fbpx
Connect with us

Featured

משטרת לוס אנג'לס שוב על הכוונת: שוטרים ירו והרגו חשוד קטוע רגליים בהאנינגטון פארק 

Published

on

חקירה נפתחה בלוס אנג'לס לאחר ששוטרים הרגו גבר שחור 

בכיסא גלגלים שסירב, לטענתם, להניח מידו סכין קצבים. אנתוני לואו, בן 36 וקטוע רגליים נורה למוות ע"י שוטרים ב-26 בינואר.

החקירה מגיעה לאחר מותו של טיירי ניקולס בידי חמישה שוטרים בממפיס בטנסי, שעורר סערה ציבורית ברחבי ארצות הברית השבוע, בעקבות פרסום סרטון הגוף של השוטרים שהיו מעורבים בתקרית.

הרצח של לואו התרחש בהאנטינגטון פארק, והתקרית צולמה בידי עוברי אורח שהיו במקום. בסרטון המגורען אפשר לראות חלק מהעימות עם לואו, שנראה אוחז בידו חפץ ארוך ומנסה להימלט מהשוטרים. הירי עצמו לא נראה בסרטון.

מחלקת המשטרה של האנינגטון פארק אמרה שהשוטרים הגיבו לאירוע ניסיון דקירה וכי הקורבן סיפק להם תיאור של החשוד. לדבריהם, החשוד עזב את כיסא הגלגלים שלו, התקרב לקורבן ודקר אותו בחזה עם סכין קצבים באורך 30 ס"מ, לפני שעלה שוב לכיסא הגלגלים ונמלט. האדם שנדקר "נפצע קשה וסובל מדימום פנימי וריאה קורסת", נמסר מהמשטרה.

לדברי השוטרים, החשוד סירב להישמע להוראותיהם ואיים עליהם עם סכין. לאחר שני ניסיונות לא מוצלחים לרסן את לואו עם טייזר חשמלי, השוטרים ירו בו. קצין המשטרה הוגו רינאגה אמר ל"לוס אנג'לס טיימס" כי המשטרה אינה מתכוונת לפרסם את הסרטון של התקרית והוסיף כי השוטרים עצמם לא נשאו על גופם מצלמות. "הוא ניסה לברוח, ובכל פעם שהסתובב, הוא איים לזרוק את הסכין, אז הם השתמשו נגדו בטייזר", אמר. "השוטרים ניסו לרסן אותו באמצעות שוק חשמלי פחות קטלני, אך זה לא עזר, והם היו חייבים לעשות משהו אחר".

שני השוטרים המעורבים בתקרית הוצאו לחופשה בתשלום.זהותם לא פורסמה. בני משפחתו של לואו דורשים צדק מהמשטרה. "הם רצחו את הבן שלי, בכיסא גלגלים ללא רגליים", התייפחה אמו.

דובר של המשפחה אמר ל-CBS כי לואו סבל ממשבר נפשי קשה במהלך הירי. אחותו סיפרה ל"לוס אנג'לס טיימס" כי רגליו נקטעו בשנה שעברה לאחר תקרית עם משטרת טקסס…

לחץ להגיב

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Featured

אמריקה במתח: האם לאחר מעצרו של טראמפ יצאו תומכיו לרחובות; ומה זה אומר על סיכוייו להיבחר כנשיא

Published

on

לראשונה בהיסטוריה האמריקאית, נשיא לשעבר צפוי להיות תחת כתב אישום. לפי הדלפה של שלושה מקורות מוסמכים לאתר "פוליטיקו" ביום שני, הנשיא ה-45 צפוי להיות מואשם בהפרת חוקי מימון הבחירות של מדינת ניו יורק לכל המאוחר ביום רביעי בתצלום: פוטו-שופ של המעצר המתוכנן).  לפי הדיווח, משטרת עיריית ניו יורק כבר החלה להיערך לכתב האישום, וגורם שמעורב בתכנון אמר לאתר כי "אנחנו מדברים על הדרך שבה נביא את טראמפ".

טראמפ הזהיר ברשתות החברתיות בסוף השבוע כי הוא צפוי להיות מובל למעצר "ביום שלישי" וקרא לתומכיו לצאת לרחובות למחות על כך. גורם שמעורב בדיונים אמר ל-"פוליטיקו" שלא הוחלט איך תתבצע הבאתו הרשמי של טראמפ לרשויות אכיפת החוק. 

כתב האישום, שצפוי להיות מוגש לבית משפט על-ידי הפאנל המיוחד שהקים התובע המחוזי של מנהטן, יתייחס לתשלום של 130 אלף דולר מטעמו של טראמפ לשחקנית הפורנו סטורמי דניאלס במהלך המרוץ לבית הלבן בשנת 2016.

