ג'בר חביש הוא מנטור ויזם בינלאומי המייעץ לאנשים בכל רחבי העולם, מאבו דאבי ועד הוליווד, לאנשי עסקים מצליחים וכאלו הנמצאים בתחילת דרכם. הניסיון העשיר שלו כמנטור הביא אותו ללוס אנג'לס בפעם השישית. שיחה ותובנות על מה עושה אדם למצליח ואיך נצליח להשיג את כל מה שאנו רוצים בחיים בכל תחום שהוא
מאז הגיע ג'בר חביש המנטור הבינלאומי ויזם הייטק ללוס אנג'לס לפני מספר שבועות, הטלפון שלו לא מפסיק לצלצל. פגישה רודפת פגישה. וכך, לאחר מספר ניסיונות לקבוע ראיון, הוא נפגש אתי בסוף ערב אחד עמוס לאחר פגישות ייעוץ עם אנשים פרטיים, אנשי עסקים וגם משקיעים המתעניינים בסטארט אפ שלו: אפליקצייה אותה הוא מתכוון להשיק בקרוב בישראל ובעולם אותה הוא מייעד עבור עסקים קטנים ובינוניים. במסגרת הסבבים שלו בעולם ג'בר מרצה ויועץ לאנשים המבקשים לעשות החלטות נכונות בחיים, עבור אלו המבקשים למקסם את ההצלחה העסקית והאישית שלהם, בכל הגילאים והמעמדות ובתחנות שונות של החיים
המנטור הבינלאומי שיושב לפני הספיק לייעץ לאנשים בכל רחבי העולם מאבו דאבי וסין ועד ארה"ב והוליווד. הוא ישב עם שייח'ים וסלבריטאים, אנשי עסקים מצליחים וכאלו הנמצאים בתחילת דרכם. הניסיון העשיר שלו כמנטור מביא אותו ללוס אנג'לס לא פחות משש שני עד כה בעקבות הדרישה הרבה של הקהל שלו. וכך, ישבתי עם חביש במטרה להבין מה עושה אדם למצליח ואיך אנו נצליח להשיג את מה שאנו רוצים בחיים בכל תחום שהוא.
מה הדבר שאנשים שאתה נפגש אתם במסגרת עבודתך מתקשים בעיקר להתמודד אתו?
"זה פשוט – קבלת החלטות. וזה משותף לכל בן אדם בכל תחום שהוא. אין בן אדם שיקרא את השורה הזאת ולא יזדהה אתה. קבלת החלטות לא נכונות זה הדבר שגורם לאנשים הכי הרבה צער. אנשים שהולכים לקבל החלטות צריכים להבין מדוע הם החליטו את מה שהחליטו. אם אנשים לוקחים את החיים שלהם אחורה ומצטערים על משהו, לרוב מצטערים על קבלת החלטות לא נכונות
אחד הדברים שעומדים בדרכם של אנשים מלבצע החלטות הוא הפחד שאולי זאת ההחלטה הלא נכונה עבורם
"הפחד הוא רק גורם אחד מתוך קשת של שבע יסודות או מניעים מרכזיים בתוכנו שמניעים אותנו לקבל החלטות. לפי המודלים הרוחניים, אנו קוראים לזה צ'אקרות- מניעים אנרגיטים- מניעים אנרגיטית שמתורגמים פרקטית בחיי היום יום".
איך אתה עוזר ללקוחות שלך לקבל את ההחלטות הנכונות?
"בכל פגישה שאני עושה עם אדם אני קודם כל אני צריך לזהות מה מניע אותו לעשות את הדבר?, כי כשאתה מחליט החלטות אתה עושה זאת כדי להגיע למקום מסויים, לאותו יעד. אני רוצה להבין מה מניע אותך להציב לעצמך יעד כזה או מה מניע אותך לבצע את המהלכים אשר אתה מבצע או שרוצה לבצע בחייך. משם לפתח את הייעוץ עד כמה ההחלטות האלה נכונות ובכיוון של הצלחה או שהן יכולות להוביל אותך למקומות שאינך מעוניין להגיע אליהם. כשאדם מסמן מטרה מסויימת, משהו צריך להניע אותו והוא צריך להחליט החלטות שתביאו אותו להגשים את אותו מטרה. עכשיו, מכיוון שאנו מדברים על מניע, אז אני שואל אותך: מה זה מניע, מה מניע אותנו כבני אדם?, אז בואי נתחיל עם מה מניע את היקום".
