fbpx
Connect with us

כללי

המלצת השבוע: "Bad Jews" – קומדיה שנונה על יהדות באמריקה

Published

on

המאמין, האתאיסט, המסורתי והשיקסע נפגשים על בימת תיאטרון אודיסי במערב לוס אנג'לס לערב של דאחקות, צחוקים והרהורים פילוספיים • שווה יציאה

מחזהו השנון של המחזאי ג'ושוע הרמון "Bad Jews" מוצג בימים אלו בתיאטרון אודיסי בספולוודה בולוורד ומאוד מומלץ ללכת לראותו. המחזה, שעוסק בנושא הזהות היהודית באמריקה, מורכב מדיאלוגים מהירים ומתוחכמים שזורים בהומור מבריק.

סיפור העלילה: שלושה בני דודים, סטודנטים צעירים, שנפגשים לרגל הלווייתו של סבם שורד השואה, נאלצים ללון יחד בצפיפות לילה אחד בדירת סטודיו צרה של אחד מהם בניו יורק. היחסים ביניהם מחודדים בגלל דעות מנוגדות ושונות בנושאי הזהות היהודית וחשיבות ההישרדות של התרבות היהודית בגולה. לתוך הקלחת הזאת מצטרפת חברתו הלא יהודיה של אחד מהם. היא משנה את איזון הכוחות ביניהם ומביאה נקודת מבט שונה לחלוטין לתוך הדיון.

כוכבי המחזה (משמאל): ג’ניפר דוייץ’, אוסטין רוג’רס, לילה הווד ונוח ג’יימס. הבימאית היא דנה רזניק

המחזה היה להיט באוף ברודווי בניו יורק ובלונדון מאז שעלה על הבמות בשנת 2013 ולאחרונה קיבל ביקורת אוהדת בעיתון לוס אנג'לס טיימס. הוא עובר הלוך וחזור בין סצינות מרגשות וסצינות מצחיקות עד דמעות. תוך כדי הוויכוח וחילופי הדברים בין המאמין, האתיאיסט והמסורתי נפרש לפנינו דיון רב השנים בין הגישות השונות האלו.

הבימוי של דנה רזניק הוא קומי, קליל וזורם ללא רגעים משעממים והמשחק ברמה גבוה. שני השחקנים שמגלמים את הדמויות הראשיות, דפנה וליאם, ממש מעולים.

בסיכומו של דבר זה מחזה מהנה מבדר העוסק בדברים שקרובים ללבנו וקורים גם אצלינו בבית ולכן הוא מרתק את הקהל היהודי. ובעיקר – המחזה הזה לא ישאיר אתכם אדישים. מומלץ!!!

תיאטרון אודיסי ממוקם על שדרות ספולובדה (צפונית מאולימפיק בולווארד). כרטיסים במחירים סבירים – 30-35 דולר:   www.odysseytheatre.com/badjews    או בטל': 310-477-2055

לחץ להגיב

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

כללי

לאחר שאובחן עם דמנציה, אשתו של ברוס וויליס מתחננת לצלמי הפפארצ'י בסנטה מוניקה: תנו לו ספייס

Published

on

אמה המינג וויליס, אשתו של השחקן ברוס וויליס שאובחן עם דמנציה פנתה לצלמי הפפראצי בעמוד האינסטגרם שלה בבקשה שיפסיקו לצעוק על בעלה וייתנו לו ספייס.

"ברור שיש עוד צורך בחינוך בנושא, אז הפוסט מוקדש לצלמים ולצלמי הווידאו שמנסים להשיג תמונות בלעדיות של בעלי כשאנחנו בחוץ: שמרו מרחק. אני יודעת שזו העבודה שלכם ועדיין – שמרו מרחק", כתבה המינג וויליס בפוסט, והוסיפה: "צלמי וידאו – בבקשה אל תצעקו על בעלי או תשאלו אותו מה שלומו, כל השריקות והקריאות – פשוט אל תעשו את זה. תנו לו ספייס. תנו למשפחה או למי שאיתו באותו יום להביא אותו מנקודה אחת לאחרת בבטחה".

דבריה של אשת השחקן מגיעים לאחר שצלמים הפריעו למשפחה ביציאה בסנטה מוניקה בניסיון לצלם תמונה של וויליס בציבור. "אני פונה לאחרים שמסייעים לאדם חולה דמנציה, או למומחים בתחום – יש לכם טיפים איך לתת לאהובים שלכם לצאת החוצה בבטחה? שתפו בבקשה", חתמה את דבריה.

החודש מציינים שנה מאז חשפה משפחתו של וויליס כי הוא ובל מאמאפזיה- מחלה שפוגעת ביכולות הקוגניטיביות, ואילצה אותו לפרוש ממשחק באופן רשמי. וכאמור – לפני שבועיים וחצי נודע כי הוא אובחן עם דמנציה פרונטו-טמפורלית (FTD) המאופיינת בעיקר בפגיעה משמעותית בתפקוד החברתי ושינויים באישיות.

השחקן בן ה-67 צפוי לחגוג את יום הולדתו ה-68 בעוד שבועיים, ונודע בעיקר הודות לתפקידו האייקוני כג'ון מקליין בסדרת סרטי "מת לחיות". הסרט הראשון בסדרה (1988) גרם לו לעבור לתחום סרטי האקשן אחרי שהיה ידוע יותר כשחקן קומי בסדרות טלוויזיה, בייחוד בסדרה "בלשים בלילה".

פרט לג'ון מקליין, לוויליס שורה ארוכה של תפקידים זכורים – החל מבוץ' ב"ספרות זולה", דרך ג'יימס קול ב"12 קופים", קורבן דאלאס ב"האלמנט החמישי" ועד לפסיכולוג מלקולם קרואו ב"החוש השישי" והארי סטמפר ב"ארמגדון".

המשך לקרוא

הפייסבוק שלנו

הירשם לניוזלטר שלנו

כתבות שבועיות