התשלום בוצע בפועל על-ידי עורך דינו של ארגון טראמפ בזמנו, מייקל כהן, במטרה להביא להשתקתה בכל הנוגע ליחסים שלכאורה היו לה עם הנשיא העתידי עשור לפני כן. כהן עצמו הורשע בבית דין פדראלי על כך שהונה את הרשויות משום ששילם באמצעות חברת קש באופן שלמעשה היווה תרומה אסורה לקמפיין של טרמאפ. בכתב האישום של מדינת ניו יורק ככל הנראה יוצגו טענות דומות נגד טראמפ עצמו, בגין הפרת חוקי הבחירות המדינתיים. סביר שהתביעה תטען שמדובר בשימוש לא ראוי בכספים פוליטיים ללא דיווח כדין ונראה שהיא תסתמך על דבריו של כהן עצמו בבית המשפט. הוא הורשע בסעיפים דומים והודה שעשה זאת "מטעם מועמד פוליטי". 

לפי הנוהל הרשמי של מעצר, ברגע שמוגש כתב אישום לבית המשפט, משרד התובע המחוזי רשאי לדון עם עורכי דינו של הנאשם בדרכים שבהם הוא צריך להתייצב אצל התביעה. אם טראמפ לא יגיעו מרצונו החופשי, ייתכן ויוחלט להוציא צו מעצר כדי להביאו, על כל המשתמע מכך. במקרה כזה, התובע רשאי להחליט לאזוק אותו כמו כל עצור אחר. 

בכירים רפובליקנים חזרו בסוף השבוע על טענתו של הנשיא לשעבר כי כתב האישום נגדו  הוא רדיפה פוליטית, בעוד בכירים דמוקרטים מנגד הזהירו כי הקריאה שלו לתומכיו לצאת להפגין עלולה לעורר מהומות וכאוס כמו אלה שהתחוללו בפריצה לקפיטול ב-6 בינואר 2021. סגנו של טראמפ לשעבר מייק פנס שעשוי להודיע בקרוב על ריצה לבית הלבן, אמר לרשת ABC: "אני נחרד מהרעיון שנשיא לשעבר של ארה"ב יועמד לדין בשעה שהעיר ניו יורק סובלת מגל פשיעה. התחושה היא שמדובר פה בתביעה טעונה פוליטית. אני מרגיש שזה פשוט לא מה שהעם האמריקאי רוצה לראות".

אם כתב אישום אכן יוגש נגד טראמפ, הוא יהפוך כמור לנשיא הראשון בתולדות ארה"ב – נשיא מכהן או נשיא לשעבר – שעומד לדין פלילי. במקרה כזה יהיה עליו, כמו על כל נאשם בניו יורק, להתייצב בפני שופט, למסור טביעות אצבע – ולהצטלם לתמונת פנים. עם זאת, כנשיא לשעבר זוכה טראמפ כל העת לאבטחה של השירות החשאי, ומכיוון שלשירות צפויה להישמר המילה האחרונה בנוגע לאופן שבו ינוהל ההליך הבירוקרטי הכרוך במעצר, סביר להניח שחלק מההליך ייחסך ממנו, אולי גם איזוק ידיו.

בניו יורק נערכים לאפשרות הסבירה למדי של מהומות ומראות כאוטיים מחוץ לבית המשפט, וה-Daily Beast דיווח  כי משטרת ניו יורק מתכוונת לתגבר את כוחותיה בכ-700 שוטרים המתמחים בפיזור הפגנות. כוחות הביטחון עוקבים אחר הדיונים ברשתות החברתיות כדי ללמוד על כוונותיהם של תומכי טראמפ.

עצם האפשרות שיוגש כתב אישום נגד טראמפ משלהבת את היצרים במחנה הרפובליקני לקראת הפריימריז שייפתחו רשמית בתחילת השנה הבאה. לפי כל הסקרים טראמפ מוביל במרוץ לזכות במועמדות הרפובליקנית לנשיאות, כשאחריו, בפער לא גדול, מושל פלורידה רון דה סנטיס שצפוי להכריז על מועמדותו בהמשך השנה. סגן הנשיא לשעבר פנס והשגרירה לשעבר באו"ם ניקי היילי משתרכים הרחק מאחור. טראמפ הדגיש כי ירוץ לנשיאות גם אם יוגש נגדו כתב אישום.

