fbpx
Connect with us

כללי

חידוש נדרים בסטייל ישראלי: מה שקורה בלאס וגאס לא בהכרח נשאר שם…

Published

on

 מעבר להימורים, להופעות ולאטרקציות אפשר גם להתמקד בעיר האורות של נבאדה במשימה לא שגרתית: חידוש נדרים  – Renewal of Vows * וזה בדיוק מה ששרון וצביקה, זוג נשוי מישראל, עשו לציון 30 שנות נישואין "רגילות" * מדריך הטיולים החוויתיים דרור עינב אירגן, תיאם והתרגש יחד איתם

 IMG_0262

שרון וצביקה נשואים כבר 30 שנה. שרון גם תחגוג בקרוב מאוד את יום הולדתה ה- 50. יהיה תמיד מי שיגיד "החיים מתחילים בגיל 50, 60, 70" וכדו'. אז זהו – שהם החליטו סוף סוף לבקר לכבוד המאורע גם בלאס ווגאס.

זאת היתה הפעם הראשונה בחייהם ששרון וצביקה פגשו מקרוב את את עיר החטאים, עליה שמעו רק מסיפורים. כשיגרת כל ביקור בבבירת תעשיית ההימורים העולמית התחלנו בסיור בין בתי המלון. עברנו מהאחד לשני כדי לספוג את האווירה. הידיים כבר מתחילות לגרד… צביקה, הידוע בחיבתו לגלגל הרולטה פצח  בסיבוב קצר סביב השולחן. כמו שאומרים "לחימום הקנה".

"פה עוד לא היינו. אנחנו צריכים שיזכרו את מי שלקח להם (לקאזינו) את כל הכסף", כדבריו. כמו הפירורים שהשאירו עמי ותמי בסיפור הידוע כך גם צביקה הותיר עקבות  בבתי המלון ברדיוס הקרוב למלון "אקסקליבר" בו התאכסנו…. כך מצאנו עצמנו עמוק אל תוך הלילה. אבל רגע, עוד משחק לפני ששוקעים בשינה עמוקה.

צביקה, בעזרתה של שרון, "בדק " עוד שולחן, הדליק עוד דילר, ויצא עם ערימת ז'יטונים נכבדה. הוא הפקיד אותה למשמרת  בידי הרעייה כמו בקופה של "דן חסכן" (למי שזוכר) על כל צרה שלא תבוא. "עכשיו ארדם טוב יותר", הוא אומר.

הבוקר הפציע, כמה שעות קודם כנראה. איך לא הרגשנו? עכשיו נגלה לכם סוד שצביקה נצר מפני אשתו האהובה: החלום של שרון מזה שנים, היה לערוך טכס חתונה אזרחי בלאס ואגס. ככה בשביל ה-FUN. אם כבר אז כבר, ללכת על כל הקופה. כמה ימים לפני שהגענו ללאס ווגאס, ביררתי מה צריך ומה עושים כדי שצביקה יוכל להגשים את חלומה של בחירת ליבו ב-30 השנים האחרונות.

הרגע הגדול הגיע. שהרי, חלומות ייעודם להתגשם. אני מניח שבכל מלון שמכבד את עצמו יש מה שנקרא "צ'אפל" CHAPEL, דהיינו היכל חתונות. גם ב"אקסקליבר" יש אחד כזה. במקרה שלנו היה אפילו יתרון על אלו האחרים כיוון שאפשר היה לקיים טקס חתונה בשביל הכייף, בלי טופסיאדה של העירייה (תעודות רווקות וכו'). הטקס נקבע לשעה 12:00 בצהריים.