נו, מה מניע אותו?
"אנרגיה. אנרגיה זה הדבר הבסיסי שמניע כל מהלך וכל תזוזה בחיים. האנרגיה הבסיסית היא של הטבע כשמגיעה השמש היא מניעה את העולם: קומו על הרגליים והתחילו את היום. וכשיש ברקים ורעמים, זה משנה את כל סדר היום שלנו. האדם מונע מבפנים ומבחוץ. ישנם המניעים של הטבע וישנם המניעים הפנימיים השוכנים בתוכנו. אנו אמורים להגיב לבחוץ אבל צריכים להיות נאמנים לעצמנו ולהיות מונעים מבפנים. נאמנים למניעים הפנימיים שלנו, אחד האתגרים הכי קשים אשר מתמודדים איתם בני אדם היום זה שאיבדנו את המנוע הפנימי שלנו ואנו חיים על אוטומט בתגובתיות למתרחש סביבנו. אנשים הולכים ומאבדים את האמונה בעצמם, הם מגיבים למה שאמר הבעל, האישה, העובדים, השוק, יוקר המחיה וכו'. אנו לא עוצרים ואומרים: מה אני רוצה, מה מתאים לי, לא מה מניע אותם, מה מניע אותי?!".
אז, איזה אנרגיות מניעות אותנו מבפנים ומהן הצ'אקרות אותן הזכרת?
צ'אקרה היא מרכז אנרגטי שמניע, היא כמו נביעה שנובעת מאנרגיה ומייצרת אדוות אלו מתפתחות ומניעות את הרצונות והעשייה. הצ'אקרה הבסיסית היא צ'אקרת ההישרדות. המניע הישרדותי, זה הכי בסיסי, זה לחיות עוד יום ועוד שעה, לשרוד עוד חודש ולתת לעסק לשרוד עוד שבוע, לתת לזוגיות לשרוד עוד שנה זאת האחיזה שלנו שאנו חייבים לשרוד. וזה קיים אצל מעל 99 אחוז מבני האנוש. גם בן אדם מיואש ובדיכאון שמושיט את היד ולוקח את בקבוק המים, המניע ההישרדותי מניע אותו לשרוד עוד שעה, מתי זה מתחיל להיות מסוכן? בשני מצבים, הראשון כשנמצאים במערכות יחסים זוגית של אלימות. אנשים ששורדים במערכת יחסים כשהם מוכים רגשית, מילולית, כלכלית ועדיין מנסים לגרום למערכת לשורד וזה קו האש כי זה שורף אותך וככל שתשאר, כך תלך ותשרף, לא חייבים להשריד מערכת יחסים חולה אם לא מצליחים לטפל בה, ההישרדות הזו גורמת נזק רב לכל המעורבים. המצב השני הוא הישרדות עסקית. אנשים שבכח רוצים לתת לעסק שלהם לשרוד. למרות שהעסק כמעט ואין לו סיכוי הם ממשיכים להלחם יותר ויותר ושוקעים ומסתבכים יותר ויותר ומסבכים את המשחפה ולוקחים את החיים שלהם שנים אחורה עם האחיזה בהישרדות הזו. וכאן אני קורא את כל אלו שמזהים בן אדם שנמצא במצב הזה, לכו ועיזרו לו להחלץ".
