fbpx
Connect with us

תחבורה

ניסן: בעיטת פתיחה, שלישית… והפעם… גול ! New Car Review – Nissan Kicks –

Published

on

כל יצרני הרכב שמתמקדים על יצור סידרתי גדול ומכירת רכבים ״בכמויות״ נלחמים, על הקונה הצעיר שמחפש את הרכב החדש הראשון. רוב הסיכויים שקונה צעיר שרכש רכב ממותג מסוים יחזור אל אותו המותג ברכב הבא. לכל מתמחי השיווק בענף, ידוע שעלות ״רכישת״ לקוח עולה ככול שעולה גילו ונסיונו של הלקוח במותגים שונים. בניית האמון של הקונה למותג ספציפי דורשת השקעה כספית גדולה ואורכת שנים ארוכות. לכן יצרני הרכב נמצאים ב״מלחמה״ מתמדת ומאתגרת במיוחד על הקונה הצעיר. היום, קטגורית Subcompact Crossover מהווה חזית קרב על הלקוחות הצעירים ומשקפת בדיוק את רצונם וטעמם.

ניסן, היצרנית השלישית בגודלה מבית יפן, מתחרה עם ה-KICKS נגד טויוטה (CH-R) והונדה (HR-V) על פלח השוק הזה בעולם ובארה״ב. בחמשת השנים האחרונות, הקטגוריה הוכפלה באדיבות מאזדה (CX-3) פיאט (500X), מיני (Clubman), ג’יפ (Renegade) ומספר יצרנים אירופאים כולל אודי (Q3) ובמוו (X1). כפי שניתן לראות, הקטגוריה כוללת רכבים עם תג מחיר תחרותי ועד למותגים עם מחיר פרימיום. בפועל ה-KICKS זה הנסיון השלישי (והבוגר) של ניסן לבסס עצמם בקטגוריה בתור מתחרה רצינית.

ב-2006, ניסן הציגו את ה-Versa שסיפקה את הצרכים הבסיסים של הנהג החסכן אולם היתה חסרת אופי וממש לא בלטה כנגד המתחרות. לאחר מספר שנים של מכירות ממוצעות ולאחר מספר נסיונות שיווק של דגמים שונים ל-Versa בצורת סאדן 4 דלתות עם תא מטען ו גירסת 5 דלתות בשם Note, ניסן הבינה שלכבוש את ליבם של הקונים הצעירים הרכב צריך להיות בעל חזות חיצונית עם מסר חזק ואופי (כולל ביצועים סבירים). כך נולד הג’וק ב-2011.

עם הג’וק, ניסן עשו 180 מעלות לכיוון המסר התדמיתי עם עיצוב שעד היום שנוי במחלוקת. אין ספק שכל מה שקשור לג’וק, או שאוהבים או ששונאים. אי אפשר להיות אדיש לעיצוב המוזר ולפרופורציות השונות. הג’וק גם הגיע עם אופציות מעניינות בתחום הביצועים ולקראת סוף חייו, הג’וק הגיע בגירסת ה Nismo, Nismo RS ובגירסת ה R. כל זה לא עזר ומכירות הג’וק הדרדרו ללא מעצור. בניסן הבינו שהנוסחה להצלחה נמצאת איפושהו בין ה-Versa הרדומה לג’וק המוזר. היה צורך להוסיף פראקטיות וגודל שלא היה קיים בג’וק הקטן ולגוון עם עיצוב עדכני אבל לא מעורר מחלוקת וכך נולד לו ה-KICKS. מבחינת גודל, הרכב ממוקם בדיוק מתחת ל-ROGUE ומהווה את הרכב הקטן במערך רכבי ניסן בארה״ב.

