fbpx
Connect with us

Featured

המזון המהיר שלכם יעלה מעכשיו יותר: קליפורניה מעלה את שכר המינימום לעובדי ה"פאסט פוד"

Published

on

 מושל קליפורניה גאווין ניוסום חתם על חוק שמעלה את שכר המינימום לעובדי ענף המזון המהיר ל-20 דולר לשעה. החוק גם יוצר מועצה שיכולה לאשר העלאות נוספות בעתיד. 

החוק, שייכנס לתוקף ב-1 באפריל 2024 ויהיה תקף לרשתות מזון מהיר עם 60 סניפים ויותר, נחתם על רקע קריאות "כשאנו נלחמים, אנו מנצחים" מפיהם של עובדי מזון מהיר וחברי האיגוד הבינלאומי של נותני השירות (SEI). שכר המינימום הנוכחי במדינה הוא 15.5 דולר לשעה, והוא יעלה ל-16 דולר ב-1 בינואר 2024. 

חלק מרכזי בחוק הוא כאמור ייסודה של מועצה בת תשעה חברים שתכיל שני נציגים מתעשיית המזון המהיר, שניים שמייצגים קבוצות זכיינים או בעלי מסעדות, שניים שמייצגים את העובדים, שניים שמייצגים קבוצות תמיכה בעובדים, וחבר אחד מהציבור. בין השנים 2025 ל-2029 תוכל המועצה לאשר העלאה של השכר השעתי בעד 3.5% או בשיעור השינוי של מדד המחירים לצרכן – הנמוך מביניהם. באותה תקופה, רק המועצה תוכל לקבוע את שכר עובדי המגזר, וכן להציע תקני העסקה, בריאות או בטיחות שונים לשיקול הגופים המחוקקים. נכון להיום אמורה המועצה לפעול רק עד 2029. 

גרסת החוק שעליה חתם ניוסום מחליפה גרסה קודמת עליה חתם בשנה שעברה. אך חברי תעשיית המסעדנות הפעילו שתדלנים נגד החוק הקודם והוציאו על כך מיליונים רבים. בסופו של דבר הושהה החוק עד משאל עם שאמור היה להיערך בנובמבר 2024, שבו יכלו הבוחרים לבטלו. החוק הנוכחי שאושר השבוע מקובל על חברות התעשייה, שהתנגדו בחוק הקודם ליכולת המועצה לחוקק חוקים שנוגעים לתנאי העסקה ובטיחות במקום העבודה, להעלות את השכר, ולנקוט בצעדים נוספים שישפיעו על המגזר. 

זוהי לא העלאת שכר המינימום היחידה שאושרה בארצות הברית במהלך סוף השבוע האחרון. לפי דיווח אתמול בבלומברג, חברות המשלוחים אובר, דורדאש וגראבהב יאלצו לשלם לשליחיהן בניו יורק שכר מינימום של 18 דולר לשעה, זאת לאחר שהפסידו בניסיונן לחסום חוק עירוני חדש בעניין. שופט בית המשפט הגבוה ניקולס מויני (Nicholas Moyne) דחה את בקשת החברות למנוע את יישום החוק, המחייב אותן לשלם לשליחים שכר שעתי קבוע או לשלם עבור כל משלוח לפי תעריף של 50 סנט לדקה. 

לחץ להגיב

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Featured

גרנדה הילס: פורצים חמושים פלשו לבית של משפחה שבילתה בקניות לחג המולד פעמיים בתוך שבוע אחד

Published

on

משפחה מגרנדה הילס שהייתה ממוקדת ב"פריצה בזמן ארוחת הערב" נפגעה שוב ביום שלישי בלילה, בסימן הפעם השנייה שפורצים שודדים את ביתם בתוך פחות משבוע.

הנכס ממוקם בקהילת Greyhawk Ranch, הבית נפרץ ב-29 בנובמבר כאשר גנבים נמלטו עם חפצי ערך בשווי של כ-150,000 דולר.

הקורבן, שזוהה רק כדיוויד, חזר מקניות לחג המולד עם אשתו ותינוקם שזה עתה נולד כאשר הבחין בגנבים עוזבים את ביתו עם מלאי של חפצים גנובים. הוא רדף אחריהם במכוניתו והתנגש ברכבם כדי למנוע מהם להימלט מהשכונה. הפורצים נמלטו לבסוף ברכבם הפגוע. עם זאת, ימים ספורים לאחר מכן, קבוצת פולשים, אולי אותם פולשים שבעבר ערכו את ביתו, פרצו לביתו פעם נוספת.

הבית, שעובר כעת שיפוץ ושדרוג, הוא ברחוב Wood Ranch Road. הקורבן ומשפחתו חוששים לשלומם. "אני מדמיין שאם היינו בבית, מה היה קורה", אמר דיוויד. "יש לי תינוק שזה עתה נולד. הם נכנסו לחדר [של התינוק]. הם שברו קישוטים, הם שברו מגירות. אני לא מבין למה לוס אנג'לס הפכה להיות כזו". בעקבות שתי הפריצות לביתם, אמר דיוויד שאשתו בטראומה עמוקה מהאירוע.

המצלמה של השכן שלהם צילמה חלק מהפריצה הראשונה ב-29 בנובמבר. קבוצת הפורצים רעולי הפנים נראית פושטת את פנים הבית לפני שהיא קופצת למכונית מילוט.

סרטון אבטחה קלט את העימות המתוח שהתנהל ברחוב. לאחר שדיוויד גרם נזק לרכבם של החשודים שלהם, הוא עקב אחריהם ברחוב בו החלו לירות לעבר מכוניתו. בסופו של דבר הם נמלטו עם פריטים יקרי ערך של כ-150,000 דולר.

כמה לילות לאחר מכן בסביבות השעה 19:30, שלושה פולשים חמושים ניפצו דלת זכוכית ונכנסו לביתו של דוד בפעם השנייה. אבל אזעקה נוקבת הפחידה אותם. "לא היה לנו כלום בבית," אמר דיוויד. "אני לא יודע למה הם חזרו עם אקדח. אבל הם נכנסו לתוך הבית ואז הם ברחו".

ראש עיריית לוס אנג'לס קארן באס ומפקדי משטרת לוס אנג'לס טוענים כי הנתונים מראים שהפשיעה האלימה ירדה ברחבי העיר בשנת 2023. עם זאת, הקורבנות ש-KTLA שוחחה איתם אמרו שהם לא מסכימים. אתר מיפוי פשעים מראה שבמהלך שמונת הימים האחרונים בגרנדה הילס דווחו 547 פשעים בקהילה ובאזורים הסובבים אותה.

האירועים כוללים מגניבות ותקיפות רכב ועד פריצות לבתים ועוד. תושבים באזור אמרו ל-KTLA כי נמאס להם מהפשיעה המתגברת והם מודאגים לשלומם.

המשך לקרוא

הפייסבוק שלנו

הירשם לניוזלטר שלנו

כתבות שבועיות