כמו כן יש את הצדדים החיוביים והטובים באחיזה בהישרדות אם אתה עובר טיפול או מהלך מקצועי כלשהוא והסימנים והעובדות מראות התקדמות , אז הישרדות כאן מניעה סבלנות ואמונה לשיפור וכך יהיה (במיוחד אצל אנשים ששורדים מחלה מסוימת ועוברים טיפולים, חולי אישי, עסקי או בריאותח).
מה עושים אם בן אדם מתעקש ולא מוכן להקשיב?
"עם בן אדם כזה צריך לדבר על שני דברים: המניע הרגשי והשכלי: להציג בפניו עד כמה ההתנהלות שלו משפיעה על משפחתו ועל הסביבה, ולנגן לו על הרגש שיפסיק לפגוע באנשים יקרים לו. והשכלי זה להציג לו נתונים עובדתיים שהוא באמת חי בהישרדות וגורם נזקים כלכליים ואישיים. כי אנשים אלו חיים בסרט ולא מסכימים להיות מודעים שהם נמצאים במצב הזה".
פגשת אנשים כאלו במסגרת עבודתך?
"נתח גדול מאלו שמגיעים אלי בפעם הראשונה נמצאים במצב כזה. אלו אנשים שאני נותן להם את הכח והכיוון או לשקם בריא בתוכנית מוסדרת או לסגור את העסק, להתחיל משהו חדש, להחליף שותף וכו', לקבל החלטות שקשה להם לקבל".
אז אתה בעצם מעין יועץ עסקי גם?
"הייעוץ העסקי שאני נותן לאנשים הוא מאוד מיוחד וכולל אלמנטים רוחניים שמנהלים אותנו כאנשים ואני משתמש גם בהכשרה האקדמית שלי שהיא תואר ראשון ושני במנהל עסקים ומערכות מידע. אני מחבר את כל העולמות ביחד. כשמדברים על רוחניות חושבים שרק מגיעים אליך גרושים וגרושות, אבל למעשה, יותר ממחצית האנשים שמגיעים אלי הינם אנשי עסקים ואנשים שמחפשים להצליח עוד ועוד בחיים".
מה המניע השני?
"המניע השני הוא הכרחי בחלקים ממנו והוא גם מאתגר בחלקים אחרים: יצרים. המניע היצרי , בדגש מיוחד על שני יצרים שקיימים בנו והם : מניע ההצלחה ומניע הנקמה. את מכירה את האנשים שיצר מניע אותם? יצר זה לא רק מיניות עמו שנהוג לחשוב. יש אנשים שמונעים מתוך נקמנות, נקמנות זה לא ללכת מכות אלא לנקום במורה בבית הספר שלא האמינה שיצא ממני משהו, לנקום בשותף שהיה לי בעסק ועזב ואני אנקום בכך שאצליח עסקית ואראה מה אני שווה. אז נקמנות יכולה להיות גם חיובית. ויש כאלו שמונעים על ידי הצלחה- רוצים להותיר חותם של הצלחה, לא בהכרח חומרית, יש הרבה מאוד אנשים שהשאירו את חותמם והותירו שם מוצלח ולאו דווקא כלכלי (למשל אומנים, עיתונאים, ועוד..). למרות שלצערי מודדים בן אדם מוצלח לפי כמה כסף יש לו וכאן העולם מתדרדר לעולם מאוד מאכזב. קחי למשל כתבים עיתונאיים כמוך יקירתי שהם סופר מוצלחים ואני קורא את הכתבות שלהם ומתמוגג. ובעיני הם סופר מוצלחים אבל כמה הם כבר מרוויחים?".
מעט מאוד, לא נכנסים למקצוע הזה כדי לעשות כסף אלא מתוך תשוקה למקצוע.
"אז יצר זה תשוקה, כשלאדם יש תשוקה להצליח במשהו יותר מאשר העניין הכלכלי".
ומה עם המניע הכלכלי?
"אין דבר כזה, יש התנהלות כלכלית, חשיבה כלכלית, המניע כמניע הוא לא כלכלי. מה גורם לנו לרדוף אחר כסף?"