IMG_0314

כך, באמצע היום, צביקה הציע לשרון לשתות כוסית וויסקי. הוא ידע למה… היא לא! שרון ממש לא הבינה את פשר ההצעה ובכל זאת "הלכה על זה". כשכוסית הוויסקי בידי שניהם, צעדנו אל עבר היעד – זה שלשרון לא היה מושג מהו. היא לא חשדה בכלום על אף ההתנהלות המוזרה של כולנו. ממש בכניסה ל"צ'אפל",  עופר נשבר ובישר לה על אותו חלום שעומד להתגשם: "את זוכרת", הוא אומר לה, "שלפני כמה שנים אמרת שבא לך לערוך טכס חתונה בוואגס , ככה בשביל הכייף"?

"כן, נו"?

 "אז זהו, זה קורה עכשיו"!

האסימונים (או שמא נאמר הז'יטונים) יורדים לאט לאט… שרון מעכלת בהתרגשות רבה את ההפתעה. היא בג'ינס וחולצת טריקו. צביקה "עלה על א'" ולבש חולצה שחורה מכופתרת, שתתאים לשושנה האדומה שהוא אמור לענוד בדש.

IMG_0322

שרון קיבלה לידיה זר ורדים אדומות שהוזמנו מבעוד מועד, כיאה לכלה ביום חתונתה. וכמו שהבטיחו, גם לצביקה כלאחר כבוד הצמיד עורך הטקס ורד אדומה לדש חולצתו. אחרי הסבר קצר על מהלך הטקס הממשמש ובא ההתרגשות עלתה הילוך. מתחילים צביקה התקדם אל מול הפודיום, דלתות האולם נסגרו . שרון המתינה בחוץ לאות.  אנחנו המתנו הפנים האולם  לבואה של הכלה המיועדת.

מארש החתונה מתנגן ומתגלגל אל חלל האולם. הדלתות נפתחות , הכלה הנרגשת צועדת באיטיות אל תוך האולם, כאשר היא אוחזת  את  זר הוורדים האדומות בשתי ידיה. שרון נעמדת מול צביקה, והם מתחייבים באמירת   “I do” – לדאוג, לאהוב ,לשמור ועוד כהנה וכהנה; מה שנקרא  Renewal of Vows, "חידוש נדרים" בעברית תקנית.

"בשם מדינת נבאדה – אני מכריז עליכם כעל בעל ואישה".. מה חדש?

הצלם מתקתק ומצלם מזוויות שונות – גם זאת היתה חוויה מזן אחר עבורם , כיוון שבחתונתם "המקורית" צילומים היו בעדיפות אחרונה שלא לאמר בבחינת "מוקצה". זעקות "קו-לו-לו-לו",כמו שנאמר במחוזותינו, נשמעות באולם , קריאותיה של תלי אשתי. אין ספק – ההתרגשות הגיעה לשיאים חדשים. "אתם לא מאמינים מה קרה עכשיו…"

ביציאה מן האולם, התחלנו לעכל את ההתרגשות שארעה כמה דקות קודם לכן. שרון התקשרה לבנותיה בארץ (שהיו שותפות לסוד) ולמשפחתה הקרובה  בישראל: "אתם לא מאמינים מה קרה לי עכשיו…" לקח לכולנו זמן להירגע מהחוויה המיוחדת הזאת.

חזרנו למציאות והמשכנו לטייל בין בתי המלון שלא הספקנו לבקר בהם ערב קודם. לאחר שנ"צ (שנת צהרים) מאוחרת , יצאנו לטייל בדאון-טאון וגאס ולמרות הקור המקפיא, עמדנו נפעמים לנוכח התקרה המקורה של המדרחוב , המורכב ממיליוני מסכים זעירים המתאחדים יחד לתצוגת ענק של מופעי מוסיקה כאשר רמקולים רבי עוצמה עושים את עבודתם נאמנה. טוב, הלילה עוד  צעיר.

צביקה חזר לסורו, אל שולחנות משחק הרולטה. "יאללה , בוא נוציא את עלות ארוחת הערב לפחות". בסיכומו של לילה, או ליתר דיוק, בשעה 3:00 לפנות בוקר, הזוג הצעיר פרש לכמה שעות "שינה" מתוקות.

