fbpx
Connect with us

Featured

מי עומד מאחורי ציור הקיר החדש של הצעירה האיראנית המנוחה מהסה אמיני בשדרת מלרוז?

Published

on

עבור האומנית וציירת הקירות קלו חאקיאן, היצירה הזו היא אישית. האמנית האיראנית-אמריקאית, שנולדה וגדלה בלוס אנג'לס, בילתה את השבועות האחרונים בהתלבטויות אישיות על המשבר המתבשל באיראן, בעקבות מותו של מהסה אמיני. "קשה לשבת מאחור ממדינה אחרת ולהרגיש שאין שום דבר שאנחנו יכולים לעשות כדי לעזור", אמרה.

זה מה שהוביל את חאקיאן לשתף פעולה עם צייר קיר אחר בלוס אנג'לס, טוד גודמן. גודמן, שצייר ציורי קיר ברחבי לוס אנג'לס, במיוחד במערב העיר, אמר שהוא לא זר ליצירות ממניעים פוליטיים שמעבירים מסר רב עוצמה. בעבר, הוא צייר על הסכסוך הישראלי והפלסטיני ולאחרונה עשה עבודה סביב הפלישה לאוקראינה. כשעיצב את היצירה הזו, הוא רצה שאמן איראני יצטרף אליו בהחייתו ופנה לעזרתו של קלו חאקיאן.

חאקיאן ממעטת לעשות יצירות פוליטיות, אבל היא גם מתעקשת שהפרויקט הזה חורג מפוליטיקה. "זה אפילו לא עניין פוליטי בשלב זה. מדובר בזכויות אדם בסיסיות, ולא יכולתי לשבת בחיבוק ידים ולא עשות כלום. פשוט לא יכולתי", אמרה.

בזמן ששני האמנים עובדים, הם מתקבלים על ידי עשרות מבקרים שנקלעו לציור הקיר בזמן שהם עברו בשכונה או מצאו את המיקום באמצעות מדיה חברתית. בזה אחר זה הם ניגשים אל האמנים ומודים להם על הנצחת מהסה אמיני, שהפכה לסמל במאבק למען זכויות נשים וחירותן באיראן.

"אני לא זה שהם צריכים להודות. הם צריכים להודות לבנות באיראן – הצעירות האמיצות, הגברים, כולם שם בחוץ. אלה הגיבורים. אנחנו רק מנסים להודיע להם שהם נשמעים", אומרת חאקיאן.

Featured

חשיפה של הניו יורק טיימס: צה"ל קיבל מידע שנה מראש על תכנון המתקפה של ה-7 באוקטובר

Published

on

כנית המתקפה של ארגון הטרור חמאס ב-7 באוקטובר הגיעה לידי צה"ל יותר משנה לפני שזו קרתה, כך עולה ממסמכים, מיילים וראיונות, דיווח ביום שישי עיתון הניו יורק טיימס האמריקאי. אולם, גורמי ביטחון ומודיעין ישראלים דחו את התוכנית כשאיפות בלבד, בטענה שיהיה קשה מדי לחמאס לבצע אותה, כך לפי הפרסום.

המסמך, שקיבל את השם "חומת יריחו" ומשתרע על פני 40 עמודים, פירט נקודה אחר נקודה בצורה מדויקת את תכנון הפלישה ההרסנית שהובילה למותם של יותר מ-1,200 בני אדם בשבת השחורה. 

המסמך המתורגם, אותו סקר הניו יורק טיימס, לא קבע תאריך ספציפי להתקפה, אבל תיאר מתקפה שיטתית המיועדת לכבוש ערים ישראליות ולתקוף בסיסים צבאיים מרכזיים, כולל מפקדת אוגדה.חמאס ביצע את התוכנית בדייקנות מחרידה. המסמך קרא למטח טילים בפתיחה, כטב"מים לנטרול מצלמות האבטחה וירי מנשק אוטומטי לאורך הגבול, ומחבלים שיחדרו בהמוניהם לישראל על גבי אופנועים וברגל – וכל זה אכן קרה כאמור בבוקר ה-7 באוקטובר.

התוכנית כללה גם פרטים על מיקומם וגודלם של כוחות צבא ישראלים, מרכזי תקשורת ומידע רגיש אחר, מה שמעלה שאלות לגבי אופן איסוף המודיעין של חמאס והאם היו דליפות במערכת הביטחון הישראלית.

