עובדים יהודים וישראלים ברשת החברתית טיקטוק, הנמצאת בבעלות בייטדאנס הסינית, העידו כי מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל, העוינות כלפיהם בסביבת העבודה הולכת וגוברת. חלקם סיפרו כי עובדים אחרים בחברה, ביניהם עובדים מארה"ב, חגגו ללא בושה את מתקפת החמאס במערכת הצ'אט הפנימית של החברה.
לדברי עובדים שהתראיינו לפוקס ביזנס, הם אינם זוכים לגיבוי מההנהלה, אף שהם סופגים הערות אנטישמיות ואנטי-ישראליות במערכת הצ'אט הפנימית. חלקם גם סיפרו כי צוותי ביטחון במשרדי החברה ברחבי העולם, כולל בארה"ב, באירופה ובבריטניה, לא סיפקו מענה לאיומים פיזיים של ממש נגד עובדים יהודים.
מערכת הצ'אט הפנימית של החברה, מספרים העובדים, כוללת קבוצת תמיכה לפלסטינים שהוקמה לאחרונה. אלא שהקמת קבוצה מקבילה עבור ישראלים נאסרה בחברה – בטענה שמדובר בקבוצה יותר מדי פוליטית, וכי כבר קיימת קבוצת תמיכה לעובדים יהודים.
עוד סיפרו העובדים כי יש תחושה שהחברה איבדה שליטה על 40 אלף עובדי טיקטוק שאחראים על הגבלת תוכן משתמשים, ולטענתם הם נמנעים מהסרת תוכן שקרי, משלהב ומסית בעל אופי אנטישמי ואנטי ישראלי מהרשת החברתית, אך ורק על סמך עמדותיהם האישיות, וללא כל אימות של עובדות.
באחד המקרים, עובד של טיקטוק בארה"ב שאחראי על הגבלת תוכן, עודד פוסטים שקידמו את הקמפיין שקידם חרם, מניעת השקעות ועיצומים (BDS). "הצוותים שאחראים על מדיניות התוכן בטיקטוק תמיד היו מלאים כמעט לגמרי באנשים שעוינים באופן גלוי את ישראל, ושדעותיהם לעיתים קרובות מטשטשות את הקווים בנוגע לאנטישמיות", טענו העובדים.
"להגיע למשרד בימים אלו זה דבר מאוד מלחיץ", סיפר עובד ישראלי בטיקטוק בראיון לפוקס ביזנס. "אם אתה מגיע למשרד, אתה לא מדבר עם אף אחד על זה שאתה מישראל או שיש לך קשר כלשהו לארץ".
אותו עובד, שאינו מועסק במשרדי החברה בישראל, העיד כי מספר גדל והולך של עובדים יהודים ברחבי החברה קרובים לנקודת שבירה, וכי ברגע ש"תסתיים התקופה הרגישה הזאת, ספק אם יישארו הרבה עובדים יהודים בטיקטוק".
לטענתו, חלק גדול מעמיתיו היהודים בחברה מתביישים לספר שהם עובדים בטיקטוק. "הם מרגישים שהם צריכים להשפיל את הראש שלהם בהקשרים של הבעה עצמית תרבותית או פוליטית, הרבה יותר מכל מיעוט אחר".
"יש עובדים יהודים בטיקטוק שמנסים להיאבק נגד האנטישמיות הזו", סיפר עובד נוסף בראיון לפוקס. "אבל יש שתי בעיות, הראשונה – אנשים מפחדים לאבד את המשרות שלהם, ולכן לא מרימים את קולם מספיק. השנייה – להנהלה הבכירה לא ממש אכפת מהמאבק הזה, והיא לא עושה מאמץ אמיתי כדי לשנות את זה".
בתגובה לעדויות שנחשפו, מסרה טיקטוק בתגובה לרשת פוקס ביזנס כי הטענות שהועלו נגדה "אינן משקפות את החוויה של מרבית העובדים שלנו. יש לטיקטוק מדיניות ברורה נגד אפליה והטרדה במקום העבודה, ואנו מעודדים עובדים לדווח על חששותיהם, באופן אנונימי אם הם רוצים בכך, וכל תקרית נחקרת".
בנוסף טוענת ההנהלה כי "לטיקטוק יש קבוצה פנימית בשם מזל-טוק, שמספקת משאבים לקהילת העובדים היהודים והישראלים שלנו, וגודלה הוכפל מאז תחילת המלחמה. אידיאולוגיות של שנאה, כולל אנטישמיות, אינן – ומעולם לא היו – מותרות בפלטפורמה שלנו".