בתחילה, ה-KICKS נועד לשווקים בדרום אמריקה ובאסיה. מבחינת אתגר עיצובי ה KICKS גם היה מאין מבחן עבור מעצבי ניסן בסטודיו החדש שניפתח בסין. על המעצבים בסין היה להתמודד עם פרויקט עיצובי וכלכלי חשוב מאוד עבור ניסן. ההיתמודדות הראשונית היתה מבית, כנגד משרדי העיצוב של החברה בסאן דייגו, אירופה ויפן. סוף טוב, הכל טוב? כנראה, כי לאחר הצלחה שיווקית באזורים להם ה-KICKS היה מיועד במקור, הוחלט על ידי מנהלי החברה להשיק את הרכב גם בשוק החשוב בארה״ב כנגד מתחרים ותיקים ומצלחים. החלטה זו מעידה על ביטחון החברה ברכב וביכולתו להתמודד בכבוד.

נסיעת המבחן ברכב הוכיחה כי אכן ניסן עלו כיתה והרכב שנמצא בתחתית רשימת הדגמים אינו נמצא בתחתית סדר העדיפויות. ה-KICKS מעוצב יפה מבחוץ ומבפנים. המעצבים עשו עבודה מעולה לא רק בעיצוב הרכב אלא במציאת פיתרונות למראה יפה ובוגר והכל בעלויות יצור מינימליות. מחיר ה-KICKS שהיה ברשותי מגיע לסביבות ה-$20000 ברמת איבזור גבוהה. אין ספק שניסן מנסה לכבוש פלח שוק על ידי תחרות בערך העיצובי ובתמורה שניתן לקבל במחיר מינימלי.

עובדה מרשימה ב-KICKS היא ההיתמקדות בפרטים הקטנים וביצוע עיצובי מעולה לאתגרי יצור ותימחור שכל רכב בקטגוריה זו מתמודד איתו. מצד אחד על החברה לשווק רכב במחיר מאוד תחרותי כדי לפלס את נתח השוק הרצוי, מצד שני, עיצוב שנוי במחלוקת ו/או שנראה זול יסכן את מיקומה של ניסן בקבוצת גיל הקונים הצעירים. לכן הפתרון לאתגרהיה: עיצוב פראקטי. שימוש בחומרים פשוטים ובעלות נמוכה אבל בצורה מקורית. אזור המטען עלה בנפחו משמעותית מקודמו והפך את ה-KICKS לרכב המרווח ביותר בקטגוריה זו. בניגוד למתחרים, יש ב-KICKS שפע של מקום גם למטען וגם לנוסעים מאחור. פנים הרכב מקדימה מפתיע לא פחות. אני, בגובה “2‘6 ישבתי במושב הנהג בנוחות ונשאר מספיק מקום מאחורי לעוד אדם גבוה. לוח השעונים וסביבת הנהג נעימה ומאובזרת. כל השעונים והמידע לנהג ממוקדים היטב ואפילו לאחר נסיעה ארוכה ורצופה המושבים עדיין הרגישו נוח. בהתחשב במחיר הסביר, רמת האיבזור והטכנולוגיה מרשימה בהחלט. לוח השעונים שמפוצל (אנלוגי מימין ודיגיטאלי משמאל) סיפק את כל המידע הדרוש. מתגי השליטה ממוקמים על ההגה לנוחיות הנהג דבר המקל על ניווט במסך הדיגיטאלי.

בנסיעה מהירה, הרכב אכן הרגיש בחסרון כוח ועם 125 כ״ס יציאה לעקיפה הוא לא דבר של מה בכך. כל לחיצה על הדוושה מצריכה תיזמון מדויק והרבה זמן לתאוצה. הרכב אינו מהיר ומעל ל-65 מייל לשעה אפילו מרעיש. תיבת ההילוכים CVT אינה עוזרת לתאוצה והרכב פשוט לא זז וגם מצב ה-S שממוקם על ידית ההילוכים לא ממש עוזרת. תגובת המנוע האיטית ואי יכולת הורדת הילוך וכמו כן השילוב בין המיתלים הקופצניים וכמות הבידוד הנמוכה ברכב מתאימים לנסיעה עירונית. אחיזת הכביש של ה-KICKS סבירה בנסיעה ״עדינה״ אולם התנהגות הכביש של הרכב ב-65-70 מייל לשעה לא עודדה אותי לנסות את גבולות האחיזה מעבר למהירות זו.