מי אמר שהחיים הם לא ירח דבש?!  

 

דרור עינב הוא מדריך ובעלי חברת "טיולים מעבר לקשת" בקליפורניה, ובקר באתרים המשלבים את הנוף העירוני עם הטבע. לפרטים נוספים טל': 818-641-0617

ובאתר: overtherainbowtravels.coml

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Featured

ערב השנה החדשה: אוכלוסיית ישראל מתקרבת ל-10 מיליון נפש; 66 אלף עולים חדשים היגרו למדינה

Published

on

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) פרסמה לקראת ערב ראש השנה תשפ"ד כי אוכלוסיית ישראל נאמדת בכ-9.795 מיליון נפש. לפי הערכת הלמ"ס, האוכלוסייה צפויה להגיע לכ-10 מיליון תושבים בסוף שנת 2024, לכ-15 מיליון תושבים בסוף 2048 ולכ-20 מיליון תושבים בסוף 2065.

לפי נתוני הלמ"ס, בישראל חיים כיום כ-7.181 מיליון יהודים המהווים 73% מכלל האוכלוסייה, כ-2.065 מיליון ערבים, שהם 21% מהאוכלוסייה וכ-549 אלף תושבים אחרים – נוצרים לא-ערבים, בני דתות אחרות ואנשים ללא סיווג דת – המהווים 6% מהאוכלוסייה

לפי הנתונים, אוכלוסיית ישראל גדלה בכ-194 אלף נפש ביחס לשנה שעברה ושיעור גידול האוכלוסייה עמד על 2%. בשנה החולפת נולדו בישראל כ-172 אלף תינוקות ומתו כ-48 אלף איש. כ-66 אלף עולים חדשים היגרו למדינה.


הלמ"ס כוללת במניין האוכלוסייה את היהודים בכל השטח הנתון לשליטת ישראל, מהירדן ועד הים. כלומר, את המתנחלים המתגוררים בגדה המערבית וגם את תושבי רמת הגולן. ואולם, הערבים נספרים רק בתחומי הקו הירוק, מזרח ירושלים ורמת הגולן. הנתונים אינם כוללים את הפלסטינים החיים בגדה המערבית וברצועת עזה.

המשך לקרוא

הפייסבוק שלנו

הירשם לניוזלטר שלנו

Featured2 שבועות ago

חשד: רוצח סדרתי בדאון טאון לוס אנג'לס לאחר ששתי דוגמניות נמצאו תוך שבוע ללא רוח חיים בדירות יוקרה

Featured4 שבועות ago

הרצח שמעזע את לוס אנג'לס: בני זוג הוצאו להורג במכוניתם במגרש חניה – כשהתינוק בן השנה שלהם במושב האחורי

Featured4 שבועות ago

ישראלים בין עשרות האלפים שנלכדו בפסטיבל ׳ברנינג מן׳ בנבאדה אחרי שכמות גשם של חודשיים ירדה ביממה אחת

Featured3 שבועות ago

הטרנד החדש בלוס אנג'לס: מנצלים את משבר הדיור ומשכירים קרוואנים למשפחות של הומלסים

Featured4 שבועות ago

דודי אזולאי הפיק והזמר ישי ריבו עשה היסטוריה בהופעה בפני 15 אלף מעריצים במדיסון סקוור גארדן

Featured4 שבועות ago

קלאבסס: גנב בקבוק בשווי 1,000 דולר לאחר מאבק  עם עובד חנות המשקאות האלכוהוליים. צפו בסרטון

Featured4 שבועות ago

קניה ווסט בקאמבק שערורייתי: מציג שיר אנטישמי חדש בשם "ישראל" על "ניגר-מוזס" ומפגש עם השטן 

Featured4 שבועות ago

היקום אוהב פעולות! כך ספיר שוקרון מלמדת אנשי מכירות מקצוע לחיים, הגשמה עצמית והגדלת תודעת השפע

כתבות שבועיות