fbpx
Connect with us

בריאות

מחקר אמריקאי: שתיית קפה במהלך היריון עלולה לפגוע בגובה של הילד

Published

on

שתייה של חצי כוס קפה ליום במהלך היריון עשויה להשפיע על גובהו של הילד: כך עולה ממחקר אמריקני שפורסם בכתב העת JAMANetwork. המחקר נערך במכון הלאומי האמריקאי לבריאות הילד ולהתפתחות האדם במרילנד, והוא כלל מעקב אחר 2,500 בנים ובנות שנולדו בארצות הברית בין 2009 ל-2013. המחקר הוא הראשון מסוגו שמשתמש בבדיקות דם כדי למדוד את צריכת הקפאין של נשים בהיריון, ולא בסקרים, שהם פחות אמינים.

קפאין נחשב לחומר המכווץ כלי דם ברחם ובשליה, מה שעלול להפחית את אספקת הדם שמגיעה לעובר ולעכב את צמיחתו. עם זאת, אין די מחקרים שמסבירים בדיוק את הקשר בין קפאין להשפעתו על העובר. ההנחיות הנוכחיות בארצות הברית ממליצות לנשים הרות להגביל את צריכת הקפאין היומית שלהן לכ-200 מ"ג. כוס קפה ממוצעת מכילה כ-100 מ"ג קפאין.

צמדי האמהות והילדים שגויסו למחקר חולקו לארבע קבוצות על סמך כמות הקפאין שהאם צרכה במהלך ההיריון. מכל אם נאספו דגימות פלזמה במהלך השליש הראשון והשלישי של היריונה כדי לאמוד את כמות הקפאין שהיא צרכה במהלך ההיריון. 

התברר שילדים שנולדו לנשים שצרכו 50 מ"ג קפאין בכל יום בהיריון, היו קטנים בשני ס"מ (0.8 אינץ') מבני גילם. הממצא נשאר תקף גם כשהחוקרים התחשבו בגורמים אחרים העשויים להשפיע על גובה הילד, כמו גיל האם, עישון והכנסה הקשורה למצב תזונתי של היילוד. לאחר מעקב אחר הילדים במשך יותר משמונה שנים, החוקרים מצאו מתאם ברור בין צריכת קפאין לגובה. ההבדל התברר כשהילדים היו בני כ-20 חודשים. "ילדים של נשים שצרכו יותר קפאין במהלך ההיריון, היו נמוכים מילדים של נשים שנמנעו מקפאין בתקופה זו", סיכמו החוקרים.

לחץ להגיב

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

בריאות

זריקות בוסטר נגד זן האומיקרון הקטינו ב-50% את הסיכון לאשפוז בארה"ב

Published

on

שני מחקרים הראו את יעילות הבוסטר בקרב מבוגרים וקשישים. במערכת הבריאות הפדרלית מקווים להחיות את ההיענות לחיסונים: "אנשים עדיין ממשיכים למות פשוט כי לא חיסנו אותם"

זריקות חיסון בוסטר מעודכן חיזקו את ההגנה של אמריקאים מפני נגיף הקורונה והקטינו את סיכוייהם להתאשפז בעקבות הידבקות בנגיף בכ-50%, בהשוואה למחוסנים שלא קיבלו בוסטר – כך הודיע ביום שישי האחרון המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) בשני מחקרים שפירסם. אלה הם המחקרים הראשונים מסוגם שערך ה-CDC לצורך בחינת יעילות הבוסטר – שנועד להגן מפני הווריאנטים החדשים של זן האומיקרון – ומידת הצלחתו במניעת תחלואה חמורה ואשפוזים בבתי חולים עקב הידבקות בנגיף הקורונה.

במערכת הבריאות הפדרלית קוראים לאזרחי ארה"ב להתחסן בבוסטרים המעודכנים, על רקע ההאטה בהיענות לקמפיין החיסונים. עד כה, פחות מחמישית מהאוכלוסייה הבוגרת בארה"ב ורק כשליש מבני 65 ומעלה קיבלו חיסון בוסטר.

וריאנטים חדשים של נגיף הקורונה צוברים תאוצה ומספר החולים והמאושפזים עלה מאוד בשבועות האחרונים. מדי יום מתים מהמחלה כ-375 אמריקאים בממוצע, קפיצה של 50% בשבועיים. הווריאנטים החדשים פוגעים במיוחד במבוגרים וקשישים שאינם מחוסנים. הנגיף מוסיף לקשיים שאיתם מתמודדת מערכת הבריאות בארה"ב, שגם כך מתקשה לתפקד בגלל ההתפרצות המחודשת של נגיף השפעת ונגיף RSV (Respiratory syncytial virus), אחרי שנתיים שבהן נרשמה ירידה בשכיחות התחלואה, עקב מדיניות הריחוק החברתי.

אף שגורמים במערכת הבריאות הפדרלית מעודדים עריכת בדיקות קורונה ושימוש במסכות במקרים מסוימים, בפועל השימוש בהם פחת באופן דרסטי. כמו כן, קיים מחסור בתרופות שהוכחו יעילות לטיפול בחולי קורונה, כמו פקסלוביד. "סביר להניח שלא נראה יותר גלי קורונה כמו אלה שהיו לנו בעבר, וזה טוב, אבל אנשים עדיין ממשיכים למות כי לא חיסנו אותם", אמר ד"ר דייויד דאודי, חוקר בריאות הציבור בבית הספר לרפואה ציבורית בבית החולים ג'ונס הופקינס.

באחד המחקרים שפירסם ה-CDC הוסבר כיצד הזריקות המעודכנות הגנו על אנשים מפני תחלואה קשה ואשפוז בעקבות הידבקות בקורונה. המחקר, שבו נבדקו כ–15 אלף אשפוזים, נערך מאמצע ספטמבר עד אמצע נובמבר, כשרוב ההידבקויות היו בווריאנט BA5 – אחד הזנים שהבוסטר אמור להגן מפניו. עם זאת, באחרונה הופיעו הווריאנטים BQ1 ו–BQ1.1, שהם גרסאות חמקניות יותר של אומיקרון, ולא ברור אם המסקנות של המחקר רלוונטיות לווריאנטים החדשים האלה ובאיזו מידה.

המחקר השני הציג את היתרונות של הבוסטרים המעודכנים בקרב אמריקאים קשישים, שהיו מאושפזים ב-22 בתי חולים מתחילת ספטמבר ועד סוף נובמבר. בקרב בוגרים בני 65 ומעלה, החיסונים המעודכנים צימצמו את הסיכון להתאשפז בגלל קורונה ב–84% לעומת בני גילם שלא התחסנו, וב-73% לעומת אנשים שחוסנו לפחות פעמיים בחיסונים המקוריים.

המשך לקרוא

הפייסבוק שלנו

הירשם לניוזלטר שלנו

כתבות שבועיות