לסיכום, ניתן לומר שהתמורה ביחס למחיר מעולה עם רכב שיכול לספק נוחות ומעשיות בחיי היומיום בצורה סטייליסטית ובעלות תיפעול סבירה. באותה מידה ניתןגם לומר שה-KICKS לא יככב בסרט הבא מסידרת ״מהיר וקטלני״ אבל עם וכאשר הוליווד יצאו עם סרט בשם ״חמוד ומעשי״, יש מצב שה-KICKS יהיה הכוכב הבא על המסך הגדול.

בתמונה ליד הרכב, אני ו Shiro Nakamura, מעצב הרכב הראשי של ניסן ואינפיניטי.

לחץ להגיב

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

כלכלה

תערוכת הבניה בווגאס אופטימית וציבעונית מתמיד

מה שקורה בווגאס, נישאר בווגאס?  לא תמיד.  שבוע העיצוב והבניה ( Design & Construction Week® (DCW) ) הסתיים ונימת האופטימיות באויר חזרה עם כולם הביתה.  השנה ארגון קבלני בנית בתים ( National Association of Home Builders (NAHB) ) חגג את העשור לתערוכה הגדולה מסוגה בעולם ( NAHB International Builders’ Show® (IBS) ).  שטח התצוגה של כ 600000 פיט מרובע היה מלא מקיר לקיר בחידושי הטכנולוגיה והמוצרים בענף על ידי כ 1300 חברות שונות.  מארגני התערוכה חלקו את השטח גם עם שתי תערוכות מקבילות בענף המטבחים והאמבטיות ( National Kitchen & Bath Association’s (NKBA’s) Kitchen & Bath Industry Show (KBIS) ).  בגדול, שבוע העיצוב והבניה משך כ 110000 מבקרים ו כ 2000 חברות מייצגות שמלאו כ מיליון פייט מרובע בתוך מרכז התערוכות ומסביבו.  בהחלט היתה נציגות חזקה שלנו גם בקרב המציגים וגם בקרב המבקרים.

ענף הבניה שסבל קשות בתקופת הקורונה, כיתר הענפים בשוק, הוכיח שהאופטימיות חזקה מתמיד והנסיון לשקם ולבנות את התעשיה בעיצומו.  בנוסף לאין סוף תצוגת מוצרים וטכנולוגיה,  מארגני התערוכה גם סיפקו כ 100 סמינרים שונים, מדדי מחקר באספקטים שונים כולל תחזיות לעתיד.  ברוב המקרים האופטמיות (הזהירה) שלטה בהרצאות השונות.  העובדה שהבנק המרכזי העלה את ריבית ב 0.25% (בפעם השמינית השנה) בדיוק בשבוע התערוכה סיפקה דרמה נוספת לאווירה הכללית. הרי בענף כמו נדל״ן ובניה, הריבית שולטת על היציבות והצמיחה בכל הרמות.  גם נציגי החברות השונות, הקבלנים והמבקרים דנו ודנו בתרחישים השונים ובהשלכות של העליה האחרונה.  התחזית היא שהריביות תשארנה גבוהות השנה אולם ירדו בשנת 2024 ולבסוף יתיצבו בסביבות ה 6-6.25%.  המומחים גם מבהירים שהתנודות בריביות גורמות להאטה בתזוזות אנשים ממקום למקום, דבר שמשפיע לרעה על שוק הקניה והמכירה אולם עוזר לענף השיפוצים.  החוף המערבי עדיין יקר ואינו נגיש לרוב האנשים.  כתוצאה מכך, שוק הנדל״ן באזור קולורדו, פינקס אריזונה ואטלנטה בצמחה מעל לממוצע. המומחים מתריאים שיהיה שפל כלכלי קל ( mild recession )

