fbpx
Connect with us

קהילה

האביהו של המדינה

Published

on

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

שלישי ישראלי׳ – מסורת של מפגשי תרבות ישראלית בלוס אנג׳לס מתחדשת מירמי קפלן ועד אביהו מדינה • בשבוע הבא במועדון המארק • ראיון

ההיסטוריה שלנו כישראלים, כוללת את הדת, המסורת, המדינה, הזהות, הצבא, המנטליות, אהבת הארץ, ועוד דברים רבים שעושים אותנו עם של מקשה אחת משובחת. אבל החיבור הטוב ביותר הוא התרבות. בזה יש לנו עודף היסטורי אפילו וכמובן גם הווה עשיר. היצירה המקורית שלנו בספרות, מחזאות, מוסיקה, סרטים, האמנות הפלסטית על גווניה השונים, הקומדיה, היודאיקה, הארכיטקטורה ואמנות העיצוב, ועוד ועוד. אנחנו מתרגשים ששומעים שירים ישראלים של פעם זה מביא לנו נוסטלגיה, אנחנו הכי ישראליים בכל יום עצמאות לראות את ‘גבעת חלפון׳, אסקימו לימון וסאלח שבתי. מזילים דמעה במחזאות המקורית של חנוך רוזן ונסים אלוני, מתפקעים כשיש קטע וידאו של הגששים (מים לדויד המלך), קופצים ורוקדים למוסיקה של כוורת, זוהר ארגוב אייל גולן והיהודים. התרבות הישראלית היא גם חלק מהזהות שלנו.
האיכות והעוצמה של המוסיקה עושה את העבודה על כולנו. והפנים שלנו יפות להפליא. הרבה בזכות התרבות שלנו.
ישראלי לוס אנג׳לס כמהים לתרבות ישראלית וקשר לישראל בכלל, ובלוס אנג׳לס בפרט. לפני כארבע שנים הצעתי בפני ד״ר עפר מזר מהקונסוליה הישראלית שיתוף בייזום ערבי תרבות ישראלית בעיר. בעבר היו ניסיונות כאלה אבל הם לא שרדו והגענו למסקנה שהבעיה בשימור המומנטום הייתה היעדר מנגנון שמסוגל לממן ולהפיק באופן מקצועי את הערבים הללו על בסיס קבוע ולאורך זמן.
המטרה הייתה לרתום לעניין מספיק בעלי עניין וגופים חזקים, ליצור מנגנון מקצועי, לגייס את הכספים הנדרשים ולצאת לדרך עם ערב מסובסד המוקדש כולו לקירוב לבבות ולהידוק הקשר של הקהילה הישראלית והיהודית בעיר באמצעות התרבות הישראלית. הרעיון הצית את דמיונם של כל מי שהחלטנו לצרף ליוזמה. הראשונים להצטרף לאחר הקונסוליה היו איש העסקים מרווין מרקוביץ׳. מרווין נידב את ״המארק״, קומפלקס אולמות בבעלותו שעל צומת הרחובות פיקו ורקספורד, ובועז הביא עצות חכמות מניסיונו העשיר בתחום הפקת אירועי תרבות והרבה עבודת רגליים.

״זוהר ארגוב לא שר שיר אם הטקסט לא נראה לו. הוא לא שר בתוכנו מספיק זמן בשביל שהקהל יכיר אותו באמת, אבל כיוון שהיה קרוב אלי, ידעתי יותר על מורכבות החשיבה של האיש הזה. כל שיר ברפרטואר שלו אומר משהו״

