fbpx
Connect with us

Featured

מדוע דווקא דבש בראש השנה? חמישה טעמים רוחניים ובריאותיים לאכילת התפוח דווקא בדבש 

Published

on

מ נהג ישראל לאכול תפוח בדבש בראש השנה, כדי שתהיה לנו שנה טובה ומתוקה. אבל למה דווקא דבש? למה לא סילאן? ובכלל, התפוח עצמו מתוק, למה צריכים עוד המתקה נוספת? אז הנה 5 הסיבות הרוחניות מדוע דווקא דבש:

1. דבש מופק באמצעות דבורה 

הדבורה היא בעל חיים עוקץ ומכאיב ולמרות זאת היא זו שמפיקה את הדבר המתוק ביותר.   אנחנו אוכלים דבש כדי לסמל שגם אירועים 'עוקצים' בחיים, בפנימיות שלהם יש הרבה טוב עבורנו. במיוחד לקראת השנה החדשה, אנחנו מאחלים לעצמו שנרגיש שכל הכאב והארס שאנחנו מקבלים בחיינו, הוא בעצם מקור להרבה טוב.

2. הדבורה היא בעל חיים טמא, שאסור באכילה

יש כלל בהלכה שכל היוצא מן הטמא – טמא. אם כך, דבש היה אמור להיות טמא, אבל הדבש הוא הרי כשר למהדרין!   איך זה יתכן? מבחינה טכנית, הסיבה היא שהדבש לא מופק מגופה של הדבורה (כמו חלב שמופק מגופה של הפרה), אלא היא רק הפועלת שמייצרת אותו מצוף הפרחים. אכילת הדבש מסמלת שגם דבר טמא יכול להיות אמצעי ליצירה של משהו טהור ושאם נתקל במשהו 'טמא' בשנה הקרובה, נזכור שהוא יכול להיות אמצעי להביא לנו הרבה טוהר לחיים.

3. הדבש טוב לנו, אך לא לחיידקים! 

חיידקים לא שורדים בדבש ולכן הוא משמש גם כחומר חיטוי וכחומר משמר. הפרעונים השתמשו בדבש כחלק מרכזי מנוזל החניטה שלהם.   אכילת הדבש מסמלת שבשנה זו נקבל את הטוב לנו, אך אלו שעלולים לפגוע בנו – לא יהנו ממנו.

4. הדבש נחשב למאכל מרפא

בכל התרבויות הקדומות השתמשו בדבש כתרופה. בתרבויות רבות ייחסו לדבש תכונות שמחזקות את הפוריות, הן של הגבר והן של האשה.   הסיבה שהדבש הינו מאכל מרפא, היא שהוא מכיל חומרים פעילים שיש בפרחים. הוא בעצם מרכז אותם. כל דבש מכיל חומרים פעילים שונים בהתאם לסוג הפרחים בהם ליקטו הדבורים את הצוף.
כיום יש ענף שלם ברפואה שעוסק בחקר ההשפעה הרפואית של סוגי דבש שונים בהתאם לפרחים השונים ממנו הוא הופק. לדבש יש יכולת למצות את כל הטוב שיש בפרחים. אכילתו בראש השנה מסמלת את היכולת שלנו למצות את הטוב מכל מה שאנחנו נתקלים בו בחיים.
 

5. הדבש שומר על איכותו גם לאחר מאות ואפילו אלפי שנים! 

בחפירות במצרים מצאו כדי דבש בני אלפי שנים. כאשר טעמו אותו גילו שהדבש מצויין וראוי למאכל. אכילת הדבש בראש השנה מסמלת שגם אנחנו נהיה כמו הדבש ונשמור על האיכות שלנו להרבה שנים מבלי לאבד כהוא זה מהתכונות הטובות והיכולות שלנו.

אז כעת, כאשר תאכלו תפוח בדבש בראש השנה, תדעו מהן התכונות שאתם מטמיעים בתוככם.

המסר של אכילת הדבש לחיינו רלוונטי תמיד. במיוחד בתקופה האחרונה, בה סדרי עולם השתנו ואנשים רבים חוו מצוקה גופנית / כלכלית / רגשית ועוד. חשוב לזכור להפיק את המתיקות מתוך כל הכאב והעוקץ.

==

לקבלת תכנים נוספים: www.rambam-medicine.org.il

לחץ להגיב

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Featured

אחרי  סערות המאה: שיא היסטורי של שלגים בהרי קליפורניה; אתרי הסקי במאמוט' ישארו פתוחים עד חודש יולי

Published

on

מומחים לחקר האקלים ידברו על שנת השלג של קליפורניה 2022-2023 במשך עשרות שנים.

כשנותרו פחות משבועיים ל"עונה הרטובה" המסורתית, נתונים שנאספו על ידי מחלקת משאבי המים של קליפורניה ביום שלישי הראו חבילת שלג ברחבי המדינה בשיעור מדהים של 225% מהממוצע לתאריך זה (21 במרץ), ו-219% מהממוצע של שנה שלמה. .

סיירה הדרומית, שבה השלג העמוק ביותר, הגיעה ל-277% מהממוצע. חבילת השלג בסיירה המרכזית היא 227% ואזור צפון סיירה/טריניטי הוא 182% מהממוצע, לפי DWR.

אזור סיירה הדרומית צועד הרבה מעל שנת השיא הקודמת של 1982-1983 והסיירה המרכזית לא רחוקה מאחור.

"יש יותר מקביל למי שלג בדרום הסיירה מאשר בכל נקודה מאז שנות החמישים לפחות… וסביר להניח שיותר זמן מזה", אמר דניאל סוויין, מדען אקלים מאוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס.

ה-1 באפריל הוא בדרך כלל סוף שנת השלג כשהטמפרטורות מתחילות להתחמם ורווי השלג יורד, אם כי בעונת 1982-83, השלג המשיך להיערם בהרי קליפורניה גם באביב.

סוויין אומר שסערות הנהר האטמוספרי הקר שפוגעות בגולדן סטייט השבוע, ה-12 מאז דצמבר, רק יוסיף לסיכומים ההיסטוריים.

"הסערות השבוע לא הולכות להמיס את חבילת השלג. הם הולכים להוסיף לזה עוד יותר, "אמר סווין. "אנחנו הולכים לראות עוד דברים לבנים על גבי עשרות הרגליים שכבר נפלו במקומות מסוימים."

בעוד שמנהלי המים אינם ששים להכריז על סיום הבצורת באופן רשמי, החורף הרטוב והמושלג הוביל להקלה בהגבלות המים.

בשבוע שעבר, מחוז המים המטרופוליטן של דרום קליפורניה הסיר את הגבלות המים החירום שהשפיעו על כמעט שבעה מיליון בני אדם.

המשך לקרוא

הפייסבוק שלנו

הירשם לניוזלטר שלנו

כתבות שבועיות