לפי מחקרי ה NAHB כשליש מהבתים הפרטיים בשוק כיום מושכרים.  גילו הממוצע של בית (פרטי) בארה״ב עומד על 41 שנים. בדומה לגילו הממוצע של קונה חדש.  רוב האנשים בשנות ה 20 וה 30 לחייהם משכירים.  כ 20% מאנשים בגילים בין 25 ל 34 עדיין גרים עם ההורים.  נתון זה הוכפל בעשור האחרון לאומת כ 10% ב 2010.  בנית בנייני דירות קטנים ירד ל 3% בלבד (לאומת 10% בשנת 2000) והשוק כיום מתמקד בבנית בנייני דירות גדולים (קומלקסים), עובדה שמשפיעה (ומנפחת) את ה CPI Index הרבה מעבר ל 2% שהממשלה הפדראלית רוצה לראות.

מעל למחצית הבתים בבניה נמכרו (וימכרו) לאנשים מדור ה Gen X.  לפי נתוני Freddie Mac קיימים כיום כ 1.5 מיליון ADUs במקביל ל 943000 יחידות דיור בבניה כיום (בעיקר בדרום ארה״ב). כ 90% מהבניה כיום היא ״בניה להשכרה״, נתון גבוהה בהשוואה לעבר.  שוק השיפוצים עדין חזק ועומד ל כ 66% (למרות ההעטה) עם עלות ממוצעת של $14000 לפרויקט.  ב 2022 חלה עליה ניכרת בשיפוצים לאחר הריסה ( Tear down construction ) ועומדת כיום על כ 10% בניגוד ל 6% בשנים קודמות.  העליה הבאה בשוק המכירות יגיע כתוצא מעליה במספר אנשים מדור המילניום שיעברו מסטאטוס משכירים לבעלי בתים. התחזית לעתיד הרחוק יותר לא כל כך אופטימית מכיוון שGen Z הוא דור קטן יותר ודור האלפא (גילאי 0 -13 כיום) הוא דור קטן  עוד יותר (כתוצאה מילודה נמוכה ביותר).  בעית המחסור בדיור הכללית תשתפר ותעלם עם הזמן כתוצאה מהשילוב של המשך הבניה החדשה במקביל לירידה בילודה. 

בניגוד לחזיות קודמות בתעשיה, ענף בנית בניני יחידות דיור ראתה את העליה החזקה מ 1973.  הציפיה כיום, שתהיה ירידה קלה השנה כתוצאה משינוי הריביות המתמידות.  95% מהבניה מיועדת להשכרה בניגוד ל 80% שהיה בעבר, כך שגם עם ירידה  קלה, השוק עדיין חזק ברמות.  במקביל לבניה המואצת של בניני יחידות דיור רבות, קיימת נטיה חזקה בקרב בעלי בתים פרטיים להילחם בפיתוח מסביבם.  הכינוי לאנשים אלו (NIMB (Not In My Backyard לאומת
 BANANA – (Build Absolutely Nothing Anywhere Near Anything   

אישורי בניה ל ADUs עוזרים להגדיל את מספר יחידות הדיור במגרשים פרטיים ולהפוך בעלי בתים פרטיים לבעלי יחידות דיור.  בכל מקרה, קיימת הציפיה שעדיין תהיה עליה במספר מחוסרי דיור בארה״ב כתוצאה מהשילוב של כל האלמנטים המוזכרים בכתבה.  השימוש בחומרים אלטרנטים לבניה גדל ככל שמחירי העץ בעליה וניתן היה לראות בתערוכה פיתרונות כגון בלוקים ICF, בניה מודולרית (RSG panels) וכמובן מבנים מברזל.  השימוש באלטרנטיבות מספק מענה למחסור בעץ, מאיץ את יכולת הבניה ומהווה פתרון לאזורים שונים בהם חסכון לאורך זמן בחימום וקירור מהווה שיקול כלכלי בבחירת סוג הבניה.