נוחות בחיים, בית גדול ויפה…
"אבל על איזה צורך זה עונה לנו? בית של 100 מטר גם יספיק לנו. עצוב מאוד שהתיוג של מי שיש לו שעון יקר או אוטו יקר הוא נחשב למוצלח כי זה מה שהוא רוצה לשדר וזה לא תמיד מדויק. את יודעת מה המניע היחיד שלא נמצא בכל שבע המניעים האחרים ומשתלט על העולם? אגיד לך, זה האגו. אגו לא קיים בקשת המניעים הרוחניים הבסיסיים. הוא לא מניע. המניעים הבסיסיים של אנשים, של מהות האנושית אנשים שחיו והיו להם חיים מדהימים, לא הניע אותם האגו".
מה המניע השלישי?
זה המניע האהוב עליי ביותר שאני נותן לו משקל רב בקבלת ההחלטות שלי ודרכו בעיקר מייעץ לאנשים . "אינטואיציה, זהו מניע מאוד חשוב שלצערי אנשים לא קשובים לו ואם נקשיב לכל ההרצאות של ישועי העולם שהביאו לפריצת דרך הם יגידו שמה שגרם להם להגיע לאן שהגיעו זו תחושת בטן. סטיב ג'ובס בהרצאה האחרונה שלו השתמש במילים: הרגשה ותחושה, יש אנשים שמתעוררים בבוקר עם תחושה שהם חייבים לפטר בן אדם מסויים אבל משאירים אותו ואחרי חודשיים קורה משהו והם אומרים: חבל שהשארתי אותו. תחושות בטן בעסקים היא אחת המתנות הכי גדולות בקרב בני אנוש". בעסקים ובמיוחד בעידן של עולם מסחר במניות היום, כמה אנשים הייתה להם תחושה למכור היום ולצאת ולא עשו זאת והצטערו על כך, וכמה מנהלים ואנשי עסקים סגרו עסקאות כי הייתה להם תחושה מצויינת ולא מאומתת באותו רגע ולשנים הבינו שזו ההחלה הכי טובה שקיבלו?.
אבל לכל מי שיש אינטואיציה יש את האומץ ללכת עם מה שהלב שלו אומר לו
"זה נכון. האינטואיציה תמיד קיימת אבל יש לה אוייב שהוא בעצם אוייב ומתנה ביחד- המניע הרגשי. המניע הרגשי שהוא המניע הרביעי יש שני רגשות ששולטים בנו בעיקר בעולם העסקי ובעולם קבלת ההחלטות. האחד: אומץ והשני: פחד. יש לך תחושה שאת צריכה לעשות את זה אבל הפחד עוצר אותך".
אז מה עושים?
"צריכה שתהיה לך מודעות לכך דבר ראשון. כשאני יושב עם בן אדם אני מזהה מה מניע אותו, האם מניעים אותו רגשות, פחדים ויש כאלו שמונעים מתוך חמלה ורחמיים. יש כאלו שמרחמים על כולם, לוקחים אנשים לעבודה כי הם מסכנים ובסוף החברה שלך הופכת למשרד רווחה ושמעתי לא מעט דוגמאות כאלו. מתוך רחמים לא עושים עסקים. עסקים עושים באומץ אבל כזה שמבוסס על תחושות בטן. לפצח את הפחד ולהתגבר עליו ולתת לאומץ מחושב את המקום ומשם פשוט לפעול.
טוב, אבל יש בטוח כאלו שיגידו היתה לנו אינטואיציה ואומץ אבל עדיין הפסדנו או לא הצלחנו
"במקרה הזה אבדוק מה היה המניע אותו הם פספסו כי ברגע שכולם מתקיימים, ההצלחה מובטחת. יש אנשים שמדברים על הצלחה, יודעים שהם מוכשרים אבל לא מבצעים ולא עושים דבר. זה מוביל אותי למניע החמישי- הוצאה לפועל- העשיה. קל לזהות את האנשים האלו כי הם כל הזמן מדברים על כמה שהם מוכשרים ונהדרים אבל לא עושים עם זה שום דבר. אתן לך דוגמא, אישה אחת שאופה נפלא וכולם מתלהבים מהמאפים שלה והיא מאוד מוכשרת אבל היא לא עושה עם זה שום דבר, רק מדברת כמה היתה יכולה להצליח אם היתה לה קונדיטוריה וזה נשאר בגדר חלום ודיבורים".
