דני אבדיה, הרוקי הישראלי של וושינגטון וויזארדס, קלע 8 נקודות ב-124:127 הדרמטי על הלייקרס בסטייפלס סנטר והרשים בעיקר בהגנה: "אני שומר עם הלב". המאמן ברוקס: "הוא היה ענק". לברון הפך לגיבור הטראגי של הערב
דני אבדיה יזכור עוד הרבה זמן את המשחק בלילה בין שני לשלישי השבוע מול לוס אנג'לס לייקרס. זה לא רק הניצחון הדרמטי 124:127 לאחר הארכה בסטייפלס סנטר, גם לא 8 הנקודות ברבע האחרון, אלא השמירה הנהדרת על השחקן הטוב בעולם, לברון ג'יימס.
"אני לא מפחד מאף אחד", אמר אבדיה כשנשאל איך זה לשמור על לברון, בדיוק כמו שענה לאחרונה לאחר המפגש בין הוויזארדס לברוקלין. "אני פשוט נצמד לתוכנית המשחק. אני שומר עם הלב כי בסופו של דבר, הלב שלך שומר ולא שום דבר אחר".
אבדיה, שהוסיף גם 8 ריבאונדים, שני אסיסטים וחטיפה ב-23 דקות על הפרקט, זכה לסופרלטיבים גם מהעיתונאים המסקרים את הוויזארדס. הם עשו זאת בעיקר בזכות החלק ההתקפי שלו – שתי שלשות קלאץ' בדקות האחרונות של הזמן החוקי. אחת מהן קבעה 111:114, 51 שניות לבאזר.
"לדני יש חתיכת ביצים לקחת זריקה כזו", צייץ העיתונאי פרד כץ מ"האתלטיק". צ'ייס יוז, המסקר את הוויזארדס עבור רשת NBC, הוסיף: "דני חגג יום הולדת 20 רק לפני חודש, והרגע הוא רשם שתי עצירות רצופות בהגנה על לברון".
"הוא היה ענק", החמיא לישראלי גם מאמנו, סקוט ברוקס, שפירגן כמובן גם ליתר. "חלק גדול מהשחקנים שלנו כיכב הלילה", הוסיף.
וושינגטון כבר עומדת על רצף של חמישה ניצחונות רצופים. "זאת הרגשה שונה", הודה בראדלי ביל, ששוב הוליך את קלעי קבוצתו עם 33 נקודות. "בקטע טוב כמובן. אבל באותה נשימה, עוד לא עשינו כלום. הלייקרס הם האלופים ואנחנו מעריכים אותם על כך, אבל זה לא משנה מי נמצא מולנו בצד השני".
ברבע הרביעי של המשחק, שלשת קלאץ' של דני אבדיה (ששוב לא פתח בחמישייה) העניקה לוויזארדס יתרון ראשון מאז תחילת הרבע הראשון (88:90). הרוקי הישראלי תפר עוד סל מחוץ לקשת בדרך ל-111:114, 51 שניות לבאזר ובעיקר קיבל את משימת השמירה (ועשה זאת יפה מאוד) על לברון.
בזמן שנותר לברון הצליח להשוות ל-115:115 עם סל ועבירה. רק שאת זריקת הבונוס הוא החטיא, 9 שניות לסיום הזמן החוקי והפך לגיבור הטראגי של הערב.