בשוק השיפוצים (והבניה), הטרנט החזק זה שילוב הטבע בפנים הבית.  שילוב הטבע לפנים הבית ממומש על ידי שימוש בחומרים טבעיים, שימוש מקסימלי בעץ (לא צבוע), בדים טבעיים, מיקסום שטח פתוח, חומרים טבעיים, צבעים נטרליים, איוורור וחלונות גדולים ( Biophilic design ).

ICF Blocks
RSG 3-D Structure

מכיוון שיותר ויותר אנשים עובדים מהבית, הצורך בסביבה בריאה, מלטפת ומרגיעה גדל מיום ליום.  בשוק הנדל״ן, הקונים מחפשים גם את החיבור לטבע גם בצורת שבילי הליכה, גינות ופארקים ציבוריים קרובים לביתם.  הרעיון שאפשר לצאת מהבית  לסיבוב רגלי (ללא שימוש ברכב) הפך להיות אלמנט חשוב ביותר בשיקוליו ובצרכיו של הקונה הפוטנציאלי. הקונה ב 2023 אינו מחפש גודל ומתמקד על איכות חיים שמבוססת על עיצוב ושימוש מקסימלי של כל איזורי הבית.  הנטיה בשיפוץ מטבחים היום ממוקדת בהפיכת המטבח וארונותיו לאיזור מולטי שימושי (אולר שוויצרי) תוך כדי ניצול מקסימלי של כל אינץ (ללא התרחבות והגדלה פיסית).  מטבח מאובזר היטב מועדף על מטבח מורחב ללא מיקסום החללים.  במקביל, החדר שמוגדר כ״משרד הביתי״, מעוצב כיום לשמש גם כחדר משחקים ורוגע לשעות הפנאי.  השימוש במרחב החיצוני (גינה ומרפסת) חשוב לקונה הפטנציאלי וניתן היה לראות בתערוכה מבחר ענק של רהיטי וקישוטי גן, מקלחות חיצוניות ופתרונות שונים למטבחים חיצונים.

מומחים בשוק מערכים שהיציבות בענף השיפוצים קשורה לעובדה שיותר אנשים עובדים מהבית כתוצאה מהקורונה. במקביל המומחים מנתחים ואומרים שההעטה בענף הבניה החדשה קשור ישירות למחסור חומרים ומוצרים אבל יותר מכל למחסור חמור באנשי מקצוע ועובדים.  המומחים מתריאים שבמידה ולא יפתחו בתי ספר מקצועיים בעתיד הקרוב וצעדים נוספים לא יבוצעו לגבי מחסור באנשי מקצוע, ענף הבניה בכללי מועד להגיעה לנקודה קריטית שמאיימת על קיומו בשנים הבאות.  כפי הנראה, כיום, הדור הצעיר אינו מעוניין לרכוש מקצוע טכני ומעשי בענף הבניה.  המחסור בחשמלאים, שרברבים, גגנים, צבעים וכו גדל שנה אחר שנה ללא כל פתרון מעשי באופק. כיום יש כ 388 אלף מקומות עבודה זמינים בענף הבניה והענף נתמך על ידי שוק עובדים מתבגר ומזדקן.  הסברה היא שלפי המצב כיום, הענף צריך כ 740 אלף עובדים חדשים בכל שנה להתאושש.  בחירי התעשיה מתקשים למשוך את דור הצעירים ונשים לענף ועובדים ישירות עם הממשלה למצוא פתרונות בנושא.  

מחקרי ה IBS מדווחים שקיימת עליה במכירת בתים עם 4 חדרים ומעלה בזמן שיש ירידה במכירת בתים עם שנים ושלושה חדרים.  80% מהנשאלים במחקר טענו שחשוב להם שביתם יספק להם ״מקלט בריאותי״ (מנטאלי, ריגשי ופיסי) שמוקף במסלולי הליכה וטבע.  הקבלנים מצידם מדווחים שקיימת עליה מצד הקונים בדרישה לחדר/משרד, מרפסות חיצוניות וטכנולוגיה מתקדמת בבתים.  לכל הקונים יש עדיפות לבית פרטי בפרברים.  קונים בפעם הראשונה מעדיפים בית עם שתי קומות לאומת קונים פעם שניה ומעלה שמעדיפים בבית עם קומה אחת בלבד.  45% מהקונים מעדיפים מטבח מאובזר על מטבח מרווח.  