הסנאטור הרפובליקני לינדזי גרהאם, תומך נלהב של טראמפ, אמר על האפשרות שכתב אישום יוגש נגד הנשיא לשעבר כי מדובר ב"מאמץ בלתי-נגמר להרוס את דונלד טראמפ, הכול סביב דונלד טראמפ". אפילו מושל ניו המפשייר כריס סונונו, מבקר חריף של טראמפ ומי שלפי הדיווחים שוקל להתמודד מולו בפריימריז, הזהיר כי הגשת כתב אישום עלולה לגרור תגובת נגד חריפה.

"אני חושב שזה בונה הרבה סימפתטיה לנשיא לשעבר", אמר היום סונונו לתוכנית "מצב האומה" ברשת CNN. "זה משנה דרסטית את הפרדיגמה לקראת בחירות 2024. כתב אישום כזה הולך להיות קרקס". מומחים לענייני משפט אומרים כי אם כתב אישום יוגש נגד טראמפ, משפטו יתחיל רק בעוד יותר משנה, כך שהוא ייערך במקביל לחודשים הראשונים של קמפיין הנשיאות שלו.

בצד הדמוקרטי הביעו בכירים חשש שקריאתו של טראמפ תוביל לאלימות. יו"ר בית הנבחרים לשעבר ננסי פלוסי הזהירה כי הודעתו של טראמפ פזיזה וכי הוא מנסה "לעורר תסיסה בקרב תומכיו".

יושב הראש המכהן של בית הנבחרים, הרפובליקני קווין מקארתי הזהיר  כי מעצר של טראמפ יהיה "ניצול מקומם של סמכות מצד תובעים רדיקליים", והוסיף כי ינחה ועדות בבית הנבחרים לחקור אם גורמים כלשהם עושים שימוש בכספים פדרליים "כדי להטות את הדמוקרטיה".

האם טראמפ יוכל להיבחר לנשיא אם יוגש נגדו כתב אישום?

השאלה: מה קורה למירוץ 2024, וליכולתו של דונלד טראמפ להשתתף בו, אם יגיע לכתב אישום פלילי?התשובה הקצרה היא, לא הרבה. אין מגבלות בחוקת ארה"ב המונעות מכל מי שהוגש נגדו כתב אישום או הורשע בפשע, או אפילו מרצה כעת, לרוץ או לזכות בנשיאות. גם אם הוא נשפט ויורשע באחד ממה שנקרא "משפטים מהירים" הוא הריע שוב ושוב את ממשלת סין על כך שהיא פועלת במקרים של עבירות סמים, מר טראמפ עדיין יכול לנהל את מסע הבחירות שלו לנשיאות מתא כלא.

מה שהרבה פחות ברור הוא מה היה קורה אילו ינצח בתרחיש הזה. כשם שאין הגבלות בחוקה לאדם להתמודד בזמן כתב אישום, אין הסבר למה צריך לקרות במקרה שהוא יזכה. אין שום דבר במסמך שיעניק לטראמפ דחייה מעונש מאסר באופן אוטומטי, למעט הסבירות שכל האשמות שהוגשו על ידי הרשויות הפדרליות, אם הן עדיין נמצאות בדין בנקודה שבה טראמפ נכנס לתפקיד הנשיא בפעם השנייה, ירדו מהפרק עקב סירובו של משרד המשפטים להעמיד לדין נשיא מכהן.האשמות ברמת המדינה רודף הן הרבה יותר מסובכות, והן ייפלו מחוץ לסמכות החנינה של טראמפ אם יגיעו להרשעה. אם הרשעה באישומי מדינה תתרחש לצד ניצחון של טראמפ בבחירות, סביר להניח שהדבר יוביל למאבק משפטי מסיבי כדי לקבוע אם יש דרך לנשיא לשעבר לפלס את דרכו מזמן כהונתו.אם טראמפ לא היה מסוגל להימנע מתוצאה זו, זה יוביל כמעט בוודאות להדחתו או להדחתו באמצעות התיקון ה-25, המאפשר לקבינט להדיח נשיא שאינו מסוגל לבצע את תפקידו. יש הרבה תפקידים ומלכודות של הנשיאות שפשוט אי אפשר יהיה להפעיל אותם או לבצע אותם מתא כלא, צפייה בחומרים מסווגים רק לפי שמו.כל הרשעה פוטנציאלית של טראמפ עדיין מאוד רחוקה. אבל השיחות שהוא פתח עם ריצתו לנשיאות למרות חקירות פליליות מרובות כבר הפכו חלקים מהחוק החוקתי התיאורטי של ארה"ב למקום הרבה יותר אמיתי ממה שמומחים רבים דחפו אי פעם שחשבו שהוא יראה.

המשך לקרוא

הפייסבוק שלנו

הירשם לניוזלטר שלנו

כתבות שבועיות