אז מהו בעצם הקונספט? ובכן, שלישי ישראלי הינה פלטפורמה להצגת תרבות ישראלית על כל גווניה לציבור הרחב בלוס אנג׳לס, ישראלי ויהודי, מעל גיל 21, פעם בחודש בימי שלישי שייקבעו לפי אילוצי ההפקה. המזון שיוגש יהיה כשר ובעל מאפיינים ישראליים, ויימכר במחירים סבירים. השפה בחדר תהיה ברובה עברית וכדי לוודא שהערב יהיה פתוח לכל מען דבעי קבענו שמחיר הכניסה יסובסד על-ידי הארגונים השונים. במסגרת הערבים הצגנו את פניה השונות של התרבות הישראלית, החל במוסיקה, עבור בסטנד-אפ קומדי, בהצגות ישראליות ובהקרנת סרטים ישראלים חדשים, וכלה בערבים ייחודיים כמו שירה בציבור, נוסטלגיה, ערבי כישרונות צעירים מקומיים וערבי פנויים ופנויות. בכוונתנו להציג במהלך הערבים תערוכות של אמנים מתחומי הציור והפיסול. והכל סביב היצירה הישראלית ותוך שימוש בכישרונות ישראליים מקומיים. בינתיים הספקנו להביא רשימה ארוכה של אומנים ידועי שם כמו ירמי קפלן, ליה לפידות, סגיב כהן, גלעד שגב, רוני ויינריך, שלומי שבן, חמי רודנר, נינט טייב ,שלמה גרוניך, רן אלירן, ננסי ברנדיס ועוד רבים וב- 18לחודש את אביהו מדינה, בחפלה ים תיכונית.

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

לחץ להגיב

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Featured

נר שלישי של חנוכה: מרים פרץ ודורון ליבשטיין בערב של חוסן אישי וקהילתי במרכז שפר בוודלנד הילס

Published

on

חוסן אישי וקהילתי עם מרים פרץ ודורון ליבשטיין

מוצ״ש 12/9 בשעה 19:00

מרים היא אשת חינוך ודוברת ציבור ישראלית

לאחר שאיבדה שני בנים בשירות פעיל, הפכה מרים להיות מרצה לציונות וחוסן

דורון הוא אחיו של אופיר ליבשטיין, אחד הקורבנות שנרצחו ב-7 באוקטובר

אופיר היה איש חזון ומעשה, וכיהן כראש המועצה האזורית שער הנגב

כניסה כללית: $10

דרושה הרשמה מראש

כל אורח יקבל מארז נרות חנוכה, שמוקדש לאורו של אופיר ז"ל

אירוע זה מיועד לבני 16 ומעלה

להרשמה

המשך לקרוא

הפייסבוק שלנו

הירשם לניוזלטר שלנו

Featured4 שבועות ago

חשד בלוס אנג'לס: פרו-פלסטיני היכה במגפון מפגין ישראלי מבוגר, שצנח לאדמה ומת יום לאחר מכן

Featured4 שבועות ago

מיצג האמנות המטלטל של תומר פרץ בלוס אנג'לס: מאות "נרצחים" בפארק בדאון טאון, כמו במסיבה ברעים

Featured4 שבועות ago

יותר מ-8 מיליון צפיות: המערכון של "ארץ נהדרת" על צביעות הסטודנטים בארה"ב חורך את הרשת. צפו בסרטון

Featured3 שבועות ago

קטטה אלימה בעקבות הקרנת סרטון הזוועות של צה"ל במרכז ויזנטל בלוס אנג'לס; גל גדות וגיא נתיב הבריזו

Featuredשבוע 1 ago

בושה: הפרופסור היהודי התבטא נגד חמאס – והורחק מהאוניברסיטה הכי יוקרתית בדרום קליפורניה 

Featured4 שבועות ago

השבוע, בעזרת גיא נתיב וגל גדות: סרטון הזוועות של צה"ל ישודר בלוס אנג'לס בפני בכירי הוליווד

Featured2 שבועות ago

חשיפה: בני הזוג המולטי-מיליונרים שמממנים הפגנות נגד ישראל בארה"ב (וגם מפיצים תעמולה סינית)

Featured3 שבועות ago

חצופים: 900 שפים אמריקאים (גם יהודים) חתמו על עצומה לחרם על מסעדות ואוכל ישראלי בארה"ב

כתבות שבועיות