטודנטים בלבד העידו על תקריות אנטישמיות, וכשליש נוסף היו עדים לפעילות אנטישמיות שלא כוונה אליהם אישית.

בצד זאת, חווים הסטודנטים היהודים ירידה בתחושת הביטחון האישי בקמפוסים. 46% מהסטודנטים דיווחו כי חשים ביטחון פיזי בקמפוס, וכשליש חשים בטוחים מבחינה רגשית. מדובר בצניחה חדה מאז הסקר הקודם, אז העידו 67% מהסטודנטים על ביטחון פיזי ו-66% על ביטחון רגשי בקמפוס.

"סטודנטים יהודים חווים גל של אנטישמיות שמעולם לא ראינו כמותו בעבר ובאופן די מדהים, סטודנטים לא יהודים כמעט שלא רואים זאת," אמר ג'ונתן גרינבלט, המנכ"ל העולמי של הליגה נגד השמצה. "מאז טבח ה-7 לאוקטובר בישראל, סטודנטים יהודים חשים מאוימים יותר ויותר בקמפוס – אלא שמנהיגי המכללות והאוניברסיטאות אינם עושים די כדי לטפל בפחד המאוד אמיתי הזה מאנטישמיות".

המשך לקרוא

הפייסבוק שלנו

הירשם לניוזלטר שלנו

Featured4 שבועות ago

מיצג באוניברסיטה היוקרתית של לוס אנג'לס: תצלומי החטופים ובלונים במקום הכי מרכזי בקמפוס 

Featured3 שבועות ago

חשד בלוס אנג'לס: פרו-פלסטיני היכה במגפון מפגין ישראלי מבוגר, שצנח לאדמה ומת יום לאחר מכן

Featured3 שבועות ago

מיצג האמנות המטלטל של תומר פרץ בלוס אנג'לס: מאות "נרצחים" בפארק בדאון טאון, כמו במסיבה ברעים

Featured3 שבועות ago

יותר מ-8 מיליון צפיות: המערכון של "ארץ נהדרת" על צביעות הסטודנטים בארה"ב חורך את הרשת. צפו בסרטון

Featured4 שבועות ago

בן שפירו טס לעימות עם פרו פלסטינית באוניברסיטת אוקספורד היוקרתית – ונתן לאנטישמים בראש. צפו בסרטון

Featured3 שבועות ago

קטטה אלימה בעקבות הקרנת סרטון הזוועות של צה"ל במרכז ויזנטל בלוס אנג'לס; גל גדות וגיא נתיב הבריזו

Featuredשבוע 1 ago

בושה: הפרופסור היהודי התבטא נגד חמאס – והורחק מהאוניברסיטה הכי יוקרתית בדרום קליפורניה 

Featured3 שבועות ago

השבוע, בעזרת גיא נתיב וגל גדות: סרטון הזוועות של צה"ל ישודר בלוס אנג'לס בפני בכירי הוליווד

כתבות שבועיות