לפי הדיווח, המסמך הופץ בהרחבה בקרב בכירים צבאיים ומודיעיניים ישראלים, אך אלו קבעו שהתקפה בסדר גודל כזה היא מעבר ליכולותיו של חמאס. לא ברור האם ראש הממשלה בנימין נתניהו או מנהיגים פוליטיים בכירים אחרים ראו את המסמך. בשנה שעברה, זמן קצר לאחר שהמסמך התקבל, גורמים באוגדת עזה אמרו שכוונות חמאס אינן ברורות. "עדיין לא ניתן לקבוע האם התוכנית התקבלה במלואה וכיצד היא תבוא לידי ביטוי", נכתב בהערכת מצב צבאית.

ביולי האחרון, שלושה חודשים בלבד לפני ה-7 באוקטובר, אנליסטית בכירה ביחידת 8200 התריעה כי חמאס ערך תרגיל אימונים אינטנסיבי בן יום שלם שנראה דומה למה שתואר בתוכנית "חומת יריחו", אך התרעות אלו נדחו על הסף. "אני דוחה לחלוטין את הטענות שהתרחיש הוא דמיוני", כתבה האנליסטית מצידה בחילופי המיילים. תרגיל האימונים של חמאס, אמרה, תאם במלואו "את תוכן חומת יריחו. זו תוכנית המיועדת לפתוח במלחמה", הוסיפה. "זו לא עוד פשיטה על כפר".

עוד דיווח העיתון האמריקאי כי אילו הצבא היה לוקח ברצינות את האזהרות הנ"ל והיה מסיט משאבים משמעותיים לדרום ישראל, ניתן היה לבלום את ההתקפות או אולי אפילו למנוע אותן. מצה"ל ושב"כ לא נמסרה תגובה.

בנוסף, צוין כי במזכר של משרד הביטחון מ-2016 שהגיע לידי הניו יורק טיימס, נאמר: "חמאס מתכוון להעביר את העימות הבא לשטח ישראל, וסביר להניח שהתקפה כזו תכלול חטיפת בני ערובה ו'כיבוש יישוב ישראלי (ואולי אפילו מספר יישובים)'".

מסמך "חומת יריחו", היה כאמור יותר מפורש. הוא פירט התקפות טילים כדי להסיח את תשומת לב החיילים ולגרום להם למהר למקלטים, וכטב"מים כדי לנטרל את אמצעי האבטחה המורכבים לאורך גדר הגבול בין ישראל לעזה. מחבלי חמאס אמורים להתפרץ דרך 60 נקודות בגדר, ולנוע לתוך שטח ישראל. המסמך נפתח בציטוט מהקוראן: "הפתיעו אותם דרך השער. אם תעשו זאת, ודאי תנצחו". בפסוק הזה נעשה שימוש נרחב על ידי מחבלי חמאס בסרטונים והצהרות שהופצו ברשתות מאז ה-7 באוקטובר.

המשך לקרוא

הפייסבוק שלנו

הירשם לניוזלטר שלנו

Featured4 שבועות ago

חשד בלוס אנג'לס: פרו-פלסטיני היכה במגפון מפגין ישראלי מבוגר, שצנח לאדמה ומת יום לאחר מכן

Featured4 שבועות ago

מיצג האמנות המטלטל של תומר פרץ בלוס אנג'לס: מאות "נרצחים" בפארק בדאון טאון, כמו במסיבה ברעים

Featured4 שבועות ago

יותר מ-8 מיליון צפיות: המערכון של "ארץ נהדרת" על צביעות הסטודנטים בארה"ב חורך את הרשת. צפו בסרטון

Featured3 שבועות ago

קטטה אלימה בעקבות הקרנת סרטון הזוועות של צה"ל במרכז ויזנטל בלוס אנג'לס; גל גדות וגיא נתיב הבריזו

Featuredשבוע 1 ago

בושה: הפרופסור היהודי התבטא נגד חמאס – והורחק מהאוניברסיטה הכי יוקרתית בדרום קליפורניה 

Featured4 שבועות ago

השבוע, בעזרת גיא נתיב וגל גדות: סרטון הזוועות של צה"ל ישודר בלוס אנג'לס בפני בכירי הוליווד

Featured2 שבועות ago

חשיפה: בני הזוג המולטי-מיליונרים שמממנים הפגנות נגד ישראל בארה"ב (וגם מפיצים תעמולה סינית)

Featured3 שבועות ago

חצופים: 900 שפים אמריקאים (גם יהודים) חתמו על עצומה לחרם על מסעדות ואוכל ישראלי בארה"ב

כתבות שבועיות