בקיצור, עצלנות?
"כן יש בזה עצלנות כלשהיא, אבל יש בזה גם השתלטות של פחד שדיברנו עליה קודם וחוסר אומץ . הצ'קרה השישית היא העין השלישית שנותנת לנו את האפשרות להסתכל על החיים ולראות אותם כמה שנים קדימה- ראיית החזון. לראות איך העסק יתפתח, לראות לאן אפשר להוביל את הקשר לטווח הרחוק, איפה תהיה הזוגיות עוד שנים. כל אדם צריך להסתכל על עצמו ולהגיד עוד 5, 7, 10 שנים אני אהיה שם. אם נצפה בראיונות של רוב המצליחנים בעולם, כששואלים אותם ידעת שתעשה את זה או שתגיע לזה?
הם עונים חד משמעית כן, כיוונתי לשם והגעתי".
אתה עשית את זה עם עצמך?
"אני חי דרכה. כשהייתי תלמיד בבית ספר ראיתי את עצמי כתלמיד מצטיין ובאמת הפכתי לאחד כזה, כשהחלטתי להתגייס לצה"ל ורציתי להיות קצין ידעתי לאיזה תפקיד אני מכוון ועשיתי את זה. ראיית החזון מאוד חשובה"
הגענו למניע השביעי.
"המניע השביעי הרבה פעמים מסבך אותנו. זהו השכל: כדאי לי או לא כדאי? איך לעשות? מה הדרך? לחשב נתונים, הרבה פעמים לתת לאינפורמציה לעקב אותנו או להכניס בנו פחדים ולסתור את תחושות הבטן שלנו. המניע השכלי החשיבתי".
לא הבנתי למה הוא מסבך אותנו?
"כי לפעמים לפעמים דווקא המניע הזה גורם לנו לבטל את המניעים האחרים ברשימה כמו האינטואיציה והיוזמה לעשות דברים כמו שהזכרתי קודם אם את מדברת עם אנשי מקצוע לא נכונים שמייעצים לך לא לעשות את מה שאת מרגישה שזה מה שאת צריכה לעשות. כן חשוב להתייעץ, אבל עם אנשי המקצוע הנכונים ובעלי הנסיון. עכשיו, אני אשאל אותך, ממה הכי טוב להעזר בקבלת ההחלטות?"
הייתי חושבת שמהכל, כל המניעים ברשימה…
"חד משמעית. בן אדם בריא הוא בן אדם מאוזן . מאוזן זה אומר שהכל קיים בנו ומניע אותנו במינון הנכון, שלא מניח לאף מניע לשלוט בו וגם לאף מניע להיות חסר בו. הגוף והנשמה עובדים כמקשה אחת כשאת רוצה לקבל החלטה, שבי עם עצמך ותוודאי שכל המניעים קיימים שאת יכולה לשרוד ולהצליח, שהתחושות טובות שאת לא פוחדת, שהאומץ שלך מחושב, שאת מיישמת ולא רק מדברת. לראות את החזון המניע אותך וכן המניע המחשבתי של השכל – הסתכלת על הנתונים חישבת נכון ואם הכל מתחבר לפאזל אחד תוכלי לקבל החלטות מצויינות בחיים כי ברגע שאנו משלבים את כל המניעים ביחד אנו יכולים להגיע לקבלת החלטות מאוד נכונות".
==
רוצים לקבוע פגישה עם ג'בר? אתם מוזמנים להתקשר למנהלת האישית שלו קרן מילר אהרון ולקבוע פגישה בטל׳: 818-300-5353