לאומת הבניה, בענף העיצוב, נוכחות הצעירים ונשים מוגברת ומשפיעה על טרנדים חדשים שמגדירים מחדש את שוק יחידות הדיור ללייף סטייל הטרנדי של דור המילניאל.  בכל רחבי התערוכה ניתן היה לראות את ההתמקדות על שיפורי מטבח וחדרי אמבטיה.  שפע היצרנים והעיצובים בכל הקשור העיד על כך.  מבחינת עיצוב, קיימת נטיה חזקה לחזור לאזורים ומשטחים צבעונים.  הוספת צבעים לחדרים אלו לא הוגבלה רק לקירות וארונות אלא גם למוצרי חשמל למטבח, כיורים, אמבטיות ומקלחות.  אמנם בתערוכה הוצגו מספק טכנולוגיות חדשות ופיתוחים שונים (בתים חכמים, שמירת אנרגיה, חסכון בחשמל, net zero homes וכו)  אבל ,השימוש בצבע, וצבע בולט, שלט בכל מכל.  לאומת זאת, אחד מהארכיטקטים המובילים הדגיש וסיכם ששימוש מוגזם בצבע עדיין ״מסוכן למכירות״ וציטט ציטוט מפורסם של קוקו שנאל, מעצבת האופנה הצרפתיה:
Before you leave the house, look in the mirror and remove one accessory” 

לתמונות מהתערוכה, תחקירי השוק, קישורים חשובים ופרטים נוספים, אנא בקרו באתר ובעמוד הפייסבוק שלי.

Flip Book (pages 21-23) – https://israeliweek-flipbook.com/1251

https://www.facebook.com/AllAboutCarsbyShlomoFattal

המשך לקרוא

הפייסבוק שלנו

הירשם לניוזלטר שלנו

Featured4 שבועות ago

טרגדיה מקומית: יזם ישראלי בן 38 מוודלנד הילס נהרג בהתרסקות מטוס ססנה באזור מולהלנד דרייב 

קהילהשבוע 1 ago

לאס‭ ‬וגאס: ‬200 משתתפות‭ ‬מרחבי‭ ‬ארה‭"‬ב‭ ‬בטורניר‭ ‬מאמאנט‭, ‬בו‭ ‬הצטיינו‭ ‬הקבוצות‭ ‬מלוס‭ ‬אנג‭'‬לס

Featuredשבוע 1 ago

מיאמי וייס: "נתתי לכם את רמת הגולן" התגאה טראמפ בפני קבוצת ישראלים שפגש במגרש גולף בפלורידה

Featured2 שבועות ago

ניסיון שוד אלים באמצע היום: השודדים פתחו באש לעבר תכשיטן שנהג בבנטלי בשרמן אוקס

Featured4 שבועות ago

מחקר ענק של המחלקה לקשר עם ישראלים בתפוצות: כמחצית מהישראלים שחיים בחו"ל לא יחזרו לארץ לעולם – אבל מעוניינים שילדיהם ישרתו בצה"ל

קהילה2 שבועות ago

עו"ד או Paralegal?

Featuredשבוע 1 ago

הוקרה לגל גדות בחגיגת יום העצמאות בסבן תיאטר: "ישראל היא הלב והבית שלי" אמרה בהתרגשות

קהילה3 שבועות ago

יום‭ ‬העצמאות‭ ‬ה‭-‬75‭: ‬נשות‭ ‬לוס‭ ‬אנג‭'‬לס‭ ‬חגגו בבית‭ ‬משפחת‭ ‬זמיר‭ ‬בבוורלי‭ ‬הילס

כתבות שבועיות